Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

lillen_009

Medlem
 • Antal inlägg

  2 909
 • Gick med

 • Senaste besök

Om lillen_009

 • Medlemstitel
  Veteran
 • Födelsedag 1983-07-17

Profil

 • Ort
  Växjö

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. GDP utifrån PPP-sättet skulle jag säga
 2. Kan man i WHERE-villkoret selektera att datumet i databasen ska vara mindre än eller lika med idag? ... WHERE day_date =< [today]
 3. Jag använder inte dem idag, men jag har gjort det tidigare. men tyvärr jobbar jag inte där utan jag är som sagt min egen chef och har ett tradingbolag som gör affärer med ett land långt borta. Sorry, jag trodde ni hade något för mig när det stod "affärslösningar för alla" på er hemsida. Jag vill också lägga tiden på roligare saker. Men är man tvungen att upprätta en kassaflödesanalys så ser jag det som att det är bättre att lägga ner mycket jobb en gång och få in funktionaliteten än att lägga tid på det varje kvartal för att få ihop sifforna. Jag har ett litet företag: 1 anställd och en agent på provisionsbasis. Hur definierar du "små företag"? Omsättning? Anställda? företagsstruktur?
 4. jag har ett fält som innehåller amount och cust_id. Det avser avsättningar och uttag från en saldobank, men jag skulle behöva summera insättningar och uttag i separata kolumner. Hur löser man det direkt i QL:satsen? Vad jag skulle vilja göra är: */fungerar inte*/ SELECT amount, cust_id from table WHERE amount>0 as deposits and amount<0 as withdrawals GROUP BY cust_id Jag vet, det fungerar inte att göra så utan jag ville bara visa på själva principen, dvs att summera Poängvarning utfärdas till bra svar!!
 5. ok, jag kan väl erkänna att jag inte var riktigt seriös om SAP men absolut om SPCS. Men man måste inse att varje verksamhet kräver viss anpassning/modifiering av affärssystemet m.a.p. god redovisningssed, värdering av tillgångar, mm då olika regler tillämpas för olika branscher. MEN, systemet i botten är detsamma Jag har exempelvis ett företag där jag är ensam anställd och som av skatteskäl är en koncern (moderbolag och dotterbolag) och jag har själv letat efter ett mycket enkelt affärssystem så då kanske du Sten kan säga att ni har detta eftersom ni på er hemsida säger att ni har system för alla . Jag behver följande funktioner: -Färdig kassaflödesanalys (vanlig uppdelning efter investerings-, finansierings- och löpande verksamhet). Parametrar ska sättas på kontonivå. -Möjlighet att göra känslighetsanalys i systemet med minst två variabler exklusive valutakurs - Beräkna valutaexponering (fordringar, skulder och likvida medel + värdera valutaterminer och valutaoptioner) - Koncernkonsolidering med exkludering av koncerninterna transaktioner. - värdering av immaterialla tillgångar med möjlighet till impairment test i systemet och automatisk generering av avskrivningar och eventuella nerskrivningar. Dvs inga ovanliga saker Har ni ett sådant system? [inlägget ändrat 2007-08-13 22:01:40 av lillen_009]
 6. Snackar vi program eller anpassning? Programmet finns i botten, men sedan måste det såklart anpassas! jag har varit på Siemens och lite andra stora multinationella företag och säga att SAP inte kan täcka alla behov kan jag inte se någon sanning i, men som sagt - smakar det så kostar det. Men ska du konsolidera 200 dotterföretag på 5 kontinenter så kan det vara välinvesterade pengar om det fungerar
 7. och förresten, hur kan du säga att ett sådant program inte finns? SAP med lite konsulter ett par år och du kan få i praktik vad du vill.. vem var det som snackade om att inte svara innan man har fullständig fakta?
 8. Ok, men säg hur SPCS skulle vara dåligt? Säg till vilken verksamhet det inte passar? Och i denna frågan är jag helt oberoende till skillnad från andra Det kan ju finnas ett egenintresse i att föreslå andra alternativ...
 9. Har precis fått Office 2007 på jobbet (som tur är inte hemma) men jag kan inte förstå den nya menylayouten. Kan man på något sätt byta tillbaka till de gamla vanliga drop-down listorna och inte ha alla ologiska ikoner överallt?
 10. Ekonomisystem och bokföringsprodgram är ju två helt skilda saker då ett ekonomisystem ofta innehåller reskontror, kund/artikelregister, ERP/OLP, mm Angende frågan så håller jag med föregående talare om att det inte går att förslå ett, men jag kan ändå rekommendera SPCS/Visma för de är beprövade och enkla att arbeta med + har ett bra API för att koppla in annat (webbutik, mm)
 11. Vet att det är ett gammalt ämne, men som facket agerat senaste tiden så har jag svårt att se att de verkar för individernas bästa. De har ju inget egenintresse i att finnas så de borde ju verka på lite längre sikt än en lönerörelse åt gången.
 12. Behöver räkna ut ålder på ett antal personer räknat utifrån födelsedatum. Det dumma är att födelsedatum är skrivet så här: YYMMDD-XXXX. Så här kan man ju räkna fram datum: =int(today()-[datecell])/365,25 och så här kan man ju få fram datum (få bort de fyra sista): left([datecell],6) Men hur ska jag kunna kombinera de så att det går att räkna fram ålder på ett smidigt sätt?
 13. Har en bärbar HP nx6??? som jag inte har något ljud i ljudutgången (3,5mm) på. Har alltid använt USB-högtalare till den så jag har inte provat den förut, så tyvärr vet jag inte om den fungerat tidigare. Mikrofonen som sitter brevid fungerar som den ska... Någon som vet hur man ska börja felsöka? Jag har något som heter SoundMax som verkar styra ljudet helt på datorn. Poängvarning utfärdas till bra svar!!
 14. Jag skulle skriva ett nytt som hänvisar till det förra och tydliggöra att det är en förlängning. Görs det inte som en förälngning kommer det bli problem att påvisa när eventuella saker i lägenheten förstörts. Man skriver ju normalt att lägenheten uthyres i befintligt skick. Skriver du ett helt nytt kontrakt innebär det att skicket refererar till det datum då ni skrev det nya kontraktet och inte det initiala kontraktet
×
×
 • Skapa nytt...