Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

dosman

Medlem
 • Antal inlägg

  129
 • Gick med

 • Senaste besök

Om dosman

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja

Senaste profilbesöken

6 456 profilvisningar
 1. Jag har Windows 32-bitars i alla tre mina OS. Nu har jag testat tre olika 'sound drivers' och misslyckats med samtliga. Bifogar senaste misslyckandet! Nog för i kväll.
 2. Nu har jag testat Mikael63s länkar... 🥴
 3. På bifogad dator har jag tre OS: Windows 95, XP och 7 I Windows XP fungerade ljudet från början men inte i Windows 7! Windows Update gav ingenting. Har sedan sökt på nätet men utan seriöst resultat; bara kommersiella förslag att genomsöka datorn, hitta men sedan ta betalt! Det är Lenovo som numera handhar IBM. Jag vill alltså ha hjälp med att hitta ljuddrivrutin till rubricerade dator och modell. Cecilia brukar vara en hejare på det...
 4. Som du ser i mitt inledande inlägg och den bifogade bilden så är det ju ett 'Dator till dator'-nätverk och då behövs förstås ingen Router. Har inget behov av en sådan! Skönt slippa ytterligare en extern klumpig strömförsörjning! Det räcker med sladdar som det är! I en annan tråd nämner jag att jag fått både Router och TV-box från telia, eftersom jag fått fiber indraget. Burkarna står fortfarande oanvända på hatthyllan i hallen! Dessutom har jag ingen TV-apparat! Det räcker med dator skärmen! Jag är alltså nöjd med mitt unika 'Peer-to-peer'-nätverk. Och att skyttla filer mellan datorerna medelst FTP-Server och FTP-Klient. Och antika klienter skall det vara som klassikern WS_FTP. dosman has spoken. OT. När man skall 'godkänna' på eforum så kraschar nästan alltid webbläsaren! 'Bocken' blir bara halv och allt låser sig! Dessutom tar det en evighet (flera minuter att ladda in den förbaskade eforum-sidan! Har IE11 som browser.)
 5. Tack för respons från EN person åtminstone! Ursäkta sena svaret. Hittar inte mina trådar till eforum, som jag sparat på hårddisken. Fick leta på på eforum för näst senaste tråd. Till saken: Nej, det hjälpte inte att sära på datorerna. Men nu senaste gången fungerade uppkopplingen mellan datorerna vid första försöket! Innan själva uppkopplingen hade de dock fått bekanta sig med varandra cirka en halvtimme, så att säga... Nyckfullt så det förslår. Oberäkneligt, dock uthärdbart.
 6. Till senaste svaranden Cecilia och Mikael63: Detta inlägg gör jag långt före jag läst era. Men kanske det inte behövs någon mer dialog, nu när jag anser tråden uttömd. Löst t o m? Här följer mina åtgärder angående bootmenyn. Jag fann en nödlösning(?): 'Felet' angående "Windows 95"-strängen i bootmenyn är knuten till boatloadern för Windows XP, och då är det filen c:\Boot.ini som gäller! Sist i den filen står en sträng: c:\"Windows 95". Den förvandlar jag till en tom sträng -> c:\"" och då försvinner posten även i bootmenyn för Windows 7: Windows 95/XP Windows 7 Men, här kommer smolken, då ser det tyvärr ut så här i bootmenyn för Windows XP: [Windows XP home] [ ] Bortse från klamrarna. De visas inte! Som förval är [ ] markerat, vilket förstås startar Windows 95. (Varför jag envisas Windows 95 - dock förutan den grafiska gränssnittet! - är en förklaring ni får tigga om...) 'Cluster' skrev: 'Det handlar ju inte bara om "borttagning av lite text i bootmenyn..."' Jo, faktiskt - det handlade om bara det. Så enkelt var det! Däremot krävdes EasyBCD i Windows 7 för att ta bort dubbelposten 'Windows 7' i bootmenyn. Visst, det bästa hade varit att ha de tre operativsystemen på var sin partition; C, D och E. Då hade jag erhållit nedan sobra bootmeny från Windows 7: Windows 95 Windows XP Windows 7 Tillsvidare får det dock duga med genomlidna manövrar. Case is closed.
 7. Nu har jag med EasyBCD tagit bort dubbelposten 'Windows 7' på bootmenyn, så nu ser det ut så här: Windows 95/XP Windows 7 Windows 95 Den sista posten visas inte i EasyBCD och går inte att få bort! Men det var Windows 7 som lade till denna tredje post vid installationen! Om jag ändå väljer 3:e posten 'Windows 95' vid uppstart får jag felmeddelande: "Det gick inte att läsa in den markerade posten eftersom programmet saknas eller är skadat" Tilläggas kan om jag väljer 'Windows 95/XP' vid uppstart får jag fram bootmenyn för XP som ser ut som: Windows XP Home Windows 95 Det verkar som Windows 7 'stulit' denne Windows XP-post och lagt till den i bootmenyn för Windows 7... Så hur fasiken blir jag av med den? För övrigt - mina partitioner: C:\IBM (Fat32) 37 GB -> Windows 95/XP D:\BIG (FAT32) 326 GB -> Inga OS. Endast lagring av filer E:\Win7 (NTFS) 102 GB -> Windows 7
