Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lasse "newbie" Johansson

Medlem
 • Antal inlägg

  64
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Lasse "newbie" Johansson vann dagen: 16 mars

Lasse "newbie" Johansson hade det mest gillade innehållet!

Om Lasse "newbie" Johansson

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  långt ut på landet
 • Intressen
  Bilar, MC, rockmusik, stereo och high end HiFi, internet och mycket mer.
 • Min dator
  HP ProBook 6475b Notebook PC + stationär ACER
 • IT-kunskaper
  inga trots att jag haft dator sedan mitten av 1990-talet

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Man ska väl aldrig montera något som inte är avsett för våtrum i ett våtrum. Sedan är kanske frågorna - kommer lampan dvs metalldelarna på lampan att utsättas bara för fukt eller även vattenstänk? Sitter det jordad kontakt på lampan idag? Kommer någon människa att komma i direktkontakt med metalldelarna på lampan? Personligen är jag väldigt försiktig att installera belysning i våtutrymmen som inte är avsedda för våtutrymmen. Ett alternativ skulle kunna vara att dra en ledning från metallchassit på lampan till jord på en jordkontakt. Men det finns det säkert många elektriker som har åsikter om.
 2. Skulle rent allmänt påstå att det vore bättre att förbjuda privatpersoner att få köpa och äga vapen men å andra sidan ser vi ju utvecklingen i Sverige där det är kriminellt att inneha vapen för privatpersoner (jägare mfl undantaget naturligtvis) att skjutningar och dödsoffer har gått i höjden ändå. Svårt läge skulle jag vilja påstå. 😥
 3. Jag har använt https://postimages.org i många år och det har alltid funkat bra. Det är GRATIS så klart och helt ok att "hotlinka" bilderna direkt till olika forum och websidor. Alla bilder jag "hotlinkat" hit till detta forumet ligger på nämnda sajt.
 4. Grannen har SSD i sina datorer, både stationär och laptop, och visst går det snabbare, det är ju inget snack om det. Har själv planer på att "pensionera" den stationära dator vid årsskiftet som jag kör MS Win 7 i och fortsätta använda en annan stationär dator som jag har MS Win 8 i och samtidigt klona den hdd och sätta i en SSD i den istället. Förutsatt att man på ett enkelt och smidigt sätt kan klona en hdd till en SSD. Har ett svagt minne att jag läste om någon moderator på detta forumet som hade klonat en hdd och det resulterade i att hela disken blev korrupt. Dvs den ursprungliga hdd som satt i datorn från början. Dvs kloningen misslyckades och ursprungsdisken blev korrupt. Och det låter ju mindre roligt. Det bästa är väl iof att först göra en total kopia av disken till en extern hdd INNAN man börjar klona disken till en annan SSD.
 5. Jag tycker att SSD-diskarna är för dyra. Jag har väl ett 30-tal 1TB 3.5" diskar varav de flesta är Western Digital (Black Serie) WD1001FALS och (Green Serie) WD10EADS. Har köpt nästan samtliga begagnade på Tradera men brukar aldrig köpa diskar som snurrat mer än 10K timmar eller i vart fall max 20K timmar. Att diskarna är kollade i Crystal Disk Info och är fria från sektorfel är ett krav. Hitintills har jag inte varit med om att någon hdd har kraschat. Är väl född med med tur. 😊 Och att ersätta dessa dryga 30TB med SSD-diskar skulle ju kosta en mindre förmögenhet. Och molntjänster är inget för mig som kör via mobilt bredband.
 6. Näväl, de allra flesta. 😊
 7. Nu vet jag inte den specifika anledningen till att du kanske vill använda ett drygt 20 år gammalt bildbehandlingsprogram men betänk att även bildbehandlingsprogramen liksom all annan mjukvara både blivit bättre och mer lättanvända än de som kom i mitten av 90-talet.
 8. Jag misstänkte att det lån du syftade på med tanke på länkarna du hade lagt ut. Men en fundering, tror du verkligen att en sådan sida kan generera några större inkomster? Jag kan ju ta ex försäkringsbranschen och alla sidor som räknar ut lägsta eltaxan för våra fastigheter och lägenheter. De här sidorna ger ju inte den här "servicen" gratis utan lägsta pris får man om man kontaktar försäkringsbolagen eller elleverantörerna direkt. Personligen är jag mycket tveksam till en affiliatesajt vad beträffar ex boräntor eller lån rent allmänt. Det är så många aspekter som spelar in vad man kan pressa räntan till när det gäller lån bl a förmögenhet som dessa sajter över huvud taget aldrig tar hänsyn till men som bankerna och låneinstituten lägger stor vikt till.
 9. Jag har säkert missuppfattat din fråga men vad är syftet med din "affiliatesajt"? Målgrupp?
 10. Syftar på något gammalt fotoredigeringsprogram till Win 95? Nackdelen med dessa är väl att det inte är säkert att du går att köra om du kör Win 7, 8 eller 10. Själv använder jag PAINT.NET och tycker att det både är enkelt och dessutom är det gratis.
 11. Jag tillhör dom sin inte har något att dölja men vid de extrema få tillfällen det händer kör jag med TOR och Duckduckgo. ☺️
 12. Vad beträffar fråga 1. Har du testat andra webläsare? Använder själv aldrig Edge men kör Win 10 Pro och använder av gammal vana Firefox. Fråga 2. Har en Samsung Galaxy S6 (utan SIM-kort) och jag har aldrig märkt de problem du nämner när jag kör via min fastighets WiFi.
 13. Förutsatt att du gjort någon form av grundinställningar i ditt mailprogram så hamnar bara de "riktiga" mailen i Inboxen och alla spam (oönskad reklam) i Spamboxen.
 14. Jag misstänkte att det inte var mailkontona HoTMaiL, LIVE och HOME du åsyftade. Men då är det klartgjort... ...men då kommer min fråga... måste man över huvud taget "logga" in med något konto (PW) överhuvudtaget. Kan man inte bara stänga av "logga in" funktionen? Jag har full förståelse för att arbetsplatser, skolor m fl måste ha den funktionen. Samt en och annan svensson som lever under mindre önskvärda relationer med sin partner 😁 men för oss som inte är i behov av att starta datorn med ett PW måste väl den funktionen gå att stänga av i v1903? Använder inget PW i min v1809!
×
×
 • Skapa nytt...