Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lasse "newbie" Johansson

Medlem
 • Antal inlägg

  34
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Lasse "newbie" Johansson vann dagen: 16 mars

Lasse "newbie" Johansson hade det mest gillade innehållet!

Om Lasse "newbie" Johansson

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  långt ut på landet
 • Intressen
  Bilar, MC, rockmusik, stereo och high end HiFi, internet och mycket mer.
 • Min dator
  HP ProBook 6475b Notebook PC + stationär ACER
 • IT-kunskaper
  inga trots att jag haft dator sedan mitten av 1990-talet

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Lasse "newbie" Johansson

  Vilken mobiltelefon skall väljas?

  Jag använder bara gamla "hederliga" mobiltelefoner som klarar att bli överkörda med bilen, tappas ner i asfalten från 3 meters höjd eller man kan bada med ner till 3 meters djup typ Siemens M65 eller Siemens ME45. De har fungerat klockrent i över 15 års tid och batteribyte går på mindre än 1 minut. Men i helgen köpte jag min första smartphone. En begagnad Samsung Galaxy S6 av en tjejkompis. Hon hade köpt den ny sommaren 2017 och använt den ett år fram till sommaren 2018 då hon "bytte upp sig" till en Apple Iphone. Så nu har hennes Galaxy S6 blivit min egendom. Kan klart rekommendera Galaxy S6 om du söker en billigare smartphone som kostar under 10K kronor. Den fick dessutom nästa högsta betyg av M3/IDG. Personligen kommer jag nog fortsättningsvis att använda mina slittåliga Siemensmobiler men det är ju i vart fall roligt att äga en smartphone. 😀
 2. Lasse "newbie" Johansson

  Vilket ljudformat bäst till LG tv:n

  Eftersom det är CD-skivor som frågeställningen gäller, dvs "vanliga" CD och inte Super Audio CD (SACD), som i sin originalkälla ligger i 16 bit 44.1 kHz så skulle jag råda dig att köra FLAC. MP3 är ett förstörande format som plockar bort bortåt 90% av originalkällan och då blir ljudet sämre även om många påstår att de inte kan höra skillnaden på en originalCD och en 320 kbps MP3 fil. Fördelen med en rippad CD i FLAC format är att du även kan återställa ljudfilen till original WAV format och på byten få ett nytt original. Rippar du den i MP3 så är 90% av informationen borta för alltid.
 3. Lasse "newbie" Johansson

  LÖST Nätkabel/laddare till lapptop verkar vara för varm!

  Jag har också en HP laptop och när den laddar så skulle jag uppskatta att laddaren blir ca 37 grader varm men när den inte laddar (datorn ligger alltid ansluten till 230 Volt) så skulle jag gissa på att den håller ca rumstemperatur dvs ca 20 grader. Jag har också både läst och hört mycket om dessa problem men jag har fått för mig att det enbart gällt när man använt sk "no name" aka piratladdare. Å andra sidan är väl just de nya moderna Litium-jon-batterierna den svaga punkten. Det var väl just sådana batterier som jetplanet som störtade i Asien på väg till Kina var lastat med och som totalt spårlöst försvann i havet. Har hört att vissa påstår att Litium-jon-batterier numera inte får fraktas via flyg utan enbart med båt av just den anledningen. De gamla NiMH batterierna led inte av dessa problem.
 4. Lasse "newbie" Johansson

  Gratisprogrammet som tar tempen på din dator

  Visst är det bra att hålla koll på processortempen men jag tycker nästan att det är viktigare att hålla koll på hårddisktempen. Det är ju där vi bevarar allt viktigt som bilder, video, kärleksbrev osv. Crystal Disk Info
 5. Lasse "newbie" Johansson

  Bifoga filer - en utmaning

  En sak man ska tänka på är att vad man än lägger ut på nätet så är det ju svårt att det man lägger ut förblir anonymt. Jag syftar då i första hand på att lägger man ut en bild eller en skärmdump så är det ju väldigt svårt att denna bild/skärmdump förblir anonym om man lägger ut den på ett publikt forum. Dvs att ingen annan kommer att få se den. Men å andra sidan är det väl en del av den stora fördelen med internet. Man kan genom en knapptryckning sprida något till miljontals.
 6. Lasse "newbie" Johansson

  avslutat

  Vilken märklig trådstart en solig, varm och fin lördagsmorgon. 😁
 7. Lasse "newbie" Johansson

  Bifoga filer - en utmaning

  Hahaha... jag har över 20 års erfarenhet av internet och självfallet föredrar jag sidor där bilderna öppnas direkt utan att behöva klicka på massa länkar. Det är väl i princip den största kritiken som Nordens största forum Flashback har fått genom åren att inte bilderna öppnas direkt utan att besökarna/medlemmarna ska behöva klicka på massa, i många fall, suspekta länkar till suspekta imagehostingföretag. Vore roligt att höra vilken typ av bilder TS anser medlemmarna ska få ta del av... men ICKE de som inte är medlemmar?
 8. Lasse "newbie" Johansson

  Har du någon erfarenhet av hur HALLON är?

