Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lasse "newbie" Johansson

Medlem
 • Antal inlägg

  81
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Lasse "newbie" Johansson vann dagen: 16 mars 2019

Lasse "newbie" Johansson hade det mest gillade innehållet!

Om Lasse "newbie" Johansson

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  långt ut på landet
 • Intressen
  Bilar, MC, rockmusik, stereo och high end HiFi, internet och mycket mer.
 • Min dator
  HP ProBook 6475b Notebook PC + stationär ACER
 • IT-kunskaper
  inga trots att jag haft dator sedan mitten av 1990-talet

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. PNG-format är väl även det ett "icke förstörande" format som behåller bilden exakt i dess ursprungliga skick. Eller har jag fel? Använder själv nästan enbart PNG-format vid bildbehandling trots att filerna blir lite större. Har i vart fall aldrig märkt någon försämring på bilderna i motsats till JPG-format. JPG-format är väl lika dåligt för bilder som MP3 är för musikfiler. Använder själv bara FLAC för musik.
 2. Gå in på Inställningar > Uppdatering och säkerhet och bocka av alla uppdateringar så ska det fungera.
 3. Minns för något år sedan att jag läste om en användare som enbart använda datorn till att streama musik och film till stereon och TVn och han stängde just av denna funktionen så det kom aldrig några mer påminnelser.
 4. Har du några köpplaner inför Black Friday 29 november? Själv satsar jag på att hitta en superbillig 1TB Samsung SSD 860 EVO. Lägsta pris idag ligger på lite drygt 1.600 kronor så det vore ett klipp att hitta en för strax under tusenlappen. Frågan gäller rent allmänt dvs det behöver inte just vara datorprylar. Därför har jag lagt tråden just under "Öppet forum - ordet är fritt". 😀 Kanske kan vara bra att fynda julklappar denna svarta fredag!
 5. Det problemet går väl lätt att stänga av en gång för alla så att du aldrig mer får den påminnelsen om uppdateringen.
 6. Om syftet med datorn enbart är till för att spela musik på kontoret med varför tycker du då att det är så viktigt att uppdatera operativsystemet? De allra flesta programmen för att spela/streama musik klarar både första ursprungliga versionen av Win 10 v1507 (som släpptes juli 2015) liksom de äldre Win 8 och Win 7.
 7. Det där med mätningar, cm och grader vet jag inte om jag själv skulle ge mig på. Förutsatt att du har en bil vars strålkastare ligger på samma höjd som hojens - använd dessa ljusbilder och ställ in hojens efter dessa. Eller ännu hellre, med tanke på att "verkstan på hörnet" gör detta på några minuter - anlita dom istället så får du det professionellt gjort. Kostnaden, en 50-lapp eller en hundring, är ändå en försvinnande liten kostnad mot vad du betalar i försäkring och i bensinkostnad per år. 😀
 8. Jag vet att jag läste förklaringen till detta fenomen här på forumet i våras/somras och den var att om man ex har Win 10 v1809 installerad som kanske upptar 20GB hdd utrymme och uppdaterar till v1903 som även den kanske upptar 20GB hdd utrymme så krävs det MINST 40GB hdd utrymme eftersom även den gamla v1809 sparas på hdd en tid (vill minnas en månad) innan den automatiskt raderas. Ta siffrorna jag angett som cirkasiffror då jag inte minns de exakta. Men det skulle kunna vara förklaringen till att du inte får in senaste versionen.
 9. Jag går själv väldigt väldigt sällan på bio men jag har följt med grannen någon enstaka gång och han brukar ha med sin räkmackor/räkbaguetter och en termos med kaffe bryggt på egenmalda kaffebönor. 😃
 10. Förutsatt att inte din dator är "antik" så lär du säkert kunna installera MS Win 10 i den. Funkar Win 7 så lär den säkert fixa Win 10. Det största problemet, som vi ännu inte känner till, är om BankID kommer att fungera efter att MS har stängt av support och uppdateringar i början av nästa år? Har ett svagt minne av att BankID slutade att fungera iom att MS stängde av support och uppdateringar till Win XP.
 11. Har själv exakt samma vitlökspress och den har hållit med många många år. Men vad jag kan komma ihåg fick jag aldrig med något "rensningsverktyg" utan jag kör med vanliga tandstickor som brukar stå på borden på restaurangerna och som säkert finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker.
 12. Om inte utloggningen fungerar av en eller annan anledning så kan du väl i vart fall stänga ner webläsaren helt och hållet och INTE klicka dig vidare till en annan sida typ Facebook, Tradera eller liknande i samma fönster. Inte för att jag vet om det har någon betydelse men jag skulle i vart fall känna mig något säkrare. Använder själv oftast en dator med MS Win 7 och Firefox V69.0.1 för mina internetbetalningar.
 13. Du har ju inte skrivit hur mycket resan får kosta utan bara att du helst avstår från sol- och bad. Jag tycker ju Italien är häftigt så varför inte Rom? Eller Paris? Eller uppleva lugnet i de franska vingårdarna i Provence? Eller en resa till Skottland och hyr en bil och åk runt några dagar. En resa jag kan garantera att du aldrig kommer att glömma. 👍
×
×
 • Skapa nytt...