Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

joker123

Medlem
 • Antal inlägg

  8
 • Gick med

 • Senaste besök

Om joker123

 • Medlemstitel
  Nykomling

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. joker123

  LÖST UEFI

  Ska installera linux mint över windows 10. För att komma åt UEFI i windows 10 måste man gå in i inställningar och vidare. När jag har installerat linux men sedan vill installera en ny version hur finns UEFI tillgängligt då?
 2. Vill installera linux mint över windows 10 som jag har på en ssd. Har läst någon gång att man inte ska formatera en ssd. Är det en myt? Filsystemet med windows är ju NTFS och linux mint ext4. Går det att ändra filsystem eller är jag fast med NTFS?
 3. Ja, jag har provat wchar_t. Men finns det inget bättre sätt? Hur gör ni när ni skriver kod på svenska? Alla detaljer och ideer är intressanta och uppskattas!
 4. Vet att man inte får ha dem som variabelnamn. Går inte i skola, läser på fritiden. Har kommit till char och vill kunna skriva ut åäö samt jämföra och sortera teckenfält i bokstavsordning. #include <iostream> #include <locale> using namespace std; int main() { locale swedish("swedish"); locale::global(swedish); char a = 'å'; char b = 'ä'; char c = 'ö'; cout << a << b << c << endl; return 0; } Testade detta men det funkade inte.
 5. joker123

  åäö

  Hej! Hur skriver ni program på svenska i c++? Får: warning: multi-character character, när jag använder åäö.
×
×
 • Skapa nytt...