Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lasse "newbie" Johansson

Medlem
 • Antal inlägg

  45
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Lasse "newbie" Johansson vann dagen: 16 mars

Lasse "newbie" Johansson hade det mest gillade innehållet!

Om Lasse "newbie" Johansson

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  långt ut på landet
 • Intressen
  Bilar, MC, rockmusik, stereo och high end HiFi, internet och mycket mer.
 • Min dator
  HP ProBook 6475b Notebook PC + stationär ACER
 • IT-kunskaper
  inga trots att jag haft dator sedan mitten av 1990-talet

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Lasse "newbie" Johansson

  Windows 10 1903 ökar minimikravet på lagringsutrymme

  Kan man ställa in Win 10 Pro på det sättet att inte v 1903 nedtankas men att alla andra uppdateringar, i mitt fall uppdateringar till v 1809 nedtankas och installeras? Måste ju ärligt säga att jag tycker det är en klar nackdel att operativsystemen blir större och större och större för varje gång.
 2. Lasse "newbie" Johansson

  Uppdateringen till v 1809 förbrukade 21GB av min hdd

  Tack för ditt svar. Att den gamla versionen ligger kvar är jag naturligtvis införstådd med men att en uppdatering kan vara så stor som 20GB eller i vart fall 20GB hårddiskutrymme? Tänker på alla som skrotat sin gamla mekaniska hdd som C-disk och satt i en SSD-disk istället.
 3. Lasse "newbie" Johansson

  Uppdateringen till v 1809 förbrukade 21GB av min hdd

  I går kväll startade nedladdningen av uppdateringen till v 1809 och installationen av densamma. När jag köpte datorn - en HP laptop (begagnad) så installerade jag v 1703 i den och förra våren kom v 1803 och igår fick jag ner v 1809. Eftersom det är en laptop så har jag bara en 320GB hdd i den (Western Digital WD3200BEKT) så det är ju inga större lagringsutrymme vi snackar om här. Innan nedtankningen började så hade jag 151GB ledigt hdd utrymme. Nu efter nedtankningen och installationen av v 1809 så har hdd utrymmet krymt till - 129GB. 😥 Min fundering är - hur är detta möjligt? Har även kollat med min internetleverantör (Hallon) och på "min sida" hos dom och mängden "nedtankat" kan ganska väl överensstämma med verkligheten. Jag är bara förvånad över att en uppdatering av Win 10 ska behöva dra iväg över 20GB??? För övrigt inga problem utan detta är mer en fundering hur MS har kunnat klämma in så mycket egenskaper i en uppdatering som ändå ingen använder?
 4. Lasse "newbie" Johansson

  Microsoft Windows outlock

  Det var väl ungefär så jag tänkte. Det var bara vid installationen jag behövde ange en mailadress, i mitt fall angav jag en MS mailadress, sedan har jag aldrig mer behövt ange någon login eller PW.
 5. Lasse "newbie" Johansson

  I stället för MS Office

  Jag läste på ett engelskspråkigt forum för något år sedan där frågan ställdes eller kanske snarare testades vilket gratis ordbehandlingsprogram som rekommenderades ihop med MS Win 10 i synnerhet och Win 8 & 7 i allmänhet och där kom MS Word på förstaplatsen. Jag har aldrig ifrågasatt testen å andra sidan har jag skrivit max 20 brev i Word sedan jag installera det så jag är liksom ingen storbrukare av liknande mjukvara.
 6. Lasse "newbie" Johansson

  Expert på teknikprylar sökes!

  Jag antar att du enbart söker "experter" till fabriksnya produkter vilket jag dessvärre kan noll om. Min erfarenhet sträcker sig enbart till produkter med några år på nacken som man efter några år kan se om de fortfarande håller den höga kvaliteten eller redan har hamnat på återvinningen.
 7. Lasse "newbie" Johansson

  Microsoft Windows outlock

  Jag är definitivt inte kunnig i ämnet men jag undrar om inte MS Win automatiskt är knutet till ett emailkonto hos MS oavsett om det heter HoTMaiL, LIVE eller Outlook? När jag installerade MS Win 10 på min laptop för ett par år sedan krävdes en MS emailadress vilket jag redan hade fast väldigt sällan använder.
 8. Lasse "newbie" Johansson

  Flytta innehåll från gammal till NY hårddisk

  Intressant läsning! Vet du vilket program som är den absolut 100% säkraste mjukvaran att använda? Har själv planerat att framöver sätta i en SSD-disk i min laptop (som kör MS Win 10 v1803) och har ju definitivt inga planer på att ominstallera operativsystemet bara för att jag byter från mekanisk hdd till SSD.
 9. Lasse "newbie" Johansson

