Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

BitObyte

Medlem
 • Antal inlägg

  14
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Han ringde mig senare efter någon dag, då hade han ändrat från dolt nummer till synligt nummer. Vet inte om det var det dolda numret som orsakade att min telefon kördes ned, men det fungerade bra sedan han ändrade till synligt nummer. Använder en annan telefon nu . Det kanske var bara en tillfällighet det som hände, ville höra efter om någon annan har råkat ut för samma sak. Man kan väl nog avsluta det här fallet , eftersom det inte tycks vara vanligt att sådant händer.
 2. En bekant ringde mig från sin dator med Skype till min Samsung mobil , som inte är någon SMART-telefon och som inte har Skype. Min Samsung mobiltelefon "kördes ned" jag trodde att batteriet var tomt men det var fullt, ingen ringsignal, endast samma ljud som då den stänger sig. Måste aktivera hela telefonen på nytt med PIN-koden. När telefonen kom igång så var där ett missat samtal, som senare visade sig komma från Skype/dator till mobilen. Undrar varför min mobil kördes ned???
 3. OK!.. du gör ett bra jobb..låter intressant..fortsätt med det du som kan För övrigt så har jag mina ljudprogram på Win 10, men allt annat gör jag på Linux jag också, surfar, e-post, och det som jag gör nu just. Tack för hjälpen och lycka till med utvecklingen av din ide´.
 4. Haa..tror jag har kommit på ett sätt att simulera den fysiska apparaten. Det finns ett program som heter Synth Edit, där kan man göra VST:s eller virtuella tillbehör/instrumen/effecter till studio ljud-programmen. Otroligt enkelt att använda, ingen programmering, man drar bara trådar mellan alla delar med musen och kopplar liksom ihop dem. Har faktiskt använt det för ett antal år sedan, men nu kom jag att tänka på att det bästa med det programmet(synth edit)är att man kan använda sina egna bilder som bakgrund till alla saker som man tillverkar i programmet. Då kan man ju ha bilden av apparaten som bakgrund och sätta dit alla vridknappar och spakar som definitivt går att justera och röra på med musen, det vet jag att det går. Då spelar det ingen roll om det som man skapar i programmet varken ger ljud ifrån sig eller inte , huvudsaken att reglagen går att röra på med musen. Alla inställningar sparas i ljudprogrammet .
 5. Eventuellt kunde det fungera med något sådant, ingenting behöver triggas till den fysiska apparaten, endast typ en simulering på bilden av apparaten. Ungefär som att ta en bild av apparaten med inställningarna. Känner nu redan att min förmåga räcker nog inte till programmering, det verkar väldigt svårt.
 6. Det är ju faktiskt som att fotografera den fysiska apparaten efter att man har gjort nya inställningar. Jag vet att recordstudios gör så om de har många fysiska apparater i sin studio, tar en bild av inställningarna, sparar bilden, tar fram bilden senare för att använda samma inställningar på den fysiska apparaten.
 7. Det är de 3 svarta vridknapparna som jag vill att ska gå att röra på , inga motorer som triggar den fysiska apparaten, endast de 3 svarta knapparna/reglagen på bilden, som man gör vridbara i något bild program med hjälp av programmering, kanske vet inte..eller i något annat program. Klipper ut knapparna med musen , kodar dem i något, html..java.. vet inte om det går. Antagligen sparas projektet som något litet separat program/applikation/app.
 8. OK!..tackar å de ödmjukaste.. laddar upp bilden på den fysiska apparaten.
 9. Ok!..ska kolla saken..får väl försöka lära mig programmering, " för nybörjare", anyway, tack för tipset.
 10. OK!...jag antar det..verkar så. Men mycket tack för att du försökte hjälpa mig . Kanske det ändå är enklare att anteckna på ett A4 pappersark vad den fysiska apparaten har för inställningar vid ett visst tillfälle.
 11. Hmm..bilden glömde jag ..här kommer den.. Hur laddar man upp en bild.. är tydligen nybörjare på det här forumet. Då jag klickar på den lilla bildikonen ovanför skrivfälltet fågar den efter en URL:???
 12. Ok!..försöker förklara på nytt. Bilden skall användas som referens till en riktig fysisk apparat. Allt sker på datorn i något program ungefär så här: 1. En bild av en riktig fysisk apparat”X” vars rattar /reglagen går att justera med hjälp av musen direkt på bilden av apparat”X”. 2. Rattarnas/reglagens läge på bilden av apparat”X” kan sparas tillsammans med bilden av apparat”X”. 3. Bilden kan sedan användas som referens då man använder samma inställningar på den fysiska apparaten”X” som det är på bilden av samma apparat”X”. På så vis kan man återkalla inställningar som man hade på den fysiska apparaten med hjälp av bilden på den samma. Om man hade femtioelva olika inställningar förra veckan så är det ju behändigt att ta fram bilden på de inställningar man hade vid en viss tidpunkt och använda samma inställningar på den fysiska apparaten. Det förutsätter ju att att man kan manipulera/programmera /animera reglagen med hjälp av musen på något vis, men hur och i vilket program det vet jag inte. Laddar upp en bild på en ljudapparat vars reglagen/rattar eventuellt skulle fås att röra sig, 3 st stora svarta vridpotentiometers/pottar. Kanske skära ut dem och ..ja jag vet inte..
 13. OK!..jag kanske formulerade mig en aning klumpigt. Grejen är det att det är roligare att få ratten att röra sig på bilden till t.ex 25 på en skala 1-100 nånting i stället för att plita ned rattens läge på 25 på ett papper som man printtar ut för att spara, så man vet vad man hade för inställningar just då. Om ratten går att justera på bilden så kan man eventuellt spara bilden med rattens inställning på läge 25. Nästa gång man vill kolla vad man hade för inställningar på apparaten så klickar man på bilden som heter , typ, compressor- sång 4. Alltså tillverkarens bild på compressorn som man kunde i " något program " sätta dit en bild av en ratt som man kan justera. Det finns en webbsida som erbjuder sådant men det kostar en viss summa varje månad för att använda deras hardware databas ( bilder på ljudgrejer med rörliga rattar). Samma sak i pappersform är gratis, typ ett dokument med apparaten och man ritar dit inställningarna för hand som går att printta. Webbsidan heter : teaboyaudio.com
 14. Undrar om det finns något program där man kan , typ klistra in, infoga en bild som bakgrund och sedan , klistra in en annan bild/detalj ovanpå den första bilden som går att röra på/vrida typ en knapp, eller liknande. Tänker närmast på en bild av t.ex radio där man kan infoga en bild av en knapp/ratt som går att vrida på visuellt, man kunde sedan spara bilden med olika inställningar på ratten. Egentligen handlar det om bilder på fysiska grejer till min hemmastudio, det finns så kallade recall-sheets för olika fysiska apparater så att man kan spara inställningarna på ett papper, men det vore roligare med en bild av grejen med en rörlig ratt.
×
×
 • Skapa nytt...