Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mattias_74

Medlem
 • Antal inlägg

  13
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Mattias_74

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag har också problem med mitt Spray Mail-konto. Tjänsten "Mina filer" verkar inte längre fungera? Jag kan inte ladda ner dokument på filarean till min dator. Efter att ha dubbelklickat på en fil så kommer det upp följande meddelande på skärmen: "404 - File or directory not found. The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable." Är det någon som vet vad detta felet beror på?? Jag rapporterade problemet till Spray Support Passagen den 30/11 men har ännu inte fått någon respons.
 2. Ok. Vilket/vilka program rekommenderar du för detta ändamål? Jag känner själv inte till något bra program. Vad menar du med att disken är dålig? Är det samma sak som att det är ont om ledigt utrymme på disken?
 3. Hej Cecilia! Jag fick samma tips av "vertpre" i denna tråd 10 minuter innan du postade ditt inlägg. Ni hade båda rätt. Det var genom att avinstallera McAfee-programvaran som problemet med min muspekare kunde elimineras. Såväl CPU- som diskanvändningen har nu reducerats kraftigt. Jämför mina skärmdumpar längre upp i tråden. Ett stort tack för all hjälp! Nu kan jag äntligen börja använda min dator normalt igen. :-)
 4. Ett stort tack för tipset!! Det ledde till en efterlängtad "DNA-träff". Jag avinstallerade McAfee (med tillhörande program) och startade om datorn. Nu är problemet med muspekaren plötsligt som bortblåst. Där ser man, det var genom att analysera CPU-användningen som vi kunde lokalisera felet. Bifogar här en bild på min aktivitetshanterare efter avinstallationen av McAfee-programvaran. Lägg märke till att CPU- resp. Diskanvändningen har reducerats kraftigt. Jämför procenttalen med mina tidigare bilagor längre upp i denna tråd! Skönt! Nu kan jag äntligen använda min dator normalt igen. :-)
 5. Här är en bild på aktivitetshanteraren efter att ha startat upp min dator i normalt läge. McAfee Scanner service ligger högst i tabellen...
 6. Jag testade att stänga av McAfee-funktionerna men det hjälpte tyvärr inte!...mitt problem med muspekaren kvarstår.
 7. Jag startade upp datorn i felsäkert läge. Öppnade sedan systemkonfigurationen och inaktiverade alla McAfee funktioner på fliken "Tjänster". Tryckte på OK följt av "starta om datorn". Bifogar här en bild på hur det ser ut i aktivitetshanteraren efter att jag har loggat in på datorn igen (i normalt läge). Min inaktivering av McAfee-funktionerna hade ingen effekt, muspekaren fortsätter att krångla och fastnar efterhand på skärmen. Jag testade att klicka på några av ikonerna på skrivbordet, ingenting händer! När det gäller mitt antivirusprogram så visade det sig att jag hade en provprenumeration på McAfee som har upphört.
 8. Ok, tack för tipset. Så här ser det ut på min dator > Kontrollpanelen > System och säkerhet > Energialternativ. Du skriver "Välj vad knapparna gör". Vilken länk skall jag klicka på till vänster i bilden?
 9. Så här ser aktivitetshanteraren ut sorterad på kolumnen CPU. Vad betyder procenttalen som står ovanför de olika kolumnrubrikerna?
 10. Här kommer en ny skärmdump på min Aktivitetshanterare sorterad på kolumnen Disk.
 11. Jag startade upp aktivitetshanteraren på min dator. Bifogar en skärmdump hur det ser ut.
 12. Hmmm...har svårt att tro att det är hårddisken som är dålig (?). Jag började använda min dator i december 2014. Den har alltså nu cirka tre år på nacken. Jag har sparat ner alla bilder/dokument på en extern hårddisk. Kan surface-testet göras i felsäkert läge eller måste jag utföra det på datorn startad i normalt läge? Jag kan testa att ladda ner Minitool i felsäkert läge och sedan köra programmet i normalt läge.
 13. Jag kan inte använda min dator (ASUS X552C) i normalt läge. Jag trycker på strömknappen och loggar in på datorn. Muspekaren har en tendens att fastna på skärmen efter några minuter och förvandlas ibland till en ring som snurrar i all oändlighet. Bifogar en bild på hur det kan se ut på min dataskärm. Jag har testat att starta om datorn flera ggr men det är samma problem hela tiden - muspekaren fastnar ideligen på skärmen. Det går att köra datorn i felsäkert läge. Jag kan då surfa/mejla som vanligt men det är åtskilliga appar som inte fungerar. Ljuduppspelningen är t.ex. inaktiverad och jag kan inte öppna filer i något av Office-programmen (Word, Excel m.fl.). Det här börjar bli väldigt frustrerande, jag har nu dragits med detta problemet i 45 dagar. Vilken/vilka tjänst(er) är det som gör att muspekaren fastnar på skärmen? Hur löser jag detta? Min dator går på Windows 10 Home. Tacksam för alla tips o råd! /Mattias
×
×
 • Skapa nytt...