Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

dosman

Medlem
 • Antal inlägg

  12
 • Gick med

 • Senaste besök

Om dosman

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja

Senaste profilbesöken

494 profilvisningar
 1. dosman

  Bifoga filer - en utmaning

  Mikael63 skrev: "Du kanske menar bilderna i den här tråden? " Ja, det är så sant! Tack för påpekandet. Även till 'mbgtmari'. Här har jag ju inte bifogat något: https://eforum.idg.se/topic/358073-bifoga-filer-en-utmaning/ ...däremot här har jag bifogat åtskilliga här: https://eforum.idg.se/topic/358061-bes%C3%B6ka-webbutik-i-intranet/ ...och dessa är kvar. Jag kan se dem klart och tydligt.Fel av mig alltså. Allt är därmed frid och fröjd. Tråden kan förseglas.
 2. dosman

  Bifoga filer - en utmaning

  Hmm... Plötsligt ser det normalt ut. Mina bifogade bilder har försvunnit. Då uppstår ett nytt problem: Hur hittar jag dom? https://eforum.idg.se/topic/358073-bifoga-filer-en-utmaning/
 3. dosman

  Bifoga filer - en utmaning

  Det stör mig fortfarande att jag enbart kan beskåda egna bifogade bilder, inte andras!
 4. dosman

  Bifoga filer - en utmaning

  OK. Då vet jag hur det fungerar nuförtiden. Har ej varit på Eforum under några år. Jag hade bara för mig att när jag, vid den tiden, ville titta på någons bifogade bild så dök det upp ett meddelande att jag ej hade rätt att titta på bilden, när jag inte var inloggad. Så till Mikael63 och Lasse "newbie": Ni har missuppfattat mig. Ingen anledning att brusa upp. Men då vet jag, Cecilia, att det är lika för alla. Trodde bara att det var jag som var avvikande.
 5. dosman

  Bifoga filer - en utmaning

  Moderatorer på Eforum: Varför, i helskotta, blir alla mina bifogade bilder inbäddade i själva inlägget? Men avsikt är ju att att det skapas en länk till bilderna, så att endast intresserade medlemmar ska kunna klicka på länken och sedan få bilderna uppenbarade. Vem som helst skall ju ej kunna beskåda dem. Kan ni flytta dem från detta 'fängelse' och göra bilderna till endast klickbara länkar. Det gäller denna tråd: eforum.idg.se/topic/358061-bes%C3%B6ka-webbutik-i-intranet/ Förklarar gärna i detalj hur man gör på det rätta sättet. Hittar ingen information om det på eforumet. Känner att jag intar rollen som fadern i filmen "Ett päron till farsa". Så här gör jag gjort hittills: Efter sista inlägget klickar jag på [svara]. Ett textfält dyker upp där jag skriver mitt inlägg. Under textfältet finns en länk "Dra hit filer för att bifoga, eller välj filer..." Ja, efter detta förfarande så blir de bifogade bilderna inbäddade - och jag kan inget göra åt det... Ingen annan på eforum har sina bifogade bilder synliga, endast jag! Som sagt..."Ett päron till farsa"...
 6. dosman

  Besöka webbutik i intranet

  Problemet löst! Se bifogad bild 'Problem-Solved.png'. Nu når jag alltså webbutiken från båda datorerna. Passa på att handla nu... En retro-dator för 55 Euro t ex. Se bifogad bild 'Add-to-Cart.png'.
 7. dosman

  Besöka webbutik i intranet

  När jag klickar på en länk i webbutiken, från dator B, får jag upp sidan "Du är inte ansluten till ett nätverk". Jag startar 'Felsökaren' och efter den tuggat färdigt ger mig svaret: "Anslutningen tillåts inte av fjärrenheten eller resursen" 'Fjärrenheten' är väl Apache-servern på dator A ? Hur tillåter jag då? Och är det Apache-servern på dator A som blockerar bildvisning på dator B ? På dator B och Internet Explorer 11, är bildvisning och script tillåtna. Kan även nämna att jag, på dator B, förkortat URL till: http://ibm/butik/ ...vilket fungerar bra eftersom datornamnet på dator A är 'ibm'.
 8. dosman

