Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

bengt 429

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Vunnit antal dagar

    1

bengt 429 vann dagen: 6 september

bengt 429 hade det mest gillade innehållet!

Om bengt 429

  • Medlemstitel
    Användare

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Ja allt fungerar nu. Det var ett problem till med GE när det låg i Program (x86). Programmet hittade min GPS, men kunde inte koppla upp mot garmins servrar. Server error. "servrarna är inte tillgängliga nu". Så det gick inte att uppdatera GPS:en. Efter att jag flyttat programmet fungerade också uppkopplingen. Jag antog därför att det var ett garmin problem, eftersom deras SW inte varit riktigt pålitlig. Var in på garmins forum också, och frågade om uppkopplingsproblemet. Fick en FAQ lista med åtgärder som t.ex dålig WIFI, utrymmesbrist på hårddisken och lite bla bla. Är inte säker nu ifall det är WIN lr Garmin problem, lr en kombo mellan Win och Garmin, men man ser ju många som har problem med Garmin SW om man googlar på "garmin problem".https://appuals.com/fix-garmin-express-problems/ Ifråga om patchen jag fick. Det var ju många år sedan nu, precis när jag börjat med Win10. Det var då stora problem med att få programmet att hitta hårdvaran. Man kunde få dra USB kabeln kanske 10 ggr innan man lyckades. Så en enkel uppdatering kunde ta en timme att utföra. Jag har för mig att supporten nämnde USB drivisar när jag kontaktade dem och fick patchen skickad. Men det kan ju också ha varit nån annan programupdate. Iaf så blev det inte så mycket bättre, så man fick ju ha gott om tid och jäklas varje gång man skulle uppdatera. Det här pågick några år, och garmin skyllde på Win10. Men nu är de problemen lösta.
  2. Problemet från början var att jag inte kunde öppna programmet. Fick detta felmeddelande (se bild) även när jag försökte starta det direkt från programmappen med "express.exe" så filen finns ju uppenbarligen. Sedan när jag av misstag råkade få dubbla filändelser gick programmet att öppna. Flyttade sedan programinstallationen till "Hämtade Filer" istf "Program (x86)" och då öppnade programmet normalt utan dubbla filändelser. Det enda jag vet av ändringar jag gjort på datorn innan detta fel kom, var att jag hade avinstallerat Avast antivirus plus några 60 dagars utvärderingsprogram från Avast. Men jag har sökt igenom datorn efter spår av Avast som kan finnas kvar, och även i registret, men hittar inga avastfiler. Använder nu Win Defender.
  3. Nej dubbla filändelser är nåt nytt för mig också, och då har jag ändå bra datorkunskap. Men man brukar ju finna svar så småningom. Så är det ju inom datavärlden. Att GE krånglar är jag inte så förvånad över. Deras SW har varit mer lr mindre svajig ända sedan Win10 lanserades. Under en period var det näst intill omöjligt att få mjukvaran att hitta hårdvaran. Man fick dra USB ett antal ggr innan man lyckades. Kontakt med supporten och dom skickade en patch med nya USB drivisar, som fungerade till och från. Enl supporten hade inte alla de problemen, vilket låter konstigt. Men det är väl deras syn på saken. Att iTunes krånglade är ju mer förvånansvärt. Jag har ju, bara för att testa gjort nedladdningar av program som placerats i C:/Program, och dessa har fungerat utan bekymmer.
  4. Jag har nu löst problemet med GE och iTunes att jag måste ha två filändelser på programstartfilen (exe.exe) för attt kunna starta programmen. Jag flyttade programmen från normala C:/Program (x86) till "Hämtade filer",men vilken annan mapp som helst fungerar nog, och så voila behövdes inga dubbla filändelser för programstart. Varför det blivit så här kan jag inte förklara. Kanske Win som vill jäklas med mig.
  5. Nu har jag offrat allt krut på GE, så iTunes får vänta en stund 😪 men återkommer med rapport om det.
  6. Detta blir mer och mer konstigt. Jag skapade ett nytt konto och installerade GE. Och tro det eller ej så fungerade det. Men på mitt vanliga konto blev det samma fel, tills jag av misstag fick två filändelser (exe) på programstartfilen. Då fungerade det av nån outgrundlig anledning. Windows är väl fantastiskt 😀
  7. Har haft ett snack med Garmin support idag, men det gav inget. Programmet fungerade på deras datorer. Fick tips om att radera garmin filerna i regedit och installera om. Men det blev samma resultat. Dom tipsade också om att skapa en ny användare, vilket jag inte testat ännu.
  8. Hej. Nej ingen lycka idag heller. Kom en ny programversion idag, men samma problem. Får kontakta garmin support i morgon. Rent generellt har det varit mycket problem med garmins mjuk och hårdvaror ända sen Win 10 lanserades.
  9. Nej, men jag får kolla i morgon. Tack så länge.
  10. Har gjort åtgärderna som beskrivs här, och raderat konfigurationmappen, men icke. https://support.garmin.com/sv-SE/?faq=9G1aJHKuFmAr5AcXDyFS87
  11. Har testat åtgärderna på iTunes som beskrivs i länken. Men funkar ändå inte.
  12. Har testat C:\Program\iTunes\iTunes.exe med samma resultat. Båda programmen har fungerat förut. För att testa har jag laddat ner flera program med sökväg Program Files och Program Files (x86) och de har fungerat utan problem.
  13. Jag har 2 program som inte startar, iTunes och Garmin Express. Får följande info "Det går inte att hitta filen C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" Sökvägen till Garmin Express är C:\Program Files (x86) Garmin\Express\express.exe Båda programmen finns och sökvägarna är riktiga. Försöker starta programmen direkt med iTunes.exe och express.exe, men får samma besked att filen inte hittas. Kör senaste windows versionen, 1903. Har provat med felsäkert läge, men samma resultat. Installerade 1903 förra veckan, men felet fanns redan innan. Står också att mappen är ogiltig.
×
×
  • Skapa nytt...