Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Elof

Medlem
 • Antal inlägg

  3
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Elof

 • Medlemstitel
  Nykomling

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Med den tidigare fasta telefonen så har larmet alltid fungerat dvs ringt till min eller dotterns telefon. Nu med Ip-telefonin så fungerar alla vanliga telefoner men larmet går ej ut på linjen. Jag har testat ett flertal kombinationer. Nu senast (17 maj) Original delningsdosan Thomson till telejack 1 med grön tele till Andra gröna telejacket och grå till DSL-uttag i modemet Thomson TG789, därefter ansluts telepropp för bordstelefon och vit telepropp för bärbar telefon, då fungerar alla telefoner, även väggtelefonen i gillestugan Jack 2 och Kobratelefon i sovrum Jack 3. Till Första gröna telejacket i modemet ansluts ett löst Jack (55930 efter rekommendation från Alert Alarm / Dico) och till denna ansluts min tidigare Dico Plus original larmdosa som kopplas till Larmcentralen Dico Plus samt en tom telepropp. Vid Tester med larmcentralen så erhålles ton men telefonsignal går ej ut till min mobiltelefon. Vad kan felet vara, är det något som skall omprogrammeras i modemet (om det går) eller är det Telia som måste ändra någon inställning, vid kontakter med Telia så hänvisar dom till larmoperatören. Tacksam om förslag till lösningar.
 2. Tack för Era synpunkter. Med den tidigare fasta telefonen så har larmet alltid fungerat dvs ringt till min eller dotterns telefon. Nu med Ip-telefonin så fungerar alla vanliga telefoner men larmet går ej ut på linjen.
 3. Elof

  IP-telefon vs Larm

  Jag söker hur Ip-telefoni med Telia modem Thomsson TG789 skal fungera med att sända ut telefonsamtal från mitt Larm Dico Plus. Det har fungerat i 16 år men när jag ändrade min fasta telefon till Ip-telefonen så går larmsamtalet ej ut.
×
×
 • Skapa nytt...