Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

bengt 429

Medlem
 • Antal inlägg

  53
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

bengt 429 vann dagen: 6 september

bengt 429 hade det mest gillade innehållet!

Om bengt 429

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/
 2. Har nog löst problemet. Har testat fem ggr med avstängning av skrivaren mellan varje försök. Fungerade alla gångerna. Öppna services.msc/bläddra ner och markera Print Spooler/starta om tjänsten (uppe till vänster på sidan)
 3. Jag får upp meddelandet "Skrivaren används av en annan dator" ibland när jag ska skriva ut. Alternativt "USB porten används". Jag har bara en dator på mitt nätverk, men det finns två användare på den datorn. I regel räcker det att starta om skrivaren en gång. Nån gång behövs det ett par omstarter. Upplever också att det tar längre tid innan utskriften startar än det gjort tidigare. Skrivaren är ansluten på WIFI. Lite irriterade är det om man nån gång har bråttom med en utskrift. Inte riktigt säker, men det kan ha uppstått när jag lade till en ny användare.
 4. Tror inte jag kommer längre i det här detektivarbetet. Får väl va nöjd med att jag fått en "ren" dator nu. Förresten så har uppstartstiden på datorn, efter rensningen, återgått till normal tid, efter att tidigare i veckan varit lite halvseg.
 5. Ok, men ska väl inte vara nån skadlig programvara då.
 6. ByteFence dyker upp på flera ställen. Googlat på det, men får ingen riktig feeling om det är virus lr antimalware program. Jag vet iaf att jag inte laddat ner det.
 7. Hela namnet:VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore
 8. Jag har kollat namnen på vad som hittats, men inget som i klartext visar VirTool. Men som jag skrev tidigare, det kanske gömmer sig bakom ett annat filnamn. Det fanns både filer och registernycklar bland det borttagna.
 9. Allt ok idag också. Har just kört en fullständig sökning med defender (börjar nog bli lite nojig ☺️). Och nu friskförklarar jag datorn. Lite reflektioner: Undrar förstås när och hur VirTool hamnade på datorn. Kanske denna vecka, när det upptäcktes, lr vid ett tidigare tillfälle. Definitivt inte före mitten av augusti, då allt blev nyinstallerat i datorn. Har inte gjort några "osäkra" nedladdningar heller efter nyinstallationen. De här otygen kan säkert också programmeras att ligga latenta, för att aktiveras vid ett senare tillfälle.
 10. Helt säkert är det stopp i skrivarhuvudet för cyan. Konstigt att det inte är problem med fler färger efter så lång tid utan användning. Bläckskrivare måste tyvärr användas regelbundet, annars får man problem. Jag har inte epson, men en canon MG7750. Och på den finns en funktion som heter djuprengöring. Min erfarenhet är, att när jag har problem med utskrift, måste alltid använda djuprengöringen. Vanlig rengöring brukar inte fungera bra. Visst, det förbrukar mer bläck, men löser alltid problemet. Du har inte sett nån liknande funktion på din epson? Hittade denna film, där man rengör skrivarhuvudet med rengöringsvätska. Lite kladdigt ser det ut , men kanske värt ett försök om du vill behålla din skrivare. Finns tydligen också speciella rengöringspatroner. https://www.123ink.se/Epson-T2950-C13T295000-maintenance-box-original-i31746-t59202.html?mkwid=sjtLb3QgJ_dc|pcrid|245775594900|pkw||pmt||slid||prid|026720_8715946543727_C13T295000&pgrid=56537230768&ptaid=pla-424296344770&gclid=CjwKCAjw0vTtBRBREiwA3URt7qXfoRw2lcGHr9xyaCbX2jJUI_icrgjivkFhWcHajhebaV199FcBWBoC_cIQAvD_BwE
 11. Allt väl än så länge. Alla funktioner i defender är fortfarande aktiverade. Och DisableAntiSpyware nyckeln i registret har inte återkommit. Inga andra problem, trots ganska omfattande rensning igår. Men för säkerhets skull får "elakingarna" vara kvar i karantän tills i morgon. Men då kommer jag att öppna karantänsportarna och förpassa dessa varelser till en plats som är jättevarm, och dit solen aldrig når. Där kan dom få skyffla kol istf att bråka med mig. Verkligen roligt att vara medlem i ett forum som är så fyllt av kunskap och hjälpsamma medlemmar. Ha nu ett trevligt fredagsmys alla, för det tänker jag ha. Återkommer i morgon med slutrapport.
 12. Har nu kört offline-sökningen, som inte rapporterade några hot. Körde även en snabbsökning i defender, som inte heller hittade några hot. Så hoppet växer.
 13. Eset har nu jobbat klart, och sista halvan av sökningen gick snabbare. Total tid "bara" ca 3,5 tim Tänkte sammanfatta dagens arbete. Började med att radera DisableAntiSpyware i registret och aktiverade alla defender funktioner. Körde sen i tur och ordning malwarebytes, advcleaner och eset. Alla tre var för sig hittade hot. Det negativa är att jag inte kunde upptäcka nåt hot med direkt anknytning till VirTool, men de är ju sluga de små elakingarna, och uppträder kanske inte med sitt riktiga namn, utan gömmer sig bakom alias. Nu till det positiva. DisableAntiSpyware har inte kommit tillbaks till registret, som det gjort inom nån timme vid tidigare raderingar. Alla funktioner i defender är fortfarande aktiverade. Ja nu är det bara att hålla tummarna för att det håller i sig. Ev ska jag köra en offline-sökning med defender.
×
×
 • Skapa nytt...