 8. Tack för alla tips! Ja, jag vet att manövern nedan är vansklig. Jag byter förstås nyckelvärdet mot relevant för mitt Windows 7. Men Clusters kommando verkar lovande. Jag misstänkte att det såg ut så: bcdedit /delete {9967803d-5059-11e9-908b-ff89fbbb9deb} Dock testar jag med EasyBCD först, som jag precis laddat ned. Jag återkommer så snart jag åstadkommit något positivt... Annars blir det väl ominstallation av samtliga OS...
 9. (Jag postade nyss det här inlägget, men inte fan kom det fram! Nytt försök då...) På min stationära IBM-dator har jag nu även installerat Windows 7, förutom de tidigare befintliga Windows 95 och Windows XP. När jag startar datorn får jag således upp Windows Starthanteraren med följande alternativ: Windows 95/XP Windows 7 Windows 7 Windows 95 De två sista posterna vill jag radera, men hur? Vet att jag i Windows 7 måste använda programmet ""bcdedit.exe". Det första postnamnet ändrade jag, vid prompten, med kommandot: bcdedit /set {ntldr} Description "Windows 95/XP" Enligt hjälpen för BCDEDIT finns bl a följande info: Kommandon som kan anv„ndas p† poster i ett arkiv: /copy...........G”r kopior av poster i arkivet. /create.........Skapar nya poster i arkivet. /delete.........Tar bort poster i arkivet. /mirror.........Speglar poster i arkivet. K”r bcdedit /? ID om du vill ha mer information om de identifierare som anv„nds av dessa kommandon. Kommandon som kan anv„ndas p† postalternativ: /deletevalue....Tar bort postalternativ fr†n arkivet. /set............St„ller in v„rden p† postalternativ i arkivet. Tyvärr i den här typen av 'hjälp' så visas aldrig fullständiga praktiska exempel på en fungerand syntax. De lyser alltid med sin frånvaro! Förökte med följande (icke-fungerande) exempel; E:\> Windows\system32> bdcedit /delete {ntldr} Description "Windows 95" E:\> Windows\system32> bdcedit /deletevalue {ntldr} Description "Windows 95" Det bästa vore förstås ett tredjepartsprogram med grafiskt gränssnitt som man på ett enkelt sätt kan ändra i bootmenyn! Någon kanske kan tipsa om dylikt program... men helst komma med ett fungerande kommando för borttagning av lite text i bootmenyn. Förhoppningsvis har någon på eforum fortfarande kunskaper om Windows 7...
 10. Har ett banalt problem med wifi-uppkopplingen mellan tvenne datorer. En laptop med Windows 7 och en stationär med Windows XP. De är placerade bredvid varandra på ett bord. Använda IP-nummer: 192.168.1.1 samt 192.168.1.2 Efter uppstart av datorerna utför jag rutinerna för att koppla ihop dem. Nästan alltid hoppar uppkopplingen ur efter några sekunder och jag får börja om från början... Och nästan alltid, blir uppkopplingen stabil och varaktig efter TREDJE försöket! Som kuriosa: När jag tidigare hade Linux Mint på laptopsdatorn så 'satt' uppkopplingen 'som berg' redan efter första försöket! Förklara DET den som kan!
 11. Windows95 fyller 25 i år! Hur firar ni det? Själv unnar jag mig ett extra stort glas Oboy till frukosten i en månads tid från och med begivenheten. Vill ni prova på, finns det appar att ladda ned på nätet. Själv kör jag med den äkta varan på min dator. Jag bootar till Windows95 dagligen!
 12. @MH_resurrected Anslutningen har ingen betydelse. Kör ej med router, bara med Comviqs surfsticka! Tömma cachen i browsern Opera hjälpte inte. Återställning har jag dock inte prövat, hur man nu gör det... Men på min laptop fungerar Swedbank med samtliga nedan browsers. Både hemma och på bibblan. Betala räkningar, Swedbank, hemifrån: Fungerar på laptop med Win7: Edge, IE11 och Firefox 70 Betala räkningar, Swedbank, hemifrån: Fungerar inte på stationär dator med WinXP och Firefox 52 Fungerar inte på stationär dator med WinXP och Opera 36 Slutsats: Använda min bärbara datorn för att betala räkningar.
 13. Sitter på biblioteket med min bärbara med Windows 7 och Edge browser och har precis betalat mina månatliga räkningar hos Swedbank! Stormen i vattenglaset är därmed över! Hoppas detta gläder någon annan också.
 14. Herr 'bengt 429' Grattis att du varit kund hos Swedbank i snart 1/3-dels sekel! Berätta gärna för mig om bankens spelregler gällande betalning. Gnälla på eforum? Klaga på något som inte fungerar? Ditt inlägg betraktar jag tyvärr som utan värde: klaga på den klagande. Jag upprepar dessutom: "Förra månaden fungerade det att betala med Opera 36 och WinXP."
 15. @Cecilia Jo, jag vet att supporten för Windows 7 upphör i januari 2020. Men nu befinner vi oss faktiskt i november 2019. Swedbank har alltså upphört med supporten redan nu eftersom deras länkar slutat fungera! Ni som använder Swedbank: Hur f-n gör ni då när ni betalar räkningarna för nästa månad? Har ni en speciell klick teknik med musen? Förra månaden fungerade det ju att betala med Opera 36 och WinXP.
×
×
 • Skapa nytt...