Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lasse "newbie" Johansson

Medlem
 • Antal inlägg

  49
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Lasse "newbie" Johansson vann dagen: 16 mars

Lasse "newbie" Johansson hade det mest gillade innehållet!

Om Lasse "newbie" Johansson

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  långt ut på landet
 • Intressen
  Bilar, MC, rockmusik, stereo och high end HiFi, internet och mycket mer.
 • Min dator
  HP ProBook 6475b Notebook PC + stationär ACER
 • IT-kunskaper
  inga trots att jag haft dator sedan mitten av 1990-talet

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Har en Logitech M525 till min laptop men trodde den uppdaterades automatiskt. Men den fungerar i vart fall perfekt... so far. 😎
 2. Menar du emailkonto hos HoTMail, LIVE och HOME så angav jag något av dessa emailkonton när jag installerade Win 10 på denna dator för ett par år sedan. Men naturligtvis ska jag inte behöva ange lösenord till något av dessa mailkonton bara för att starta Win 10 v1903. Däremot - kanske en gång var tredje månad MÅSTE jag ange lösenordet redan idag bara för att kunna starta v1809 och det är ju klart irriterande. Ska kanske tillägga att det är "inga viktiga" mailkonton för mig utan jag har bara registrerat dom för inloggningsuppgifter till några olika forum. Internetbank och andra viktiga inloggningsuppgifter kör jag via GMAIL eller YAHOO.
 3. Jag har v1809 nu och har funderat på att påbörja nedtankningen och installationen av v1903 men det måste väl helt kunna stänga av all form av inloggning både med pinkod och lösenord. Eller? Ingen annan har tillgång till datorn så varför börja krångla med pinkod och lösenord? Med v1809 är det bara att starta datorn och sedan är det bara att "tuta och köra" efter några sekunder.
 4. Är lite osäker på vad du vill få fram med ditt inlägg? Att skatterna är för höga eller att byråkratin är för tungarbetad eller om Frälsningsarmén skulle kunna sköta allt så mycket bättre? 😄
 5. Kan man ställa in Win 10 Pro på det sättet att inte v 1903 nedtankas men att alla andra uppdateringar, i mitt fall uppdateringar till v 1809 nedtankas och installeras? Måste ju ärligt säga att jag tycker det är en klar nackdel att operativsystemen blir större och större och större för varje gång.
 6. Tack för ditt svar. Att den gamla versionen ligger kvar är jag naturligtvis införstådd med men att en uppdatering kan vara så stor som 20GB eller i vart fall 20GB hårddiskutrymme? Tänker på alla som skrotat sin gamla mekaniska hdd som C-disk och satt i en SSD-disk istället.
 7. I går kväll startade nedladdningen av uppdateringen till v 1809 och installationen av densamma. När jag köpte datorn - en HP laptop (begagnad) så installerade jag v 1703 i den och förra våren kom v 1803 och igår fick jag ner v 1809. Eftersom det är en laptop så har jag bara en 320GB hdd i den (Western Digital WD3200BEKT) så det är ju inga större lagringsutrymme vi snackar om här. Innan nedtankningen började så hade jag 151GB ledigt hdd utrymme. Nu efter nedtankningen och installationen av v 1809 så har hdd utrymmet krymt till - 129GB. 😥 Min fundering är - hur är detta möjligt? Har även kollat med min internetleverantör (Hallon) och på "min sida" hos dom och mängden "nedtankat" kan ganska väl överensstämma med verkligheten. Jag är bara förvånad över att en uppdatering av Win 10 ska behöva dra iväg över 20GB??? För övrigt inga problem utan detta är mer en fundering hur MS har kunnat klämma in så mycket egenskaper i en uppdatering som ändå ingen använder?
 8. Det var väl ungefär så jag tänkte. Det var bara vid installationen jag behövde ange en mailadress, i mitt fall angav jag en MS mailadress, sedan har jag aldrig mer behövt ange någon login eller PW.
 9. Jag läste på ett engelskspråkigt forum för något år sedan där frågan ställdes eller kanske snarare testades vilket gratis ordbehandlingsprogram som rekommenderades ihop med MS Win 10 i synnerhet och Win 8 & 7 i allmänhet och där kom MS Word på förstaplatsen. Jag har aldrig ifrågasatt testen å andra sidan har jag skrivit max 20 brev i Word sedan jag installera det så jag är liksom ingen storbrukare av liknande mjukvara.
 10. Jag antar att du enbart söker "experter" till fabriksnya produkter vilket jag dessvärre kan noll om. Min erfarenhet sträcker sig enbart till produkter med några år på nacken som man efter några år kan se om de fortfarande håller den höga kvaliteten eller redan har hamnat på återvinningen.
 11. Jag är definitivt inte kunnig i ämnet men jag undrar om inte MS Win automatiskt är knutet till ett emailkonto hos MS oavsett om det heter HoTMaiL, LIVE eller Outlook? När jag installerade MS Win 10 på min laptop för ett par år sedan krävdes en MS emailadress vilket jag redan hade fast väldigt sällan använder.
 12. Intressant läsning! Vet du vilket program som är den absolut 100% säkraste mjukvaran att använda? Har själv planerat att framöver sätta i en SSD-disk i min laptop (som kör MS Win 10 v1803) och har ju definitivt inga planer på att ominstallera operativsystemet bara för att jag byter från mekanisk hdd till SSD.
 13. Upptäckte själv detta för ett par år sedan när jag behövde ett ordbehandlingsprogram för att skriva ett brev i och var inne på Microsofts hemsida och fann att det var gratis att tanka ner och använda. Fördelen med MS Word är att det funkar bättre ihop med MS Win. 😃
 14. Den enda av HoTMaiLs mailadresser jag har kvar är deras LIVE.SE adress de erbjöd under några år som jag tyckte var rolig. Idag använder jag mest GMAIL. Det krävdes väl till och med en MS-adress för att kunna installera MS Win 10 om jag inte minns fel. Maxlängd på PW är om jag inte minns fel 16 tecken hos MS.
 15. Får jag vara nyfiken och fråga varför du nonchalerar att logga ut på riktigt? Dvs just klicka på - logga ut? För mig är väl just BankID och alla sajter som kräver BankID typ min internetbank en av mina absolut känsligaste sidor man kan nå via internet. Den "tidspillan" en riktig utloggning i form av någon sekund kan jag genomlida. 😁
×
×
 • Skapa nytt...