  I stället för MS Office

  Upptäckte själv detta för ett par år sedan när jag behövde ett ordbehandlingsprogram för att skriva ett brev i och var inne på Microsofts hemsida och fann att det var gratis att tanka ner och använda. Fördelen med MS Word är att det funkar bättre ihop med MS Win. 😃
 10. Lasse "newbie" Johansson

  Hotmail byta lösenord

  Den enda av HoTMaiLs mailadresser jag har kvar är deras LIVE.SE adress de erbjöd under några år som jag tyckte var rolig. Idag använder jag mest GMAIL. Det krävdes väl till och med en MS-adress för att kunna installera MS Win 10 om jag inte minns fel. Maxlängd på PW är om jag inte minns fel 16 tecken hos MS.
 11. Lasse "newbie" Johansson

  Säker Bank ID

  Får jag vara nyfiken och fråga varför du nonchalerar att logga ut på riktigt? Dvs just klicka på - logga ut? För mig är väl just BankID och alla sajter som kräver BankID typ min internetbank en av mina absolut känsligaste sidor man kan nå via internet. Den "tidspillan" en riktig utloggning i form av någon sekund kan jag genomlida. 😁
 12. Lasse "newbie" Johansson

  Vilken mobiltelefon skall väljas?

  Jag använder bara gamla "hederliga" mobiltelefoner som klarar att bli överkörda med bilen, tappas ner i asfalten från 3 meters höjd eller man kan bada med ner till 3 meters djup typ Siemens M65 eller Siemens ME45. De har fungerat klockrent i över 15 års tid och batteribyte går på mindre än 1 minut. Men i helgen köpte jag min första smartphone. En begagnad Samsung Galaxy S6 av en tjejkompis. Hon hade köpt den ny sommaren 2017 och använt den ett år fram till sommaren 2018 då hon "bytte upp sig" till en Apple Iphone. Så nu har hennes Galaxy S6 blivit min egendom. Kan klart rekommendera Galaxy S6 om du söker en billigare smartphone som kostar under 10K kronor. Den fick dessutom nästa högsta betyg av M3/IDG. Personligen kommer jag nog fortsättningsvis att använda mina slittåliga Siemensmobiler men det är ju i vart fall roligt att äga en smartphone. 😀
 13. Lasse "newbie" Johansson

  LÖST Vilket ljudformat bäst till LG tv:n

  Eftersom det är CD-skivor som frågeställningen gäller, dvs "vanliga" CD och inte Super Audio CD (SACD), som i sin originalkälla ligger i 16 bit 44.1 kHz så skulle jag råda dig att köra FLAC. MP3 är ett förstörande format som plockar bort bortåt 90% av originalkällan och då blir ljudet sämre även om många påstår att de inte kan höra skillnaden på en originalCD och en 320 kbps MP3 fil. Fördelen med en rippad CD i FLAC format är att du även kan återställa ljudfilen till original WAV format och på byten få ett nytt original. Rippar du den i MP3 så är 90% av informationen borta för alltid.
 14. Lasse "newbie" Johansson

  LÖST Nätkabel/laddare till lapptop verkar vara för varm!

  Jag har också en HP laptop och när den laddar så skulle jag uppskatta att laddaren blir ca 37 grader varm men när den inte laddar (datorn ligger alltid ansluten till 230 Volt) så skulle jag gissa på att den håller ca rumstemperatur dvs ca 20 grader. Jag har också både läst och hört mycket om dessa problem men jag har fått för mig att det enbart gällt när man använt sk "no name" aka piratladdare. Å andra sidan är väl just de nya moderna Litium-jon-batterierna den svaga punkten. Det var väl just sådana batterier som jetplanet som störtade i Asien på väg till Kina var lastat med och som totalt spårlöst försvann i havet. Har hört att vissa påstår att Litium-jon-batterier numera inte får fraktas via flyg utan enbart med båt av just den anledningen. De gamla NiMH batterierna led inte av dessa problem.
 15. Lasse "newbie" Johansson

  Gratisprogrammet som tar tempen på din dator

  Visst är det bra att hålla koll på processortempen men jag tycker nästan att det är viktigare att hålla koll på hårddisktempen. Det är ju där vi bevarar allt viktigt som bilder, video, kärleksbrev osv. Crystal Disk Info
×