Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

dosman

Medlem
  • Antal inlägg

    162
  • Gick med

  • Senaste besök

Om dosman

  • Medlemstitel
    Aktiv

Profil

  • Kön
    Vill inte avslöja

Senaste profilbesöken

7 069 profilvisningar
  1. "Felmeddelandet har kommit tillbaka" - skrev jag i går. Efter ytterligare omstarter visar det sig att felmeddelandet trots allt försvunnit Moderatorerna får bestämma om tråden därmed anses löst.
  2. VGA-kabeln till DATORN var inte riktigt fastsatt. Den var inte helt intryckt! Därmed inga fler 1:Analog input Cannot Display This Video Mode
  3. När jag köpte datorn var ett kort borttaget som suttit i PCI Express x1 Slot (3-4 cm lång kortplats). Kanske har det suttit ett grafikkort där? Se bilden nedan. Ja, naturligtvis sitter alla kablar fast ordentligt, herregud, har ju testat att enheten både syns och fungerar i Windows-10.
  4. Skrev fel angående loppis. Så här skulle jag skrivit: "gå på loppis och söka en DATOR med DVI-uttag!" Men ska vi inte koncentrera oss på huvudproblemet? T ex att datorn nu även fryser skärmen. Det är inte felskrivningar jag vill ha kommenterade!
  5. Har provat alla tre tillgängliga skärmupplösningar. Inget hjälpte... Jag uppgraderade i går Spire datorn med en diskettstation(!) När jag bootar ifrån den så händer det ibland att jag får det förhatliga meddelandet "1: Analog input Cannot Display This Video Mode" och därefter fryser datorn och jag måste starta om med Reset-knappen på datorn ('Ctrl+Alt+Delete' fungerar inte). Den frysningen förekommer aldrig vid normal uppstart till Windows10. Men strunt i det, jag använder inte den datorn så mycket. Mer för framtida bruk! Min huvuddator är IBM med Windows XP - fortfarande. Och det är den jag postar inlägg med till eforum. Jag kanske så småningom skriver till datortillverkaren och rådgör eller så får jag åter gå på loppis och söka en skärm med DVI-uttag! Dell-monitorn kostade mig en spottstyver dessutom, 150 kr! Så, retoriskt, varför slösa mer energi på den?
  6. Enormt omfattande och detaljerad manual. Fick bland annat se att moderkortet stödjer Floppy-disk, tack för det, vilka jag samlat på mig många. Allt om BIOS. Sidan 44 om S.M.A.R.T, kan det vara något? "Use this item to enable or disable the S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) feature. Configuration options: [Disabled], [Auto], [Enabled]." Du kanske har tid att själv ladda ned manualen för granskning?
  7. Har fattat. Håller på att läsa pdf-manualen. Återkommer om jag hittat något positivt. (OT: Den här gången gick det betydligt snabbare att ladda in de 51 sidorna i Firefox, endast 5 sekunder.)
  8. Hmm... nu börjar det bli rörigt... Du menar väl Dell-manualen, pdf-dokumentet på 45 sidor!? Det är inte min monitormodell, men snarlik! Se bifogad bild! Min är betydligt slankare (framkommer dock inte av bilden!). Dessutom 'Asrock-manualen' är ju ingen manual! Bara en bild på moderkortet! Kolla själv! Det är ju inte BIOS som genererar meddelandet utan monitorn! Se mitt tidigare inlägg. Citerar mig själv: "Meddelandet genereras av monitorn som faktiskt också har ett DVI-D uttag. Förmodligen är det så att jag vid ett ev användande av detta uttag skulle få uppstartsmeddelandet: 2: Digital input (+ lite tilläggstext) ...istället som nu med VGA-uttaget: 1: Analog input Cannot Display This Video Mode"
  9. Ursäkta dröjsmålet. Jo, monitorn har förstås knappar. Och det står faktiskt: "Resolution 1024x768 60 Hz" "Optimum 1280x1024 60 Hz" Frekvensen är fastlåst. Vet inte var jag fick siffran 64 ifrån, men allt är ju då OK. Förutom blå VGA anslutning finns en större vit kontakt som det står DVI-D (D för Digital, förmodligen. Kallas den också 'D-Sub'? Retorisk fråga.) Det finns alltså inga problem med Dell-monitorn. OT: Du länkade till Dell. Detta hände när jag klickade på den: 33 MB förbrukat bara för att ladda in pdf-dokument, vilket tog Firefox (52.9.0 32-bit) hela två minuter! För FoxitReader (3.0 2009) hade det tagit 1 (en) sekund! Dokumentet är bara på 45 sidor. 500 sidor tar 0-1 sekund att ladda in i FoxitReader för ett godtyckligt pdf-dokument! Vad säger ni om det?
  10. Ja ursäkta, visst menar jag Gigabyte! Jag ska snart köpa två eller tre nya hårddiskar till datorn så titten får vänta till dess!
  11. Moderkort: ASROCK FSB 1333 G41M-GS3
  12. Nu har jag installerat hårddiskprogrammet "SeaTools Bootable" på ett USB-minne. USB-bootningen fungerar. Programmet fungerar. Skanningtypen "Short Generec Test" fungerar. Resultat för Maxtor 7L250SO hårddisk: [PASS 100%] och [Random Read 100%]. Allt är perfekt. Men jag har slösat bort ett USB-minne i onödan och laddat ned 190 MB i onödan. Skulle inte förvåna mig, om jag gör mig mödan att plocka ur hårddisken ur datorn, att det på den står tryckt: 250 MB. 😵 Ridå! Detta kan peka på begynnande Alzheimers som inte minns vad för slags hårddiskar som finns i min fina nyförvärvda 'Spire'-dator. Hur slutade skanningen med MiniTool Partition-programmet? Jo, så här:
  13. @Mikael63 18:16 Aj, då! Du har så rätt, jag testade fel hårddisk! Så pinsamt! Tack för uppmärksamheten! Håller just nu på att leta efter försvunna partitioner med en gammal goding: "MiniTool Partition Wizard Home Edition v7.6.1" Efter halva scanningsprocessen fylls fältet nedanför förloppsindikatorn (eng. 'Progress Bar') med information! Se bifogad bild. Hur tolkar ni ev beskådare detta?
  14. Seagate's "SeaTools for Windows" misslyckades med Maxtor hårddisken: "Fix All Fast - FAIL". De rekommenderade i stället att ladda ned "SeaToolsBoot" som påstås fixa de flesta hårddiskproblem... (Programmet är dock på hela 170 MB - och tuggar i sig min 1 GB surfpott som skall räcka en hel månad...). "SeaToolsBoot" kräver ett ledigt USB-minne för installationen men jag har inget ledigt liggande. Får återkomma när jag har det.
×
×
  • Skapa nytt...