Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

dosman

Medlem
 • Antal inlägg

  60
 • Gick med

 • Senaste besök

Om dosman

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja

Senaste profilbesöken

3 806 profilvisningar
 1. Hade för avsikt ta del av nyheterna i 'Linux Mint mate 19.1' men tji vad jag bedrog mig! Stoppar i nybränd ISO-fil med Linux Mint XIX i datorns DVD-spelare och inväntar tålmodigt Skrivbordets uppenbarelse på skärmen. Förgäves visar det sig och efter att ha glott på den blinkande markören, mot helsvart bakgrund, i 30 minuter drar jag ur strömkabeln, till datorn, från det 230-Voltiga vägguttaget. 'Linux Mint mate 19.1 live-CD' har just bestulit mig på ½-timme av min levnad. Ingen skillnad heller mellan 32-bitars och 64-bitars versionen. Samma nedslående resultat. Kan dock nämna att version 18.1 fungerar till full belåtenhet! (Även divers Linux-'Puppy'-distar jag också har i min ägo.)
 2. För allmän kännedom: Nyttjar numera laptopen som stationär dator, dvs anslutit externt tangentbord och ställt en kabelförsedd bildskärm på den! Applåder mottages. Försöker nu bara komma på ett sätt att starta datorn utan att lyfta dess lock!
 3. @ Flyfisherman Kollade länken till Microsoft. Har ej 'Windows Hello' eftersom jag har Windows7. Läs mina tidigare inlägg! Jag har ju redan alla senaste drivrutiner, ca 12 stycken! Det är ju PROGRAMMET som strular! Vägrar godkänna den 4:e, och slutgiltiga, fingerskanningen (se tidigare inlägg). De tre första går som smort - MEN DEN FJÄRDE MISSLYCKAS! Inte f-n har det med drivrutiner att göra!? Kan tala om att 'Ansiktsigenkänningen' (sp50036.exe) däremot fungerar utmärkt! Det är samma 'manager' (sp54600.exe) som sköter fingeravtrycksskanningen! 'Validity Sensor' (sp47594.exe). Om den inbyggda skannerns yta hade varit tillräckligt stor så att man slapp 'dra' fingret, hade det säkert inte varit något problem! Nej tack, ingen extern avläsare. Så viktigt är det inte! Jag vill bara att funktioner som datorn är utrustad med SKALL FUNGERA! och att originaldrivrutiner också SKA FUNGERA! Är det för mycket begärt!? Ni därute som har fått era fingrar godkände, berätta hur ni gjorde! Forumet sägs ju ha över 160 000 medlemmar, några måste väl ha erfarenhet av inbyggda fingeravläsare. Så tala ur skägget!
 4. @ Cecilia: "Fingret måste skannas tills programmet har lärt sig hur det ser ut". Fel! Programmet kräver 4 st godkända skanningar, av två fingrar, i följd för att godkänt registrera ett finger. Om skanningen av andra fingret misslyckas, max ca 60 försök per finger, ogiltigförklaras även den första godkända skanningen, och man får börja om från början! Men - Den fjärde skanningen blir nästan ALLTID underkänd, hur noga man än skannar! De tre första skanningarna går hur enkelt som helst, men den avgörande fjärde skanningen är oerhört svår att genomföra! En chans på hundra att den lyckas! Programmet är således felkonstruerat och programmeraren borde få bakläxa och en kännbar örfil! Kan någon på forumet rekommendera en tredjeparts 'fingeravtrycks-manager'? En 'allround'-läsare som fungerar för olika datormärken och modeller?
 5. Kunde då inte programmet kläcka ur sig det! T ex "You must scan same finger several times, until I finally have learnt your finger pattern." Nu höll jag på att kasta datorn i väggen igen! 45 försök senare... Har nu avinstallerat skiten!
 6. "Är det något som du har installerat? Den finns i avsnittet Programvara-Säkerhet." Nej, det hade jag inte! Har nu installerat denna drivrutin. Då dyker ett annat problem upp: Den ber mig scanna samma finger hela tiden. Det slutar aldrig... Se bifogat!
