Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lasse "newbie" Johansson

Medlem
 • Antal inlägg

  82
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Lasse "newbie" Johansson vann dagen: 16 mars 2019

Lasse "newbie" Johansson hade det mest gillade innehållet!

Om Lasse "newbie" Johansson

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  långt ut på landet
 • Intressen
  Bilar, MC, rockmusik, stereo och high end HiFi, internet och mycket mer.
 • Min dator
  HP ProBook 6475b Notebook PC + stationär ACER
 • IT-kunskaper
  inga trots att jag haft dator sedan mitten av 1990-talet

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Kostnaden för sjukvård kan man kanske lämna därhän. Fast jag personligen tycker att all sjukvård borde vara gratis dvs vi ska AVSKAFFA patientavgiften och följaktligen även "frikortet" som i så fall inte är aktuellt. Samt självklart borde det vara gratis att ligga inlagd på sjukhus. Nu kostar det väl någon hundring per dygn. Likaså ska naturligtvis även tandvård ingå som "fri sjukvård". Detta med bakgrund av de extremt höga skatter vi betalar. Minns för många år sedan när jag akut var tvungen att besöka ett sjukhus i London. Detta var INNAN Sverige och the UK hade gått mer i EU. Det enda jag hade med mig var pass och några tiotal £ i sedlar. Och när jag lämnade sjukhuset så frågade jag "lite försynt" hur jag skulle betala detta läkarbesök som varade några timmar och jag blev upplyst att alla läkarbesök var gratis i Storbritannien. Däremot ska svensk sjukvård ha en superstor käftsmäll för de väntetider som råder. Patienterna får ligga i korridorer eller sitta i väntrummen och vänta tills de dör och canceroperationer och andra livsviktiga operationer ligger vanligtvis månadsvis bort. Har definitivt INGEN kritik mot personalen på våra vårdcentraler och sjukhus då de får jobba som slavar utan detta är ENBART kritik mot de som styr dvs mot politikerna. De borde skämmas ned till fotknölarna... samhällets tjänare och lakejer som de är. Avlönade med fantasilöner av svenska folket. Avslutningsvis en rad om coronaviruset. Ska ärligt talat erkänna att jag har noll koll på viruset och dess följder. Men läste på nätet att en vanlig influensa kostar ca 650.000 människoliv årligen globalt. Än så länge har vi inte nått 1/10 av detta antal.
 2. PNG-format är väl även det ett "icke förstörande" format som behåller bilden exakt i dess ursprungliga skick. Eller har jag fel? Använder själv nästan enbart PNG-format vid bildbehandling trots att filerna blir lite större. Har i vart fall aldrig märkt någon försämring på bilderna i motsats till JPG-format. JPG-format är väl lika dåligt för bilder som MP3 är för musikfiler. Använder själv bara FLAC för musik.
 3. Gå in på Inställningar > Uppdatering och säkerhet och bocka av alla uppdateringar så ska det fungera.
 4. Minns för något år sedan att jag läste om en användare som enbart använda datorn till att streama musik och film till stereon och TVn och han stängde just av denna funktionen så det kom aldrig några mer påminnelser.
 5. Har du några köpplaner inför Black Friday 29 november? Själv satsar jag på att hitta en superbillig 1TB Samsung SSD 860 EVO. Lägsta pris idag ligger på lite drygt 1.600 kronor så det vore ett klipp att hitta en för strax under tusenlappen. Frågan gäller rent allmänt dvs det behöver inte just vara datorprylar. Därför har jag lagt tråden just under "Öppet forum - ordet är fritt". 😀 Kanske kan vara bra att fynda julklappar denna svarta fredag!
 6. Det problemet går väl lätt att stänga av en gång för alla så att du aldrig mer får den påminnelsen om uppdateringen.
 7. Om syftet med datorn enbart är till för att spela musik på kontoret med varför tycker du då att det är så viktigt att uppdatera operativsystemet? De allra flesta programmen för att spela/streama musik klarar både första ursprungliga versionen av Win 10 v1507 (som släpptes juli 2015) liksom de äldre Win 8 och Win 7.
 8. Det där med mätningar, cm och grader vet jag inte om jag själv skulle ge mig på. Förutsatt att du har en bil vars strålkastare ligger på samma höjd som hojens - använd dessa ljusbilder och ställ in hojens efter dessa. Eller ännu hellre, med tanke på att "verkstan på hörnet" gör detta på några minuter - anlita dom istället så får du det professionellt gjort. Kostnaden, en 50-lapp eller en hundring, är ändå en försvinnande liten kostnad mot vad du betalar i försäkring och i bensinkostnad per år. 😀
 9. Jag vet att jag läste förklaringen till detta fenomen här på forumet i våras/somras och den var att om man ex har Win 10 v1809 installerad som kanske upptar 20GB hdd utrymme och uppdaterar till v1903 som även den kanske upptar 20GB hdd utrymme så krävs det MINST 40GB hdd utrymme eftersom även den gamla v1809 sparas på hdd en tid (vill minnas en månad) innan den automatiskt raderas. Ta siffrorna jag angett som cirkasiffror då jag inte minns de exakta. Men det skulle kunna vara förklaringen till att du inte får in senaste versionen.
 10. Jag går själv väldigt väldigt sällan på bio men jag har följt med grannen någon enstaka gång och han brukar ha med sin räkmackor/räkbaguetter och en termos med kaffe bryggt på egenmalda kaffebönor. 😃
 11. Förutsatt att inte din dator är "antik" så lär du säkert kunna installera MS Win 10 i den. Funkar Win 7 så lär den säkert fixa Win 10. Det största problemet, som vi ännu inte känner till, är om BankID kommer att fungera efter att MS har stängt av support och uppdateringar i början av nästa år? Har ett svagt minne av att BankID slutade att fungera iom att MS stängde av support och uppdateringar till Win XP.
 12. Har själv exakt samma vitlökspress och den har hållit med många många år. Men vad jag kan komma ihåg fick jag aldrig med något "rensningsverktyg" utan jag kör med vanliga tandstickor som brukar stå på borden på restaurangerna och som säkert finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker.
 13. Om inte utloggningen fungerar av en eller annan anledning så kan du väl i vart fall stänga ner webläsaren helt och hållet och INTE klicka dig vidare till en annan sida typ Facebook, Tradera eller liknande i samma fönster. Inte för att jag vet om det har någon betydelse men jag skulle i vart fall känna mig något säkrare. Använder själv oftast en dator med MS Win 7 och Firefox V69.0.1 för mina internetbetalningar.
×
×
 • Skapa nytt...