Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Yane

Medlem
 • Antal inlägg

  13
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Yane

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Tack för hjälpen! Så bra att ni finns
 2. Det verkade bara som det fanns en uppfattning att en exe-fil i drivers-mappen skulle indikera att det är en farlig fil. Men det kanske inte stämmer. Svårt att veta ibland vilken info som är rätt när man söker ... Tack, hittade den på båda datorerna. Det låter ju bra. Jag köpte datorn som ny förra hösten 2018, så då måste filen varit med från fabrik om den skapades 30 juni 2018. Har inte lagt märke till den förut.
 3. Men den finns inte på alla datorer? Det att den sägs höra till Bluetooth-funktionen... men borde då inte ligga i drivers-mappen? Men microsoft-supporten reagerade som sagt inte på det. Ok, men det borde ha rensat oönskade systemfiler? Tack, hur hittar man den? Det finns ingen AppData-mapp i C:\Användare\anv.namn\ Hittar en i C:\Users\Default.migrated\AppData Men där i finns bara en mapp: Local Här är egenskaper: Allmänt Filtyp Program (.exe) Beskrivning Windows Setup API Plats C:\WINDOWS\System32\drivers Storlek 404 kB Storlek på disk 408 kB Skapad 30 juni 2018 Ändrad 26 september 2017 Använd 5 december 2018(windows.old), 17 oktober 2019(windows nya) Information Filbeskrivning Windows Setup API Typ Program Filversion 10.0.10011.16384 Produktnamn Windows (R) Win 7 DDK driver Copyright Microsoft Corporation. All rights reserved Ursprungligt filnamn SETUPAPI.DLL Digitala signaturer Microsoft Windows Hardware Compatibility Publisher Sammandragsalgoritm sha256 26 september 2017 Tidigare versioner Finns inga
 4. Nu blev jag lite orolig igen, så jag kontaktade microsoft support. De jag haft kontakt med, två personer, trodde inte att WINDOWS\System32\drivers\AdminService.exe var någon farlig fil och verkade inte reagera på att exe-fil i drivers-mapp skulle vara någon risk. Men känner mig ändå osäker. Min andra dator har inte den filen WINDOWS\System32\drivers\AdminService.exe. Känns inte som att den hör till windows då... ? Men jag är inte någon expert på datorsystem. Och på den dator som har denna fil så testade jag Zoom meeting i vintras. Avinstallerat Zoom sen dess, men läste sen att Zoom kan återinstallera sig och bete sig som ett virus som kan vara svårt att bli av med... Microsoft-supporten föreslog mig att göra en In-place upgrade av windows 10. Som är en återställning av systemet men inte fabriksåterställning, förstod jag det som. Vet inte vad det kallas på svenska. Hoppades bli av med eventuella Zoom-rester och ett annat problem med Firefox på köpet. I våras la Firefox plötsligt till 50-60 plugins, flera dubletter, bl a baidu, som ska kunna vara ett spyware. Avinstallerade Firefox då och använder andra webbläsare nu. Men CCleaner listar fortfarande Firefox i sina sökningar med en lång lista med plugins. Jag kunde avaktivera baidu men den går inte att ta bort. Och det ser ju ut som att det finns kvar rester från Firefox. Om man då och då får sökträffar på andra språk, kinesiska, ryska, kan det bero på något? Efter att in-place upgrade var gjort hade det skapats en ny mapp: windows och en gammal windows.old. Men filen System32\drivers\AdminService.exe ligger kvar i båda ! Och CCleaner listar fortfarande Firefox plugins. Har försökt få kontakt med microsoft-supporten igen men det är kö i ett par dagar nu, kommer inte fram. Tacksam för hjälp att komma vidare. Ska jag ta bort WINDOWS\System32\drivers\AdminService.exe ? Hur kan man se om det finns rester av Zoom kvar? Och hur kan man i så fall få bort det? Hur rensar man datorn från Firefox plugins som baidu?
