Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

bengt 429

Medlem
 • Antal inlägg

  131
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Allt postat av bengt 429

 1. Nej jag har inget felmeddelande i enhetshanteraren. Har läst hela tråden, som stundom var lite rörig tycker jag. Men jag fick uppfattningen att röstinspelaren inte fungerade för grer heller.
 2. Jag har också problem med röstinspelaren. Den spelar inte in några som helst ljud. Ironiskt nog har jag också en Lenovo, men min heter V130 i7 8GB 256GB SSD och den är knappt 2 mån gammal. Vevade igång min gamla (5 år) Lenovo, och där funkade röstinspelaren perfekt. Samma drivisar på båda maskinerna, och som även @grer har. Jag får iaf någon liten reaktion på ljud på "den blå stapeln". Men i röstinspelaren, ingen reaktion alls. Det ska ju bli olika stora ringar runt ikonen i mitten när den registrerar ljud.
 3. Det verkar fungera olika, beroende på vilket mailprogram man använder. Jag har använt Thunderbird tidigare, och jag kommer ihåg att det var lite pill med konfen innan "åskfågeln" var redo att flyga under Telias vingar. Använder nu Win10 Mail, och behöver bara ange mailadress och lösenord, sedan är det klart.
 4. Det verkar som du har rätt Cecilia 😊. Efter att jag skrivit om den aktuella adressen i kontaktlistan fungerar adressen. Men fast jag tidigare skrev in adressen manuellt, verkar det som att mailprogrammet ändå tog adressen från kontaktlistan.
 5. Jodå, har testat att göra så, flera ggr. Men det går ändå inte med win 10 mail. Men med telias webmail, inga problem. Alla andra adresser fungerar. Har bara 1 kontakt med icloud.com, och den fungerar alltså inte nu, men har gjort det tills för en vecka sedan.
 6. Gick att skapa CSV-filen på outlook.com. Så nu har jag fått in kontakterna på telia webmail.
 7. bengt 429

