Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

GiB84

Medlem
 • Antal inlägg

  12
 • Gick med

 • Senaste besök

Om GiB84

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. GiB84

  LÖST datum i numerisk text

  programmet ballade ur fullständigt med formaten, det var lite överkurs, hehe. Men substring var helt klart vinnare, det var mer manuellt arbete men resultatet var helt grymt. Tack för hjälpen @Cecilia
 2. GiB84

  LÖST datum i numerisk text

  då blir det att förenkla format, hehe, galna länkar.
 3. GiB84

  LÖST datum i numerisk text

  Användaren ska alltså i det här fallet skriva ett personnummer med tio siffror, programmet ska sedan ta reda på om detta personnummer stämmer överens med dagens datum. Jag vill att programmet ska kunna avgöra om det stämmer och kunna gratulera denna användare, hehe. Tack för länken jo jag har suttit med den och rullat runt som en kanin, väldigt kul iför sig men det är lätt att komma av sig. Calendar.getInstance().getTime().toString(); är klassmetoden jag använder som med hjälp av substing() plocka ut delar av formen, men hur gör jag för att anropa dd/mm/yy eller motsvarande?! import javax.swing.*; import java.util.*; public class grattisdag { public static void main(String[] arg) { String s, t, u, v; s = Calendar.getInstance().getTime().toString(); t = s.substring(24, 28); u = s.substring(0, 3); System.out.println(s); v = JOptionPane.showInputDialog("Det är en vanlig dag idag eller?\nKnappa in ditt personnummer"); if (s.equals(v)) { JOptionPane.showMessageDialog(null, "Grattis!"); } else JOptionPane.showMessageDialog(null, "Ditt personnummer visar att du inte fyller år idag"); } }
 4. GiB84

  LÖST datum i numerisk text

  Hej! Jag håller med att ett program som ska kunna välja ut födelsedag utifrån dagens datum med hjälp av java.util.calendar(). Datumet skrivs ut i icke numeriska tecken som i det här fallet är helt ointressant. Hur får jag dagens datum i numerisk text, Några tips och tix?.
 5. GiB84

  räkna med formel

  Jaa det funkar! tack för input @Phenomen, ska tänka på det. Värdet ska ju lixom passa in i asken.
 6. GiB84

  räkna med formel

  jaha 😊 användaren ska mata in punkter(koordinater) som programmet ska beräkna avståndet emellan. Tänkte fler punkter kan vara intressant med polygontåg kanske några kända punkter men det får bli ett senare projekt. Är jag inne på rätt spår?
 7. GiB84

  räkna med formel

  jag tänker så här double i = b * b - f * f; double j = d * d - h * h; double k = Math.sqrt(i + j * 2); s = √(x1 - x2)² + (y1 - y2)²
 8. GiB84

  räkna med formel

  Jag gör ett program som ska använda sig av en formelberäkning. Användaren ska mata in en sifferföljd. Eftersom jag vill att programmet ska använda den exakta informationen användaren knappar, och eftersom jag vet att det gäller numerisk typ så använda mig class Double.parseDouble. Formen jag har tänkt att använda kräver dubbla parenteser och jag vet hur mycket påverkan metoder i standarklassen string length(), indexOf(), lastIndexOf() har på standarpaketet lang math. Några tips och trix!?
 9. GiB84

  standarklassen string

  Det ska jag komma ihåg 🙂 men också genom att välja den sista positionen för det blanka tecknet. Substring var helt klart vinnare den här gången. Stora och små bokstäver som @nollett01 sa funkar utmärkt med paketet java.lang.
 10. GiB84

  standarklassen string

  Hej! Jag har skrivit ett program som visar en dialogruta som läser in namn på användaren. Programmet vill jag ska visa enbart förnamnet efter inmatning och gärna i stora bokstäver. Det som surrar runt i mitt huvud är metoder charAt(), substring(), lastIndexOf() men just nu ser det bara rörigt och felmeddelanden varierar 🙂 Några tips å trix skulle sitta fint.
 11. GiB84

  java.awt

  Hahajaa! Det funkar, jag hade inte tagit med paketet java.awt först i programmet. Fortsättning följer...
 12. GiB84

  java.awt

  Hej! Jag vill att ett program ska ge ifrån sig ett ljud när användaren trycker på OK-knappen. I kommandotolken har programtexten tagits emot och kompilerats till javabytekod. Den sats jag använder mig av är Toolkit.getDefaultToolkit().beep(); som ger ifrån sig meddelandet/error: cannot find symbol. Skulle vara roligt att se det fungera!
×