  Det där med täckningen är ju onekligen ett problem för väldigt många som bor på landet. Bor själv strax norr om Borgholm på Öland och här hade jag turen att ha bra täckning. Men man hör nästan dagligen på vår lokalradio (Sveriges Radio) P4 Kalmar där folk inne i Småland klagar på att Telia stänger ner det fasta telenätet (kopparnätet) utan att erbjuda fiber och där står folk ute på landet och helt plötsligt varken har ett fungerande mobiltelefonnät eller internet. Många får gå kanske 1km och ställa sig på en bergsknalle för att kunna ringa men de kan ju inte knalla iväg till bergstoppen varje gång de ska betala en räkning i ur och skur och när snöstormen viner fram. Dessutom är ju fibernätet väldigt känsligt för strömavbrott. Öland är väl vid sidan av Gotland ett av de landskap som drabbas mest av strömavbrott. Tänk dig själv mitt i högsommaren och åskvädren drar in över ön och blixtnedslagen haglar över ön, bondgårdarna står i ljusan låga och det inte går att komma fram via mobiltelefonnätet för att ringa 112, eftersom fibernätet är utslaget p gr av strömavbrott. Då är det bara en parentes att både banker, bankomater, bensinpumpar, restauranger och butiker får stänga igen och en halv miljon turister undrar vad som händer. Då hade det varit bättre att Telia behållit kopparnätet som funnits sedan 1870-talet och kört det parallellt med fibernätet.
 9. Lasse "newbie" Johansson

  Har du någon erfarenhet av hur HALLON är?

  Tänkte uppdatera den här tråden då jag nu köpt ett TP-Link Archer MR200 kombinerat router/modem samt beställt ett 250GB Hallon abonnemang. Beställde abonnemanget i onsdags och SIM-kortet kom i går fredag. Efter att jag skapat ett PW i routern samt knackat in SIM-kortets PIN-kod så rullade allt på perfekt. Hastigheten tycks även vara bra. Trots att jag bor på "landet" så ser jag de två höga... väldigt höga masterna från terrassen. De ligger ca 1 km från min fastighet fågelvägen. Bif en bild från Bredbandskollen.
 10. Lasse "newbie" Johansson

  Gmail Lösenord

  Av säkerhetsskäl tror jag inte det går. Det kan ju vara mail som av misstag hamnar i SPAM-mappen och som man vill spara därför tror jag att de automatiskt lagras i 30 dagar om man inte själv raderar dom manuellt.
 11. Lasse "newbie" Johansson

  Skapa hemsida

  Jag antar att du skapar sidan via WORDPRESS egna templates och inte skriver HTML-koden själv? Är inte sidan alltför avancerad så är nog det bästa att skriva HTML-koden i ex "Anteckningar" och tanka upp den via ett FTP-program så har man stenkoll på hur sidan kommer att se ut.
 12. Lasse "newbie" Johansson

  Windows XP, installation av Nero 6 i felsäkert läge.

  Jag har själv några gamla datorer ståendes varav en fortfarande har Win 98 installerat. Men får jag fråga varför du fortfarande idag kör Win XP och Nero 6? Win XP var iof sig ett mycket bra OS men för rent praktiskt brukande idag år 2019 har det ju vissa begränsningar liksom även Nero 6 som kom i början av 2000-talet.
 13. Lasse "newbie" Johansson

  Google terror

  Är det samma avsändare hela tiden så är det väl bara att rapportera det som spam så hamnar det inte Inboxen utan i Spamboxen.
 14. Lasse "newbie" Johansson

  Hållbarhet bilbatteri

  Jag påstår inte det men Batteriexpressen enl länk ovan gör det. Sedan är det väl något jag själv fick lära mig av farsan redan som barn. En liter dest vatten kostar 20 kronor hos Biltema. För min egen del som har en otrolig oordning på allt så är det väl mer frågan om jag hittar flaskan med dest vatten den dagen jag väl behöver den. En liter lär väl räcka i 10 år så årskostnaden blir ju tämligen blygsam. 😁
 15. Lasse "newbie" Johansson

  LÖST Antivirus, förinstallerat

  Jag blir lite uppretad på alla program som ligger förinstallerade i datorer nu för tiden. Brukar alltid tanka ner program typ Revo Uninstaller eller Ashampoo Uninstaller och ägna några timmar och verkligen plocka bort allt skit som jag inte vill ha i datorn. Men för övrigt är det väl ingen som framfört större kritik mot AVAST ANTI VIRUS även om jag tycker att MS Win Defender Anti Virus som ligger förinstallerat i Win 10 duger bra åt mig.
×