Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ponthorstensson

Medlem
 • Antal inlägg

  3
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Ponthorstensson

 • Medlemstitel
  Nykomling

Senaste profilbesöken

646 profilvisningar
 1. Oj, har helt missat att jag skrev i detta forumet också, men tack för svar! Jag har också från andra håll fått höra att det kan vara mitt nätaggregat. Det är ett Corsair VS550. Men räcker det då att gå upp till 600W? Är det kanske inte lika bra att höja ännu mer? Typ närmare 750-800W kanske? Är det lätt att byta nätaggregat? Några stora risker? Kortslutning antar jag?
 2. Ja, det var vad NVIDIAS support också menade på. Däremot har jag nu blivit osäker på varför test-programmet slutade svara efter 20 minuter. Jag körde det nämligen en gång till nu på morgonen och då råkade min skärmsläckare gå in efter 15 minuter, DÅ sa programmet något i still med "Freeze detected". Så sa det inte igår, utan då var det Windows som gav mig beskedet att programmet inte svarar. Jag tänker att jag får köra testet några gånger till. Jag startade om det direkt efter att skärmsläckaren hade gått in, men då gick det i en timme utan resultat. Ja, jag får nog öppna upp och kolla efter damm. Jag är bara orolig för att förstöra något. Jag är verkligen inte kunnig på insidan av en dator om man säger så. Men jag tänker att försiktighet och Google kan lösa det mesta...? Men att köra utan sidoplåt, blir inte det en större risk för damm egentligen? Tack för era svar! Jag återkommer när jag har testat.
 3. Tjena! Efter att jag har haft kontakt med Nvidias support 3 gånger nu och testat 3 olika lösningar så börjar jag tappa hoppet lite och hoppas på ett bättre svar härifrån. Såhär ligger det till: Jag spelar en rad olika spel; PlayerUnknowns Battlegrounds, League of Legends, Euro Truck Simulator 2, Rocket League och CS:GO är de som går varmast just nu. Mitt problem ligger i att spelen fryser efter en stunds spelande. Oftast sker det efter cirka 25-30 minuter från det att jag har startat datorn och spelet. Jag kan ibland komma åt aktivitetshanteraren via Ctrl+Alt+Del och stänga spelen den vägen, men ibland så ser jag att aktivitetshanteraren öppnas, men spelrutan ligger kvar framför. Då måste jag logga ut för att på så sätt tvinga programmen att stängas. Efter denna processen fungerar det oftast fint, men i princip varje gång datorn har varit avstängd så återkommer problemet. Om jag spelar länge kan det även hända en andra gång under samma session, men oftast är det bara en gång under tiden som datorn är på. Som jag skrev i rubriken så misstänker jag att det är grafikkortet som strular, men jag är inte helt säker på det. Jag har läst på forum att just PUBG kan crasha/frysa om RAM-minnet är fullt, och ibland ser jag att minnet ligger på över 50 % i aktivitetshanteraren när jag stänger PUBG efter att det har frusit, men det är endast i vissa fall, och oftast startar jag om spelet efter varje spelomgång, vilket man rekommenderade på forumet för att undvika att RAM-minnet fylls upp. Jag är extremt tacksam för tips/råd/svar som kan leda till en lösning på problemet och jag kan även lämna mer detaljerade beskrivningar om så önskas. Specifikationer: Windows 10 Home Två hårddiskar, en 250GB SSD med Windows, och en 1TB HDD där alla spel och program ligger. Nvidia GeForce GTX 1060 6GB i5-6600K 16 GB RAM 550 W nätaggregat Senaste Windows-uppdateringarna Senaste drivrutinerna Lösningar som jag har testat, i kronologisk ordning: Ändra 3D-inställningar i NVIDIAs kontrollpanel för programmen/spelen enligt följande (på NVIDIA support's uppmaning): Läget Energisparfunktioner: Föredrar maximal prestanda Tredubbel buffring: Av Trådad optimering: På Vertikalsynk: Av Tagit bort samtliga drivrutiner för grafikkortet och återinstallerat dem (på NVIDIA support's uppmaning)Gjorde detta med hjälp av en programvara som heter Display Driver Uninstaller som supporten rekommenderade. Kört ett stress-test för grafikkortet under en dryg timme utan resultat (på NVIDIA support's uppmaning)Jag har tänkt köra det testet ännu en gång i kväll när jag startar datorn, utan att spela något först. Tack på förhand Pontus Thorstensson EDIT: Jag har nu kört stress-testet och programmet frös/slutade svara efter 20 minuter.
×
×
 • Skapa nytt...