  Besöka webbutik i intranet

  'fagerja' skrev "Du skall ersätta daror A:s interna adress (127.0.0.1) med dess externa (192.168.1.1)." Vet ej hur man gör det... Testade fagerja's första tips: "Försök med http://192.168.1.1/butik". Detta fungerade delvis. Men bilderna kom inte med! Se bifogade tvenne filer. Återkommer till Monshi's hjälpförsök.
 9. dosman

  Besöka webbutik i intranet

  Jag är lycklig ägare till en webbutik som jag kör lokalt på dator A. När jag besöker den skriver jag i browsern: http://localhost/butik/ ...och hamnar i min webbutik - på dator A. Nu vill jag besöka webbutiken från en annan dator, dator B, i mitt trådlösa intranet. Ett routerlöst 'peer to peer'-nätverk. Skriver i adressfältet på dator B: http://192.168.1.1/ ...och omdirigeras hit: http://192.168.1.1/xampp/index.php Sidan visas och jag hälsas välkommen: "Welcome to XAMPP for Windows!" Vidare: "You have successfully installed XAMPP on this system" (Samma stuk som när jag installerade xampp-servern på dator A. Xampp är endast INSTALLERAD på dator A). På dator B har jag tillgång till samma länkar som på dator A: Status, security, Documentation, phpinfo(), phpmyadmin m fl. Nu till själva utmaningen: Hur tusan gör jag för att visa WEBBUTIKEN även på dator B? Det här fungerar t ex i n t e från dator B (presumtiv besökare): http://192.168.1.1/xampp/localhost/butik/ ...inte heller: http://192.168.1.1/localhost/xampp/butik/ Den faktiska sökvägen på dator A ser ut så hår: D:\Win\Apps\WebServers\Xampp\htdocs\butik\ Summering: Jag vill alltså kunna surfa till butiken från BÅDA datorerna.
 10. dosman

  LÖST Installation av webshop

  Vill meddela att jag slutligen lyckades installera webshops-programmet OpenCart, efter mycket sökande på Internet bl a. Först laddade jag ned gamla versioner av progrmmet. Det medförde att jag ganska obesvärat kunde komma till själva installationssidan. Sedan fastnade jag dock på steg 3 av 4. Där fick jag hjälp av Internet: "Post by rinuthomas90 » Mon Dec 17, 2012 12:43 pm Solution: 1. Click on 'Check Privileges' for your database 2. Click on 'add user' 3. Enter username, password and other privileges 4. Submit Go back to installation. Enter user name and db details...Done" Problemet löst! Bifogar bildbevis.
 11. dosman

  LÖST Installation av webshop

  Försöker installera webshops-programmet 'OpenCart'. Strax före själva installationen får jag det trista meddelandet: ----------------------------------------------------------------------------------- | "Fatal error: Call to undefined function openssl_random_pseudo_bytes() in | |'D:\Win\Apps\WebServers\Xampp\htdocs\shop\system\library\session.php' on line 62"| ----------------------------------------------------------------------------------- ...se utförligt i bifogade filer: "Install-OpenCart.txt", "Session-FatalError.png" och "Session.php". Jag kör, ännu..., med Windows XP sp3 (32-bit) och en gammal 'IBM ThinkCentre' desktops-dator-modell med 500 MB RAM. Har testat två versioner av Webshops-programmet 'opencart-2.0.0.0' och 'opencart-3.0.3.1' med samma trista stopp under installationen. Hade det varit en normal setup.exe-fil hade jag förstås sluppit problemen. Nu ör det en PHP-fil som sköter installationen. I mitt fall denna: 'D:\Win\Apps\WebServers\Xampp\htdocs\shop\install\index.php'. Jag har testat att kommentera bort en rad nära rad 62 i 'sessop.php'-filen, med ovan sökväg, men då får jag ett annat kortare felmeddelande, endast 4 ord. En viss framgång... ;) Så är det någon på Eforumet som kan visa förbarmande med goda råd? Någon kanske har erfarenhet av 'OpenCart', ett 'Open Source'-program, ursprungligen för Linux. Webservern heter förresten 'xampp-portable-win32-1.8.2-6-VC9-installer.exe' Kan det också vara så att Windows XP inte stöds helt enkelt? Install-OpenCart.txt Session.txt
×