 5. Tack för info om sajterna. Det är inte lätt att veta alltid hur man ska värdera information man hittar. Känns lite lugnare när man får fler infallsvinklar på "problemet". Och att Symantec Mobile Insight var "Unable to process file type" är inte något att fästa sig vid ? Tack för det tipset Pelle Penna. Jag avvaktar nog lite nu först och ser om jag vågar mig på att testa att radera på det sättet.
 6. Tack för snabb hjälp! Jag körde filen AdminService i Virustotal-sidan och det mesta visade Undetected. Men Symantec Mobile Insight var "Unable to process file type". Informationen jag hittat om AtherosSvc, att den borde ligga i %ProgramFiles%\Bluetooth Suite\adminservice.exe läste jag bl a på dessa sajter https://www.file.net/process/adminservice.exe.html https://answers.microsoft.com/en-us/protect/forum/all/what-is-adminserviceexeatherossvc-is-it-a/78c65c2e-35c6-4f80-a35e-bff8879a9ccf https://www.bleepingcomputer.com/startups/adminservice.exe-26606.html Det kan väl vara viss risk att ta bort Windowsfiler om man inte vet säkert vad det är? Jag har varit med om det, och fick ominstallera Office.
 7. När jag körde CCleaner hittade jag denna fil i Uppstart, Windows tjänster: AtherosSvc. Söker runt och läser att det kan vara en trojan om den ligger i WINDOWS\System32\drivers\AdminService.exe, vilket den gör på min dator som har windows 10. AtherosSvc har med Bluetooth att göra som jag förstått det, och borde höra hemma i Program\Bluetooth. Jag har kört Mcaffe och Malewarebytes och de har inte reagerat på denna fil. Någon här som vet mer om denna? Bör man ta bort den?
 8. Kanske en dum fråga, men det finns inga risker med att lägga ut sina loggar så här på offentliga webbsidor. Namnet på kontoägaren syns i loggar.
 9. Tack för informationen. Hur stänger jag av datorn nu, ska jag bara välja continue för att komma till windows?
 10. Det är en Dell Optiplex 7010
 11. Köpte den 2016 från en recycle-firma som återvinner datorer.
 12. Tack! Jag har Malewarebytes, skaffade skarp version i april. Och jag har kört Emisoft, Zemana(som hittade en Firefoxfil som jag lät den ta bort) FRST64(körde i maj, inget hittades) och SuperAntiSpyware. Jag tänkte göra FRST64 en gång till men nu när jag startade datorn händer detta, det blir svart skärm med denna text: "Invalid configuration information-please run SETUP program. Time-of-day not set-please run SETUP program." Och sen tre val med F1 key, F2 key, F5 key Continue Change setup option Run onboard Detta har hänt en gång för några dagar sen. Då klickade jag på continue och windows startade. Försökt söka info om detta men blir inte klokare. Nu undrar jag vad det beror på att det blir så här? Om det är rätt att välja continue? Och varför händer det igen?
 13. Händer en del konstiga saker saker med mitt internet. Segt att surfa, låsta länkar, kommer till vita sidor när jag klickar på länkar, mm. Försöker att reda ut och lära mig. Men det började nog med att jag efter att ha kört CCleaner upptäckte att Firefox plötsligt hade lagt till 50-60 tillägg. Om jag avaktiverade/tog bort något tillägg så las det till en ny likadan fil. En del gick inte att ta bort eller avaktivera. En fil var baidu search update, som jag läst inte ska vara säker. (?) Flera av tilläggsfilerna kan ha 6 dubletter. Jag fick rådet att avinstallera Firefox vilket jag gjorde. Och testar andra webbläsare, som ska vara säkra. Har annars gillat Firefox, så det var inte utan en viss sorg jag avinstallerade den. Men vågar inte ha kvar den. Men alla tilläggen för Firefox är fortfarande efter flera veckor kvar när jag kör CCleaner. Även baidu search update finns kvar i 3 exemplar, dock avaktiverade. Borde dessa tas bort? Och hur gör man det i så fall? Hittar inte dessa filer när jag försöker söka i filsökaren. Men jag ser att Chorme, som jag aldrig använder och alltid avinstallerar när jag får den tvångsinstallerad också har tillägg i CCleaner. Dock bara 10. Borde inte de program försvinna från CCleaner när de inte finns installerade på datorn?
×
×
 • Skapa nytt...