Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

AniN

Medlem
 • Antal inlägg

  13
 • Gick med

 • Senaste besök

Om AniN

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hej. Jag är fortfarande i princip nybörjare inom vba så det här löser jag inte själv, finns det någon som kan hjälpa mig? Jag skulle vilja ha en kod som gör följande: För varje cell i B4:B24 (innehåller ett användarID) i Blad 1 vill jag kopiera hela Blad 2 och namnge de nya kalkylbladen med användarID efter innehållet i B4, B5 osv. För varje nyskapat kalkylblad vill jag även kopiera värden från Blad 1, där B4 (B5 ... B24) respektive C4 (C5 ... C24) från Blad 1 kopieras till D2 respektive B2 i det nya bladet. Jag behöver som nästa steg föra tillbaka information från de nyskapade kalkylbladen, efter det att informationen tillförts, till Blad 1. Antingen om det går att göra kopplingen redan i första skedet, dvs. då man skapar de nya kalkylbladen, eller genom en separat kod. Den information som ska hämtas är: C6 i respektive nytt kalkylblad kopieras till kolumn I på den rad i Blad 1 som motsvarar användarID. C30 kopieras till kolumn J på samma sätt C54 kopieras till kolumn K C74 kopieras till kolumn L C93 kopieras till kolumn M Tack på förhand.
 2. Hej, Jag använder nedanstående kod för att spara csv-dokument som Excel (.xlsx) med bl.a. ett datum i filnamnet. I cell C2 i dokumentet har jag en timestamp i anpassat format ÅÅÅÅ-MM-DD tt:mm:ss. Jag skulle via extrahera endast datumdelen att använda som Filnamn istället för =TODAY(). Någon som kan hjälpa mig med koden? Tack på förhand! Sub Spara() Dim Filnamn As String Dim Workbook As String Application.ScreenUpdating = False If Sheets(1).Name = "NyGul" Then Columns("B:B").Select Application.Run "PERSONAL.XLSB!Talformat" Range("F2").Select ActiveCell.FormulaR1C1 = "=TODAY()" Filnamn = Sheets(1).Range("F2") If Filnamn = "" Then Exit Sub ActiveWorkbook.SaveAs Filename:= _ "Z:\1.Source Data\NyGul\" & "NyGul " & Filnamn _ , FileFormat:=xlOpenXMLWorkbook, CreateBackup:=False ActiveWorkbook.Close …
 3. Tackar så mycket, jag tar det vidare utifrån ditt exempel. Förstår din undran, det är ingen optimal lösning men just nu den bästa möjliga med tanke på mina användares behov och förutsättningar.
 4. Hej. Skulle behöva hjälp med en kod. Om formatet i en cell i kolumn E är fet vill jag Kopiera innehållet till kolumnerna A-C från raden ovanför Formatera hela den aktuella raden till fetstil Tack på förhand
 5. Tack! Har nu testat era lösningar och båda fungerar flawless! Grymt tacksam för er hjälp
 6. Hej. Har suttit i evigheter för att försöka lösa mitt problem men har fastnat helt och vet inte ens längre var jag ska börja… Jag ska göra ett bemanningsschema och har underlaget i kolumnerna A-F på bladet ”Fakta”. Jag vill skapa ett makro som loopar igenom C2:G6, rad för rad, och utifrån respektive cells värde kopiera information till bladet ”Schema” det antal gånger som värdet i cellen anger, dvs. 4 ggr enligt C2, 3 ggr enligt D2 osv. Informationen ska kopieras enligt följande: A10 till Kolumn A A2, A3, A4 osv. till Kolumn B B2, B3, B4 osv. till Kolumn C C1, D1, E1 osv. till Kolumn D Resultatet ska se ut som i bifogat exempel. Någon som kan hjälpa mig?
 7. Hej. Jag behöver rensa kalkylbladsnamnet på mitt aktiva blad genom att ta bort de sex sista tecknen (inklusive blanksteg) från höger och skulle vilja skapa ett makro för detta. Någon som kan hjälpa mig med koden? Tack! A
 8. Sorry, fel av mig Nu funkar det perfekt. Tack!
 9. Funkar delvis men ger maxvärdet på i på samtliga rader. Går det att komma runt det så att jag får 1, 2, 3 osv. upp till max?
 10. OK, tack. Något förslag på vad ”rätt ställe” skulle kunna vara och hur koden kan se ut? (Jag är helt ny på det här.)
 11. Hej. Jag har följande kod: For i = 1 To Sheets("Fakta").Range("B2") Dim r As Range Set r = Sheets("Schemamall").Range("E2") Do Until r.Value = "" Set r = r.Offset(1, 0) Loop r.Value = Sheets("Fakta").Range("A2").Value Next Jag skulle för varje loop vilja skriva ut värdet av i i kolumn F, dvs. i F2 vill jag ha "1" för första loopen, i F3 "2" för andra loopen osv. Är det möjligt och i så fall hur gör jag? Tack på förhand!
×
×
 • Skapa nytt...