Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lasse "newbie" Johansson

Medlem
 • Antal inlägg

  81
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Allt postat av Lasse "newbie" Johansson

 1. PNG-format är väl även det ett "icke förstörande" format som behåller bilden exakt i dess ursprungliga skick. Eller har jag fel? Använder själv nästan enbart PNG-format vid bildbehandling trots att filerna blir lite större. Har i vart fall aldrig märkt någon försämring på bilderna i motsats till JPG-format. JPG-format är väl lika dåligt för bilder som MP3 är för musikfiler. Använder själv bara FLAC för musik.
 2. Gå in på Inställningar > Uppdatering och säkerhet och bocka av alla uppdateringar så ska det fungera.
 3. Minns för något år sedan att jag läste om en användare som enbart använda datorn till att streama musik och film till stereon och TVn och han stängde just av denna funktionen så det kom aldrig några mer påminnelser.
 4. Har du några köpplaner inför Black Friday 29 november? Själv satsar jag på att hitta en superbillig 1TB Samsung SSD 860 EVO. Lägsta pris idag ligger på lite drygt 1.600 kronor så det vore ett klipp att hitta en för strax under tusenlappen. Frågan gäller rent allmänt dvs det behöver inte just vara datorprylar. Därför har jag lagt tråden just under "Öppet forum - ordet är fritt". 😀 Kanske kan vara bra att fynda julklappar denna svarta fredag!
 5. Det problemet går väl lätt att stänga av en gång för alla så att du aldrig mer får den påminnelsen om uppdateringen.
 6. Om syftet med datorn enbart är till för att spela musik på kontoret med varför tycker du då att det är så viktigt att uppdatera operativsystemet? De allra flesta programmen för att spela/streama musik klarar både första ursprungliga versionen av Win 10 v1507 (som släpptes juli 2015) liksom de äldre Win 8 och Win 7.
 7. Det där med mätningar, cm och grader vet jag inte om jag själv skulle ge mig på. Förutsatt att du har en bil vars strålkastare ligger på samma höjd som hojens - använd dessa ljusbilder och ställ in hojens efter dessa. Eller ännu hellre, med tanke på att "verkstan på hörnet" gör detta på några minuter - anlita dom istället så får du det professionellt gjort. Kostnaden, en 50-lapp eller en hundring, är ändå en försvinnande liten kostnad mot vad du betalar i försäkring och i bensinkostnad per år. 😀
 8. Jag vet att jag läste förklaringen till detta fenomen här på forumet i våras/somras och den var att om man ex har Win 10 v1809 installerad som kanske upptar 20GB hdd utrymme och uppdaterar till v1903 som även den kanske upptar 20GB hdd utrymme så krävs det MINST 40GB hdd utrymme eftersom även den gamla v1809 sparas på hdd en tid (vill minnas en månad) innan den automatiskt raderas. Ta siffrorna jag angett som cirkasiffror då jag inte minns de exakta. Men det skulle kunna vara förklaringen till att du inte får in senaste versionen.
 9. Jag går själv väldigt väldigt sällan på bio men jag har följt med grannen någon enstaka gång och han brukar ha med sin räkmackor/räkbaguetter och en termos med kaffe bryggt på egenmalda kaffebönor. 😃
 10. Förutsatt att inte din dator är "antik" så lär du säkert kunna installera MS Win 10 i den. Funkar Win 7 så lär den säkert fixa Win 10. Det största problemet, som vi ännu inte känner till, är om BankID kommer att fungera efter att MS har stängt av support och uppdateringar i början av nästa år? Har ett svagt minne av att BankID slutade att fungera iom att MS stängde av support och uppdateringar till Win XP.
 11. Har själv exakt samma vitlökspress och den har hållit med många många år. Men vad jag kan komma ihåg fick jag aldrig med något "rensningsverktyg" utan jag kör med vanliga tandstickor som brukar stå på borden på restaurangerna och som säkert finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker.
 12. Om inte utloggningen fungerar av en eller annan anledning så kan du väl i vart fall stänga ner webläsaren helt och hållet och INTE klicka dig vidare till en annan sida typ Facebook, Tradera eller liknande i samma fönster. Inte för att jag vet om det har någon betydelse men jag skulle i vart fall känna mig något säkrare. Använder själv oftast en dator med MS Win 7 och Firefox V69.0.1 för mina internetbetalningar.
