Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

bengt 429

Medlem
 • Antal inlägg

  112
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

bengt 429 vann dagen: 10 januari

bengt 429 hade det mest gillade innehållet!

Om bengt 429

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1948-04-29

Profil

 • Ort
  Dalarna

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Om du spelar upp filmen i datorn, "hackar" det då också? Vilket program använder du för att spela filmen? VLC? Om VLC - och det hackar i datorn också - du kan behöva höja filecache värdet i VLC. Kolla på detta inlägg.
 2. När vi ändå är inne på ämnet heta laptops, så har jag en metod för kylning, som jag med framgång använt flera år. När jag kör tillfälliga "tunga" jobb. som vid videoredigering, när CPU:n får maxa flera timmar, och även grafiken får kämpa hårt, blir det närmast Saharaklimat inne i det minimala utrymmet i laptopen. Då kom jag på den geniala ide´n 😀 att placera en kylklamp (ni vet en sån man lägger i kylväskan på sommaren för att hålla korven och pilsnern kall) i närheten av luftintaget för fläkten. Och då får fläkten sval frisk luft att jobba med. Har inte mätt tempen nåt, men det känns ju på luften som fläkten blåser ut. Före kylklampens tid kändes den som en het saharavind, men med kylklamp känns den som en ljum vårvind. På gamla datorn satt luftintagen på baksidan, så det var ju enkelt att bara lägga klampen där. På den nya, som jag inte ännu kört nån video med, sitter intaget på undersidan. Men man kan ju på lämpligt vis palla upp datorn, så att klampen får plats under. Och det bör ju generera ännu bättre kylning.
 3. Här finns alla möjliga anslutningar förklarade. https://www.kjell.com/se/kunskap/hur-funkar-det/dator/bildskarmar/bildskarmsanslutningar
 4. Om du nu behöver byta kondingar, så kanske du känner nån lokal "elektronik pulare" som är händig med lödpennan. Om du ska anlita nån auktoriserad verkstad för jobbet, är det risk att kostnaden skenar iväg, och då kanske ett nytt moderkort är ett bättre alternativ. Det som "sliter" mest på elektronik är uppstarterna från deep standby (helt avslagen), och ett bra tips är att låta datorn stå på standby, dvs. strömsparläge eller viloläge.
 5. Perfekt att BIOS updaten verkade lösa problemet. Exakt, det har hänt mig två gånger. Det var på den tiden när jag byggde mina datorer själv. Byte av svullna kondingar löste problemen. Om lusten infinner sig ska jag, bara för att stilla min nyfikenhet, dissekera lenovo laptopen för att se hur det ser ut med kondingarna där.
 6. Precis så uppträdde min förra Lenovo laptop, men när den väl gick igång så funkade den bra. Har inte närmare undersökt orsaken nu, men med tidigare datorer jag haft med samma fel, har det varit dåliga kondensatorer på moderkortet.
 7. Ja där ser man...första gången jag sett en dator utan nätverksport. Undrar vad vitsen med det kan vara?
 8. Jag har haft ganska många datorer, men har då aldrig hört talas om att nån adapter behövs. Btw så var min förra dator en Lenovo E540 Thinkpad, och min senaste är också en Lenovo. Och inga adaptrar har varit nödvändiga. Var läste du den testen?
 9. Nu funkar mailen igen. Överfull inkorg var orsaken.
 10. Testade med olika inställningar, men vissa av dem "fastnade" inte. Vid nästa start var de gamla inställningarna tillbaka. Var då nära att fösa in räven i sin lya för tid och evighet, men beslöt att ge den en sista chans. Avinstallerade och tankade ner på nytt (samma versionsnr som igår), och tro det eller ej, men nu hade räven frisknat till, och allt verkar normalt igen. Behöver inte godkänna kakorna här på eforum t.ex. m.m m.m.
 11. Jag har nu kört med Firefox några veckor. Har funkat bra, tills idag. När jag startar eldräven möts jag av en tom sida. Det enda som finns är adressfältet längst upp. Om jag söker en webadress kommer en ruta med texten "anslutning misslyckades". Mer konstigheter. Här på eforum måste jag godkänna cookies varje gång jag öppnar sidan. Efter godkännandet dyker ännu ett meddelande upp, "inställningarna kunde inte sparas" Kanske ska installera om räven. Med Chrome är det inga problem med eforum. Version 72.0 blev installerad igår kväll, och 72.0.1 installerades i morse.
 12. Ja det fungerade. Ingen inloggning från strömsparläge, men däremot från helt avstängd krävs inloggning. Precis som jag ville ha det.
 13. Han ska ta hjälp av nån med lite mer innanför pannbenet i morgon, och kolla upp hela hans mail.
 14. Tyvärr var han inte hemma nu, så han kunde inte kolla mailen. Men han hade tydligen nu hittat nåt av mina senaste mail i papperskorgen? Han är inte så hemma på datorteknik. Men kan det tyda på att inkorgen på servern är full.
 15. Nej inga stora bilagor. Ska testa att skriva in adressen manuellt.
×
×
 • Skapa nytt...