Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

dosman

Medlem
 • Antal inlägg

  112
 • Gick med

 • Senaste besök

Om dosman

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja

Senaste profilbesöken

5 369 profilvisningar
 1. Jag är just en sådan "någon" som kan köra gamla och antika program på min dator, ty jag dubbel-bootar med Windows 95 och Windows XP på min stationära dator. Den som spar han har. Men det är lite magstark att trådskaparen tar 100 kr för frakten av CD-skivan. Skippa kartongen och lägg CD-skivan i ett C5-kuvert då behövs endast normalporto som f n är 9 kronor.
 2. Om det är stiltje på forumet kan man faktiskt göra något annat än glo på skärmar. Bifogar lite 'svart på vitt'.
 3. Tycker det blivit för många inslag från Nyhetsroboten på PcFörAlla. Min näsa har börjat rynka sig. Vill man ha nyheter kan man väl själv uppsöka PcFörAlla eller andra källor.
 4. Den berömda och hyllade mediespelaren VLC ratar direktöppning av DVD-filmskiva. Däremot går det utmärkt via menyn 'Media -> Öppna mapp (Ctrl+F)' starta filmen! 'Media -> Öppna skiva (Ctrl+D)' leder alltså till felmeddelande enligt bifogat montage. (VLC 1.1.5 hänvisar till obefintlig loggfil.) Tillfogas kan att 'DVD+R'-skivan är datakrympt och sedan hembränd. Vid godtyckligt vald köpeskiva, t ex DVD-filmen 'Crocodile Dundee', så fungerar det däremot med menyvalet 'Öppna skiva (Ctrl+D)'. Men det går, som sagt, lika bra med 'Öppna mapp' på DVD-skivan eller från hårddisken. Betrakta det hela som ett tillskott i er kunskapskorg eller 'bra att veta'-låda. https://www.videoproc.com/troubleshoot-vlc/fix-vlc-cannot-play-non-udf-dvd.htm "Summary: It's frustrating when you are ready to enjoy an old DVD but VLC throws the error: "Cannot play a non-UDF mastered DVD. You input can't be opened: VLC is unable to open the MRL dvd:///F:/." This error has something to do with the file system of your disc. While UDF is the standard format for DVDs now, its precedent ISO9660 is a tough work for VLC." Vidare (samma URL): "There are plenty of situations in which your VLC media player have DVD playback errors. One scenario is you've got a Non-UDF DVD on hand and you attempted to play it with your newly downloaded free media player VLC. Naturally, you have followed the user's guide of VLC by clicking the menu "Media > Open disk..." from the player or "Play with VLC media player" from the context menu. However, what turned up on your screen was only an error prompting "Cannot play a non-UDF mastered DVD". Slut citat.
 5. @ Stormuffin: Nej, har ej blivit erbjuden gratis Windows 10. Min då enda stationära dator klarade ej heller systemkraven. Fick dock för ett år sedan även en bärbar dator till skänks, av bussig individ, med Windows 10. Den förpassade jag dock tämligen omgående till elektroniska återvinningen på grund av att jag ej längre fick ut släden för DVD-spelaren! Så nog har jag haft mina chanser! @ Mikael63: Din gissning angående Microsoft är rätt. Jag har även valt att själv bestämma när nedladdningar ska påbörjas. Tänkte mest på besväret med springet mellan bostad och biblioteket för att installera upp- dateringar var och varannan dag... Ja, jag får väl titta på det där med fiber igen då... All hårdvara och infrastruktur finns ju på plats... Jag får väl ta 'skeden i vacker hand' som det heter och bli abonnent, som alla andra...
 6. Det är ingen måtta i den täta frekvensen av uppdateringar till Windows7. Ska man aldrig få arbetsro... Får kanske uthärda tre månader till då 7:an går i graven. Den sjunde november var jag på biblioteket och via deras WiFi uppdaterade jag min laptop-dator med ca 250 MB. Nu tre dagar senare, 10 november, slår jag på laptop-datorn igen - den är inte uppkopplad till Internet - men likt förbannat får jag meddelande om att det kommit ännu fler uppdateringar! Tillsammans på drygt 225 MB. Dessa ständiga nya datamängder förgriper sig dessutom på min surfpott på 1 GB per månad! Är jag någon slags mjölkko?! Huvudfrågan är dock: Hur kan Microsoft skicka uppdateringar till min dator när jag inte är uppkopplad?
 7. Lånade en DVD-film på biblioteket på orten. Klassikern "Sound of Music" från år 1965. DVD-fodralet innehåller två DVD-skivor; Disc1 och Disc2. Den sistnämnda innehåller enbart bonusmateriel från filmen. Problemet: När jag ska avnjuta det sista bonusmaterielet, de tre avdelningar för stillbilder i kategorin 'Still Galleries', så stöter jag på patrull! Enligt den engelska anvisningen (se sista bilden i bifogat montage): "Press the >>| button on your remote to step forward to the next frame". Och så vidare. Men jag har faktisk ingen extern DVD-spelare bredvid TV:n utan jag tittar på filmen via datorns inbyggda DVD-spelare. Allt annat har ju fungerat att titta på, utom de uppenbart icke-automatiserade bildspelen! Jag har kollat om stillbilderna finns med på DVD-skivan genom att öppna filen 'VTS_02_1.vob' på skivan. Jodå, bilderna finns där! Så hur f-n gör jag för att via menyerna starta stillbildsgalleriet? Använder, som de flesta, mediespelaren VLC. Version '1.1.5 The Luggage'. På svenska: '1.1.5 Portable'. Den har ju inga separata kontroller för bildspel direkt utan bara 'nästa kapitel' och 'föregående kaptilel'. Ja, jag vet att det är en gammal version, men har aldrig tidigare haft problem med att spela upp bildspel från andra DVD-filmer. Att behöva anskaffa en DVD-spelare med fjärrkontroll för hemmet bara för att avnjuta och bläddra igenom ett dussin stillbilder är ett av mig både fruktat och oönskat scenarium, som inte blott blir kostsamt utan även är att betrakta som en överloppsgärning. Bilderna på DVD-filmen har förstås också ett stort kulturhistoriskt värde, varför det är angeläget att kunna framlocka dem. Avslutningsvis: För att förekomma eventuella missförstånd kan tilläggas att själva DVD-filmen, "Sound of Music", är producerad anno 2005 som ett led i firandet av 40-års jubileum sedan filmens tillkomst.
 8. @Mikael63 "Tidigare skrev du att du du ville skicka SMS, nu skriver du att du ska ringa?" Bra att du är vaksam. Jag skrev fel i all hast, menade förstås skicka SMS. Som synes fungerar det utmärkt att ta emot SMS, till datorn, men inte att skicka. Den möjligheten har Comviq spärrat. Det är åtminstone min slutsats.
 9. @Vedex Nej, 070-123 45 67 är naturligtvis inte mitt riktiga nummer det vill jag inte skylta med på eforum! Men jag ersätter självklart 'dummy'-numret med mitt riktiga när läget blir skarpt, d v s när jag trycker på 'Skicka'-knappen. @Mikael63 Varför ska jag lägga meddelandecentralnumret i min mobil? Jag har ingen mobil! Jag ska ringa till en mobil från datorn!
 10. Jag har försökt med både +46701234567 0701234567 och utan mellanslag +467012345670701234567 Inget av dem fungerar... 😒
 11. Klicka på bilden för tydligare läsning av min fråga på bilden.
 12. dosman

