Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

hnyberg

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Senaste besök

Om hnyberg

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Problemet med MusicCast är löst - tack för allt stöd!! Efter att ha installerat om stereons LAN-anslutning med hjälp av min iPhone så löste det sig. Problemet med mitt tänkta smarta hem verkar också lösas. Har en centrelenhet från svenska Animus. Efter samtal med deras utmärkta support ska jag nu byta ut den. Förhoppningsvis blir det problemfritt :-).
 2. Nu har jag hittat även mobilens IP-adress, 192.168.1.5 Sedan sist har jag även ominstallerat MusicCast-appen och nu kommit lite längre i installationen, i enlighet med föreslagen youtube-instruktion ovan. Nu kommer jag ända till sista steget, anslutningen av MusicCast till mitt LAN. I slutet av det steget får jag meddelande om att installationen misslyckats tillsammans med felkod -10305. Har försökt ett antal ggr och har både telefonen och stereon ansluten till samma LAN. Överväger nu att kontakta Yamaha. Några andra tips?
 3. Har redan försökt den vägen, men utan framgång.
 4. Sorry, 192.168.1.182 ska det vara. Dock hittar jag av någon anledning inga anslutna enheter på routerns webb, trots att jag har fler andra enheter anslutna också. Kan det bero på någon routerinställning möjligen? Således vet jag fortfarande inte mobilens IP.
 5. Det är en Yamaha RX-A880 och deras app MusicCast. Recievern har IP-adress 198.168.182. Hur hittar jag telefonens ip-adress?
 6. Som du beskriver det var det med min stereo. Den kopplade jag upp mot nätet och den ser jag även på uppkopplade datorer. Däremot är det problem med appen, som inte hittar stereon och som inte accepterar mina förslag till IP-nummer... Samma problem igen med andra ord...?
 7. Det stämmer, min default gateway är den du säger. Min router är en Netgear WNDR 3700 och det nu aktuella tillbehöret en smarthem-centralenhet från svenska Animus. I enlighet med installationsanvisningen kopplade jag Animus till routern och kopplade in elsladden. Därefter laddade jag ner appen som automatiskt sökte etablera kontakten. När det inte gick efterfrågades ip-numret, som jag tidigare redogjort för. Något tips på hur jag går vidare?
 8. Jag har få tillbehör inkopplade och DCHP är ställt mellan 2-254. Som novis på området är jag tacksam för allt bistånd.
 9. Den senaste appen jag försökte med sökte först själv ansluta till mitt mitt nät eller tillbehöret ifråga. När det inte lyckades efterfrågades IP-numret enligt följande: "For Windows, use the command window (type cmd). Then type ipconfig | findstr "Default Gareway"." Det IP-nr jag därefter matade in överensstämmer med vad du skriver ovan, men det accepteras i alla fall inte av appen...
 10. ... Eller kan det var någon inställning i min Iphone som spökar?
 11. Jag lyckas inte koppla ihop tillbehör, som smarthem-central och stereo, med tillhörande appar. När apparna ska installeras efterfrågas IP-nummer. Dock accepteras aldrig mitt IP-nummer med påföljd att jag inta kan använda apparna. Misstänker att det kan ha med mina routerinställningar att göra, men har inte lyckats lösa problemet. Tacksam för goda råd!
×
×
 • Skapa nytt...