Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

westfronten

Medlem
 • Antal inlägg

  10
 • Gick med

 • Senaste besök

Om westfronten

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Nu har jag testat med ett minne från Lexar också, men det är lika dött som dom andra. Jag undrar om det kanske är något annat som går fel innan datorn försöker boota från USB... Kanske något som har att göra med felmeddelandet 0xc0000098 ”The boot configuration data file doesn´t contain valid information for an operating system. File: \BCD You’ll need to use recovery tools…”
 2. Har testat med Fast BIOS avslaget och valt "Legacy Only" under "PXE OPROM" (man kunde bara välja på Disabled, UFEI only eller Legacy only). Det är en Samsung NP900X3D med Sandisk SSD U100 SMG2-disk. BIOS version: P02ABK.
 3. Hade win8pro och började installera win10pro från win8pro gränssnitt. Påbörjade en ren installation och markerade alternativet att jag inte ville ha något kvar på HDD:n.
 4. Hej. Jag har valt USB-CD och USB-FDD som primära bootalternativ i BIOS utan resultat (+ lite annat som jag skrev i problembeskrivningen). Jag har även testat alla USB-portar (som jag skrev i problembeskrivningen). Det är en bärbar dator, så det finns bara två portar att välja på..
 5. Nu har jag boota från USB med lucid puppy men det funkar fortfarande inte. Det känns som att datorn inte ens försöker att boota från USB:n (det tar bara någon sekund från start till bluescreen). Det som är lite märkligt är att USB:n inte dyker upp som ett alternativ i den lilla bootmenyn som kommer upp när jag trycker F10 vid start (trots att USB-CD och USB-FDD finns i BIOS). Det verkar som att datorn inte ens testar att bota från USB vid start.
 6. Hej. Nej, det framgår ju inte så tydligt och jag kommer inte åt kommandotolken eftersom jag sitter fast i bluescreen-läget. Lösning nr.2 funkar heller inte eftersom datorn inte vill boota från något av mina bootbara USB-minnen. Jag har fått bluescreen ett par gånger tidigare med ett "Critical error" men då har det fungerat med vanlig omstart. Jag har trådansluten mus och touchpad som fungerar men just nu spelar det inte så stor roll eftersom jag inte kan använda dem till något.
 7. Japp. Den har jag testat (glömde nämna det). När jag trycker F4 står det först Recovery... sedan får jag upp ett felmeddelande: "Microsoft .NET Framework - Unhandeled exception has occured in your application. If you click Continue, the application will ignore this error and attempt to continue. If you click Quit, the application will close immediately. The volume does not contain a recognized file system. Please make sure that all required file system drivers are loaded and that the volume is not corrupted". När jag trycker på Continue försvinner meddelandet och sen händer inget mer. Skärmen fortsätter bara att vara blå...
 8. Nej, ingen system image. Och jag kommer inte in i Windows. De enda alternativen just nu verkar vara bluescreen, F10-knappens lilla botmeny där USB saknas eller BIOS.
 9. Hej! Det är ett OEM så jag har inte någon insallationsdisk som följde med vid köp. Däremot så har jag ju min egen installations-USB (som datorn inte vill boota från) Jag har inte heller någon CD-läsare i datorn, så det får jag väl köpa i så fall... Problemet med lösningarna som föreslås är att dom förutsätter att man kan köra recovery tools från sitt USB/CD. Men i just mitt fall så funkar ju inte detta...
 10. Skulle installera win10 via USB som jag skapat med Microsofts verktyg från Microsofts webbsida. Valde alternativet ”Skapa installationsmedia för annan dator” och körde igång installationen direkt från USB:n i mitt win8. Allt verkade gå bra men efter första eller andra omstarten fick jag blå skärm med felmeddelandet 0xc000000f. Det står: ”Your PC/Device needs to be repaired. A required device isn’t connected or can’t be accessed. Youll need to use recovery tools…” osv. Saker jag har provat utan resultat: Omstart (med och utan installations-USB:n i olika USB-kontakter) Omstart med nytt installations-USB från en annan dator Hard reset/omstart flera gånger i rad Testat olika boot priority i BIOS (USB-CD först, USB-FDD först, HDD först, Win boot manager först) Stängt av UEFI Secure boot och Fast BIOS mode i BIOS Testat med både UEFI OS och CMS OS i BIOS Hålla inne F10 vid omstart (USB dyker INTE upp bland alternativen i bootmenyn, trots att USB-CD och USB-FDD alternativ finns i BIOS) Googlat, svurit och suttit uppe till kl 03 på morgonen Det enda alternativet som leder någon vart när jag får bluescreen är att trycka ecs som leder till BIOS eller F1 (”to enter recovery environment”) som leder till ny bluescreen (0xc0000098) där det står ”The boot configuration data file doesn´t contain valid information for an operating system. File: \BCD You’ll need to use recovery tools…”. Har en notepad Samsung NP900X3D med Sandisk SSD U100 SMG2-disk. BIOS version: P02ABK. Tacksam förr all hjälp!
×
×
 • Skapa nytt...