Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

sqltojava

Medlem
 • Antal inlägg

  4
 • Gick med

 • Senaste besök

Om sqltojava

 • Medlemstitel
  Nykomling

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag vet hur open source-projekt fungerar, jag jobbar i ett par stycken själv. Allt hänger ju på om man vill att andra ska bidra och t.ex även kunna forka, och i det här fallet vill jag inte det. Därav är källkoden stängd. Däremot håller jag med dig om Change log, och just en sådan ligger i pipen och kommer att dyka upp i en framtida release.
 2. Finns en hel del liknande projekt, dock med en hel del brister (i mitt tycke). Det som är bra med min tjänst är att det går väldigt snabbt och är väldigt enkelt att generera hela databaslogiken till en färdig jar, till skillnad från andra tjänster som kräver en del handpåläggning, samt copy pastande innan logiken är på plats. Kommer dessutom snart deploya en ny version som stödjer "curlande" av databasen, så att man kan automatskripta fram en ny version, tex om man lagt till en ny tabell eller ändrat datatypen för en kolumn. Det tror jag blir "smutt"
 3. Enda anledningen, i mitt tycke, att göra projektet open source skulle väl vara att användarna just ser att bara metadatan i databasen läses av, det köper jag. Annars ser jag faktiskt inte poängen med att öppna källkoden för projektet. Är man just nojjig att data läses av så kan man ju faktiskt bara generera .jar-en via databasdumpen istället. Jar-filen går ju dessutom att öppna om man vill bekräfta att ingen skum kod har genererats
 4. Vill bara tipsa om min nya tjänst, www.sqltojava.com. Där kan du enkelt generera databaslogiken(Endast SQLite just nu, men stöd för fler databaser kommer) för ditt projekt, och allt blir färdigpackat till en jar-fil, som du lätt kan importera till ditt projekt. Riktigt smidigt, testa gärna!
×
×
 • Skapa nytt...