Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

GiB84

Medlem
 • Antal inlägg

  22
 • Gick med

 • Senaste besök

Om GiB84

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Eftersom jag inte nu har planer på att installera ett program som jag förtillfället inte har någon nytta utav då min dator fungerar som den ska blir det inte tal om att pröva på någon ny för min vetskap ett program som ska hålla min dators prestanda till ett mer skyddat status. @ChristerE du är duktig på att upprepa vad som redan är sagt som kan vara bra om man vill förtydliga sina argument, som gör den här tråden fullkomligt utom kontroll. Det är mycket möjligt att det du, @Cecilia och hemsida menar och anser stämmer men jag tänker inte tycka på den filen för att få de företaget som står bakom den programmeringen som det ser ut just nu, inte för att det är en gammal vana utan mer att det är inte läge samma som det här utlägger och den här diskussionen. När det gäller virtuella program så var min avsikt att framhäva programs olika utgångspunkter.
 2. Hehe den surrar som vanligt, tack!
 3. Den här tråden har ballatur fullständigt!?! Jag tycker jag har varit jävligt tydlig från första början om vad jag ville dela med mig från första början, vad som sen har hänt med vilket sätt man kan skydda sig från en slö dator om det är något som påverkar människor i sitt arbete med dator som redskap det är väl upp till var och en att välja om det inte är så att det ett företag som står för den biten. @Mikael63 MBam som du refererar till som jag antar är det här programmet Malwarebytes har innan jag startade den här tråden inte haft någon vetenskap mer än att det finns väldigt många liknande program att välja mellan vissa är bra vissa är mindre bra. SÅ med det sagt någon mjukvara var det aldrig något snack om utan snare hårdvara, tjutande ljud från datorn.
 4. @Monshi ditt spår är helt i sin ordning. Jag har absolut haft lärdom kring det som har hänt och att datorn inte åkte ut genom fönstret 🙂
 5. @ChristerE vad du anser är ett installerat program och ett portabelt program skrämmer mig lite eftersom en fil som laddas ner, i det här fallet en hemsida som har en exekveringsfil som är över 70mgb som uppmanar användaren till att öppna och vad jag anser är installera ett program som tar en viss plats på datorn. Det finns portabla program som du pratar om som tar plats på datorn men som lätt kan krascha eftersom dom är skapt och gjorda som kopior. Sen finns det virtuella program som inte installeras som kan köras direkt från det operativsystem motsvarande plattform som visar själva programmet.
 6. @Cecilia vad din definition på stör känns lite vag, vet inte riktigt vad du menar eller vad du vill ha sagt för utom att det användas av många och har ett gott rykte som självklart är bra, dessutom säger du att "det är egentligen inte heller installerad" vilket är en lögn eftersom installations filen laddas ner sen om programmet inte tar överdrivet stor plats kan väl diskuteras. Visst sidan körde med reklam under en viss tid men varför just då och varför, det var ganska koncentrerat och påträngande, kan ha varit för att ett program precis uppdaterats eller att ett program som nyligen installerats hade en bi installation som råkat bli installerat p.g.a. man inte bockat av det vid installationen det ligger hos mig.
 7. Problemet var från en viss sida som föreslog en viss produkt under en period men efter någon dag var det inte ett problem, då tänkta jag nu jävlar har den rivit in allt den har i min browser och allt som kopplat till mina konton. Efter någon dag var det lugnt men hur ska man tolka det!?! Jag har dålig erfarenhet @Cecilia just rensningsprogram även fast jag tycker själv många gånger att dom gjort stor skillnad, datorn fungerar super bra först men efter ett tag börjar den tävla mot standarddrivrutiner som har gjort att den kommer i en jävla obalans, inte alltid men när det händer är det lika illa som den innan.