  GB Glace

  Sökte 'Glaciär' på svenska Wikipedia: "En glaciär (av franskans glacier, till glace, is)"
 13. dosman

  GB Glace

  Glace? Vilket språk?
 14. När blir det modernt att bära hatt igen? Klädmodet kommer och går, dock utan hatt! Vintertid förhindrar exempelvis hatten att huvudet fungerar som skorsten. Kroppen kyls av i mindre grad med 'lock' på huvudet. Hatten fyllde förr i tiden även en social roll; man lyfte på hatten när man möttes på gatan, oberoende av om man kände varandra eller inte! Det var ett sätt att visa respekt. (Damer behöll dock hatten på vid hälsningsfrasen, hon neg i stället). När lyfte ni på huvudbonaden; mössa, keps senast vid möte med främling? Förmodligen bara blicken.
 15. @DePhaz: Tack jag provar adressen! Jo, säljaren 'har fixat returen' såtillvida att jag vid returen ska klistra en lapp på returpaketet med spåringingskod (som jag måste kopiera från ett erhållet pdf-dokument) m m. Jag måste vidare använda originalkartongen vid returen annars debiterar de 20% extra om jag använder egen konstruktion och originalkartongen har jag inte kvar... Nej, man MÅSTE INTE pausa. Men jag måste ju meddela Klarna att jag returnerat paketet INNAN fredagen den 11:e annars blir det ju dröjsmålsränta och annat elände! @mbgtmari: Tack, men det blir för dyrt att ringa! 5 kr/minut med kontantkort!
×
×
 • Skapa nytt...