  Win 10 mail

  Jag har fått problem med att skicka mail till mailserver "xxxx@icloud.com" från mitt win 10 mailprogram med telia som mailserver. Har fungerat länge utan problem, och använt adressen minst 2 ggr i veckan. Men sen förra helgen går det inte skicka, och får en felkod från telia. Det skumma är, att använder jag telias webmail, så är det inga problem. Så att kontakta telia är väl ingen ide'. Funderat på att använda webmailen istf win 10 mailen, men så var det ju det där med kontakterna. Hur kan jag importera kontakterna från win 10 till webmail? I webmail finns alternativet att öppna en CSV fil med kontakterna, men hur skapar jag den filen i win 10 mail?
 8. https://www.komplett.se/kampanj/29083/mobil-klockor/mobilladdning-myterna-du-trodde-var-sanning
 9. Jag bytte batteri på min iphone 6 för ca 18 mån sedan. Ganska snabbt (6 mån) var batterihälsan nere på 84 %. Nu1 år senare är den fortfarande på 84 %. Snackade med killen som bytte batteri, och enl honom är det vanligt att det sjunker snabbt i början, för att sedan stabilisera sig. Och han sade också att värdet på batterihälsan inte är nån "exakt vetenskap", utan det kan diffa ganska mycket på telefoner.
 10. Bokmärken/verktyg för bokmärken/lägg till bokmärkesmeny till verktygsfältet
 11. Jo det vet jag, men nu var det ju frågan om "bokmärkeslyktan" som mbgtmari skrev om.
 12. Om du tar strömmen från plattan för att driva HDD, så räcker det nog inte till. Ordna extern strömförsörjning. Såg nu att du hade SSD disk, så då borde det ju fungera. men man vet ju aldrig....
 13. Högerklicka på batterisymbolen i aktivitetsfältet. Energialternativ. Ange hur strömbrytarna ska fungera. Ändra inställningar som för tillfället inte är tillgängliga. Bocka för "strömsparläge" Spara ändringarna.
 14. FW är en mjukvara för att förbättra funktion för en speciell hårdvara, enkelt förklarat. Bra ide´. Kolla i enhetshanteraren så ser du om det finns nya drivisar till grafiken. Högerklicka på ditt kort och välj "uppdatera drivrutin" Det brukar i regel ta en bra stund att uppdatera grafiken, så bli inte orolig och avbryt.
 15. Gjorde igår ett experiment med några enkla åtgärder för att se om det skulle påverka CPU temp. Laptopen har intaget för luft på undersidan. Använde Core Temp för att mäta i realtid. Körde programmet Pinnacle Studio för att skapa en bluray film att brännas på skiva. Förutsättningarna för en mätning borde vara idealiska. En jämn hög CPU användning (100%) under två timmars tid. Började med datorn placerad på sina egna fötter på skrivbordet. Ganska omgående steg temp till 86-89 grader. Efter en stund lyfte jag upp den ca 50 mm från skrivbordet, och då, och det var ju ganska överraskande , sjönk temp ner till 75-78 grader. Alltså ca 10 graders sänkning på den åtgärden. Som tredje åtgärd lade jag en kylklamp under den uppallade datorn, vilket ytterligare sänkte temp till 68-71 grader, och höll sig på den nivån till programslut. Kylklampen är väl inget jag använder dagligen, men vid "tuffa" tillfälliga jobb kan man ju använda den.
 16. Följ instruktionerna här, så visas aktuell CPU temp på aktivitetsfältet. https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.715155/dator-temperatur-core-temp
 17. Jag laddade ner den härifrån https://www.alcpu.com/CoreTemp/ Under installationen bocka för rutan "Install additional language packs" I programmet välj fliken Options/Settings/General Välj språk i listan till höger.
 18. Jag tankade ner Core Temp (mest på skoj), och jag blev förvånad över hur snabbt CPU temp stiger när man startar nåt som den får jobba med. På några sek är den närmare 80 grader. Men den sjunker också snabbt när körningen är klar. På bilderna (före start och ca 5 sek in i programmet) kör jag "bara" Malwarebytes.
 19. Om du spelar upp filmen i datorn, "hackar" det då också? Vilket program använder du för att spela filmen? VLC? Om VLC - och det hackar i datorn också - du kan behöva höja filecache värdet i VLC. Kolla på detta inlägg.
 20. När vi ändå är inne på ämnet heta laptops, så har jag en metod för kylning, som jag med framgång använt flera år. När jag kör tillfälliga "tunga" jobb. som vid videoredigering, när CPU:n får maxa flera timmar, och även grafiken får kämpa hårt, blir det närmast Saharaklimat inne i det minimala utrymmet i laptopen. Då kom jag på den geniala ide´n 😀 att placera en kylklamp (ni vet en sån man lägger i kylväskan på sommaren för att hålla korven och pilsnern kall) i närheten av luftintaget för fläkten. Och då får fläkten sval frisk luft att jobba med. Har inte mätt tempen nåt, men det känns ju på luften som fläkten blåser ut. Före kylklampens tid kändes den som en het saharavind, men med kylklamp känns den som en ljum vårvind. På gamla datorn satt luftintagen på baksidan, så det var ju enkelt att bara lägga klampen där. På den nya, som jag inte ännu kört nån video med, sitter intaget på undersidan. Men man kan ju på lämpligt vis palla upp datorn, så att klampen får plats under. Och det bör ju generera ännu bättre kylning.
 21. Här finns alla möjliga anslutningar förklarade. https://www.kjell.com/se/kunskap/hur-funkar-det/dator/bildskarmar/bildskarmsanslutningar
 22. Om du nu behöver byta kondingar, så kanske du känner nån lokal "elektronik pulare" som är händig med lödpennan. Om du ska anlita nån auktoriserad verkstad för jobbet, är det risk att kostnaden skenar iväg, och då kanske ett nytt moderkort är ett bättre alternativ. Det som "sliter" mest på elektronik är uppstarterna från deep standby (helt avslagen), och ett bra tips är att låta datorn stå på standby, dvs. strömsparläge eller viloläge.
 23. Perfekt att BIOS updaten verkade lösa problemet. Exakt, det har hänt mig två gånger. Det var på den tiden när jag byggde mina datorer själv. Byte av svullna kondingar löste problemen. Om lusten infinner sig ska jag, bara för att stilla min nyfikenhet, dissekera lenovo laptopen för att se hur det ser ut med kondingarna där.
 24. Precis så uppträdde min förra Lenovo laptop, men när den väl gick igång så funkade den bra. Har inte närmare undersökt orsaken nu, men med tidigare datorer jag haft med samma fel, har det varit dåliga kondensatorer på moderkortet.
×
×
 • Skapa nytt...