 13. Du har ju inte skrivit hur mycket resan får kosta utan bara att du helst avstår från sol- och bad. Jag tycker ju Italien är häftigt så varför inte Rom? Eller Paris? Eller uppleva lugnet i de franska vingårdarna i Provence? Eller en resa till Skottland och hyr en bil och åk runt några dagar. En resa jag kan garantera att du aldrig kommer att glömma. 👍
 14. Är inte lampan äldre än 30 år så är väl i vart fall inte kablarna upptorkade. Men eftersom det berör dig och din familjs säkerhet, varför inte ta med dig lampan till en elektriker som får titta på den och göra en bedömning om den över huvud taget är lämpad för våtutrymmen. Enl mig ser den DEFINITIVT INTE ut som något som hör hemma i ett badrum. Elektrikern kan därefter göra ett utlåtande om det är lönt att bygga om den lämpad för våtutrymme. Däremot skulle du kunna sätta i (lågspänning) 12 V LED lampor. Om det krävs någon ombyggnad får väl elektrikern bedöma. Men 12 V är helt ok att ha i våtutrymmen såvida att trafon är jordad. Vilket du självklart väljer en jordad transformator för våtutrymmen! Länk till 12 V Ledlampor.
 15. Man ska väl aldrig montera något som inte är avsett för våtrum i ett våtrum. Sedan är kanske frågorna - kommer lampan dvs metalldelarna på lampan att utsättas bara för fukt eller även vattenstänk? Sitter det jordad kontakt på lampan idag? Kommer någon människa att komma i direktkontakt med metalldelarna på lampan? Personligen är jag väldigt försiktig att installera belysning i våtutrymmen som inte är avsedda för våtutrymmen. Ett alternativ skulle kunna vara att dra en ledning från metallchassit på lampan till jord på en jordkontakt. Men det finns det säkert många elektriker som har åsikter om.
 16. Skulle rent allmänt påstå att det vore bättre att förbjuda privatpersoner att få köpa och äga vapen men å andra sidan ser vi ju utvecklingen i Sverige där det är kriminellt att inneha vapen för privatpersoner (jägare mfl undantaget naturligtvis) att skjutningar och dödsoffer har gått i höjden ändå. Svårt läge skulle jag vilja påstå. 😥
 17. Jag har använt https://postimages.org i många år och det har alltid funkat bra. Det är GRATIS så klart och helt ok att "hotlinka" bilderna direkt till olika forum och websidor. Alla bilder jag "hotlinkat" hit till detta forumet ligger på nämnda sajt.
 18. Grannen har SSD i sina datorer, både stationär och laptop, och visst går det snabbare, det är ju inget snack om det. Har själv planer på att "pensionera" den stationära dator vid årsskiftet som jag kör MS Win 7 i och fortsätta använda en annan stationär dator som jag har MS Win 8 i och samtidigt klona den hdd och sätta i en SSD i den istället. Förutsatt att man på ett enkelt och smidigt sätt kan klona en hdd till en SSD. Har ett svagt minne att jag läste om någon moderator på detta forumet som hade klonat en hdd och det resulterade i att hela disken blev korrupt. Dvs den ursprungliga hdd som satt i datorn från början. Dvs kloningen misslyckades och ursprungsdisken blev korrupt. Och det låter ju mindre roligt. Det bästa är väl iof att först göra en total kopia av disken till en extern hdd INNAN man börjar klona disken till en annan SSD.
 19. Jag tycker att SSD-diskarna är för dyra. Jag har väl ett 30-tal 1TB 3.5" diskar varav de flesta är Western Digital (Black Serie) WD1001FALS och (Green Serie) WD10EADS. Har köpt nästan samtliga begagnade på Tradera men brukar aldrig köpa diskar som snurrat mer än 10K timmar eller i vart fall max 20K timmar. Att diskarna är kollade i Crystal Disk Info och är fria från sektorfel är ett krav. Hitintills har jag inte varit med om att någon hdd har kraschat. Är väl född med med tur. 😊 Och att ersätta dessa dryga 30TB med SSD-diskar skulle ju kosta en mindre förmögenhet. Och molntjänster är inget för mig som kör via mobilt bredband.
 20. Nu vet jag inte den specifika anledningen till att du kanske vill använda ett drygt 20 år gammalt bildbehandlingsprogram men betänk att även bildbehandlingsprogramen liksom all annan mjukvara både blivit bättre och mer lättanvända än de som kom i mitten av 90-talet.
×
×
 • Skapa nytt...