Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Gabriel Axelsson

Medlem
 • Antal inlägg

  2
 • Gick med

 • Senaste besök

Foruminlägg postade av Gabriel Axelsson


 1. Tacksam för så snabba och bra svar!

   

  Efter att ha läst era svar angående skadade/korrupta filer utgick jag ifrån att installationen av det här Norton Security Scan hade gott snett. Jag försökte ominstallera programmet, men det misslyckades, jag misstänker att det har att göra med det skadade filen. Jag letade sedan i regedit och hittade skit från Norton som jag raderade. Ang. C:\Program (x86)\Norton... fann jag inget, men däremot genom vägen C:\Program\ hittade jag ett gäng filer som utifrån inte såg ut att ha något med Norton att göra. Men efter en noggrannare titt såg jag att en mapp bl.a. hade en tjafsfiler från Norton. Bingo. Raderade allt. 

   

  Startade om datorn (frivilligt) och det första som dök upp vid start var den originella vägen för att avinstallera programmet (Nortons egna avinstallering för just Scan-programmet). Trodde inte mina ögon. Tror att, ursäkta språket, men skiten är borta nu. Hittills ingen oväntad omstart. 

   

  Ännu en gång - tack för vägledning och tips! Hoppas inte ni behöver höra från mig igen... 

   

  Mvh


 2.  

   

  Hej! 

   

  Första gången jag skriver här... jag söker hjälp angående min nyinköpta gaminglaptop Acer Nitro 5 (GTX1060, i7-8750, 16G RAM). Den är precis 60 dagar gammal. 

   

  Som titeln lyder startar min laptop om sig själv titt som tätt. Ibland 30 minuters mellan rum, ibland lite längre. Detta sker inte medans jag spelar något spel - utan endast då jag surfar eller gör något annat än spelar. Det kommer ingen förvarning utan datorn bara visar "Startar om", precis som ifall man manuellt väljer att starta om datorn. 

   

  För ett par veckor sedan fick jag nog och började läsa om problemet. Hittade inget som riktigt matchade mitt problem men gjorde lite standard saker så som se till att drivrutinerna är de senaste osv. Jag har även gjort en fabriksåterställning på datorn.

   

  Igår läste jag om Windows-funktionen "Tillförlitlighetsövervakaren" och jag fann ett intressant mönster. Vid det exakta tillfället min dator magisk börjar starta om händer alltid samma "kritiska händelse" - Norton Security scan slutar fungera. Det är verkligen på minuten. Och det som är mest märkligt... jag HAR INTE Norton installerat! Jag kan inte hitta Norton Security Scan någonstans (eller något annat Norton-relaterat för den delen). För att försäkra mig om att inget Norton finns på datorn har jag också använt mig av ett avinstalleringsverktyg från Norton själva. 

   

  Se bifogad bild för att se skärmbild från min "Tillförlitlighetsövervakare". Notera att för varje gång Norton Security Scan slutar fungera enligt rapporten startar min dator om sig själv. Vet inte om det spelar någon roll men som ni kan se så slutar även HD Audio Background Process att fungera i samband med omstarten.

   

  norton.PNG.50d407abd06587bee13206ebff4f638a.PNG

   

   

  Dubbelklickar jag specifikt på en av händelserna dyker nedanstående rapport upp. Kom ihåg - jag har INTE något med Norton installerat!

  norton2.thumb.PNG.d2a04972141e88308af101e145a5b7ae.PNG

  Finns det någon där ute som har någon aning om vad detta är - varför startar min dator om sig utan förvarning, och varför rapporteras det att ett program - som jag inte har - crashar i samband med det?

   

  Vänliga hälsningar,

  Gabriel

×
×
 • Skapa nytt...