 8. Det stämmer att datorn inte fungerade när ljudet som lät som en "syren" eller liknande tjutande ljud, varnings ljud. Skärmen reagerade inte som att datorn var i sleepmode, tangentbordet var släckt och musen...ja den lös men den har en egen strömkälla. Datorn tjut så fort strömsladden kopplades in, det vill säga att jag behövde inte sätta på datorn @vertpre för att den skulle tjuta utan den tjöt innan jag ens hade tryckt på powerknappen på självaste datorn. När alla sladdar var uttagna bytes minnes och nytt minne plus det gamla blev lösningen för det att få igång datorn som bara tjöt till att fungera som tidigare med en förbättrad prestanda.
 9. Efter att ha installerat program som tidigare inte varit installerat på datorn kopplat till konton som inte tidigare varit länkade har vissa annonser och popup fönster kommit kring säkerheten på datorn som gjort mig misstänksam @Cecilia , vad som kan hända om, om saker inte fungerar efter ett visst tag, kommer jag då ångra mig och tänka varför reagerade jag inte tidigare. Som sagt var det bara en känsla och planen var aldrig att installera om windows men tanken slog mig efter datorn hade kraschade men efter att byt minneskortet @Monshi till en annan dockning visade det sig att den inte satt i ordentligt. Nu har jag köpt mer minne och de sitter i ordentligt och datorn fungerar!
 10. Hej, Låter som ett varningsljud när jag sätter i strömkontakten. Om jag tar det från början så tyckte jag att dator gav signaler om slöhet/virus så jag letade reda på backup-skriva(som visad sig vara enbart drivrutiner) för jag ville se vad alternativen var. Lite ivrrig och ovetande att det var enbart drivrutiner ställde jag om i bios som first recovery boot men inget hände kollade jag skivan i windows som visade alla drivrutiner och manualer. Lite besviken men ändå nöjd för att mycket av recovery är ju installerad, så jag ändrade tillbaka i bios och nu vill den fan inte starta! Låter som ett jävla minilarm eller ett dåligt kylskåp!? Vad gör jag nu, något tips innan den åker genom fönstret?
 11. programmet ballade ur fullständigt med formaten, det var lite överkurs, hehe. Men substring var helt klart vinnare, det var mer manuellt arbete men resultatet var helt grymt. Tack för hjälpen @Cecilia
 12. då blir det att förenkla format, hehe, galna länkar.
 13. Användaren ska alltså i det här fallet skriva ett personnummer med tio siffror, programmet ska sedan ta reda på om detta personnummer stämmer överens med dagens datum. Jag vill att programmet ska kunna avgöra om det stämmer och kunna gratulera denna användare, hehe. Tack för länken jo jag har suttit med den och rullat runt som en kanin, väldigt kul iför sig men det är lätt att komma av sig. Calendar.getInstance().getTime().toString(); är klassmetoden jag använder som med hjälp av substing() plocka ut delar av formen, men hur gör jag för att anropa dd/mm/yy eller motsvarande?! import javax.swing.*; import java.util.*; public class grattisdag { public static void main(String[] arg) { String s, t, u, v; s = Calendar.getInstance().getTime().toString(); t = s.substring(24, 28); u = s.substring(0, 3); System.out.println(s); v = JOptionPane.showInputDialog("Det är en vanlig dag idag eller?\nKnappa in ditt personnummer"); if (s.equals(v)) { JOptionPane.showMessageDialog(null, "Grattis!"); } else JOptionPane.showMessageDialog(null, "Ditt personnummer visar att du inte fyller år idag"); } }
 14. Hej! Jag håller med att ett program som ska kunna välja ut födelsedag utifrån dagens datum med hjälp av java.util.calendar(). Datumet skrivs ut i icke numeriska tecken som i det här fallet är helt ointressant. Hur får jag dagens datum i numerisk text, Några tips och tix?.
 15. Jaa det funkar! tack för input @Phenomen, ska tänka på det. Värdet ska ju lixom passa in i asken.
×
×
 • Skapa nytt...