 7. Vadnudå? Plötsligt får jag svar. Angående fingeravtrycksläsaren 'Validity Fingerprint Driver' "Vad är det för Maskinvaru-ID för enheten i Enhetshanteraren? Se en av dina andra trådar som du har skrivit rätt nyligen." Svar: Hittar inget 'Maskinvaru-ID'. "Samt vad står det för Status för den (Egenskaper - Allmänt)?" Svar -> Plats: Port_#0003.Hub_#0003. Fältet Enhetsstatus: Den här enheten fungerar korrekt. Information om drivrutinsfil: C:\windows\system32\Drivers\winusb.sys C:\windows\system32\WdfCoInstaller01007.dll C:\windows\system32\WinUsbCoinstaller.dll "Vad finns det för inställningar för den i Kontrollpanelen?" Svar: Avinstallera/Reparera Sökt uppdatera drivrutinen med svar: "Enheten använder den senaste versionen av drivrutinen 'Validity Sensor (VFS451)'". Installationsfilen för sensorn heter 'HPPTVFSSetup.exe' (26.4 MB)
 8. Midi-filer är trevliga att ha som bakgrundsmusik. De tar dessutom kolossalt liten plats på hårddisken! Men jag gillar inte lång tystnad som i bifogade fil. Låten är på nominella 6 minuter, men redan efter drygt halva tiden tystnar musiken! Bara för att testa spelade jag in den användbara delen av midi-filen, i 'Audacity 1.2.3' och sparade som mp3. Då växte förstås låten från ursprungliga 69 KB till 3,4 MB... OBS! Den bifogade filen 'Yu-Yu.txt' är en binärfil och ska döpas om till 'Yu-Yu.mid' innan den tas i bruk! Eloge till den som lyckas avlägsna tystnaden och berätta i så fall hur ni gjorde. 'Yu-Yu.mid' - Nominell speltid: 6 minuter. Tystnad efter: 3:33 Yu-Yu.txt
 9. Övertecknad borde vara förnöjsam att ha lyckats återställa de flesta av HP:s drivrutiner till laptop 'Hp-ProBook 4520s', (https://eforum.idg.se/topic/358823-drivrutiner-till-laptop-hp-probook-4520c/) jag borde faktiskt det. Men "pricken över 'i'" saknas! Det gäller den 'biometriska enheten', i folkmun kallad fingeravtrycksläsare. Hp:s egen fungerar inte! Den heter 'Validity Sensor' (sp47594.exe). I BIOS finns den registrerad liksom i 'Enhetshanteraren'. Och den ståtar med sin närvaro i Kontrollpanelen. Har även försökt installera olika tredjeparts fingeravtrycksläsare, men i slutskedet stött på patrull: "Felaktigt OS", "Felaktigt processor", "Gjord för 64-bitars...", eller något annat felmeddelande. Jag har Windows7, 32-bitars, Intel Pentium 4. Alltså, när inte ens originaltillverkarens drivrutiner fungerar, specifikt framtagna för en viss datormodell - vad gör man då? Man är 'rökt'. Ridå!
 10. Hittade detta på Internet (Min laptop är just en 'Hp-ProBook 4520s'): 01-30-2013 05:59 AM. "Hi all. I have so much problems with built-in web camera on probook 4520s. I tried with YouCam, various drivers but camera not work. In device manager no Imaging device shown." Har nu hittat en fungerande drivrutin: 'Realtek PC Camera Driver 6.2.9200.10253'. Bifogar bildbevis på systemlisten.
 11. Jag har en inbyggd webbkamera på min laptop. Men hur f-n startar man den!
 12. Efter lärorik och omtumlande jakt på drivrutiner är alla utropstecken i Enhetshanteraren slutligen eliminerade! Bildbevis bifogas! Och naturligtvis har jag omedelbart skapat en återställningspunkt! Tack till huvudmoderatorn Cecilia som ledde mig rätt.
 13. Långsamhetsrekord? Kul när man ev ska ladda ned drivrutiner...
 14. Tack för länken till HP, Cecilia, den fungerade. Men när HP höll på att undersöka min dator gick modemhastigheten ned till 0 byte/s. Efter en kvarts väntan avslutade jag. Samtidigt besked från Microsoft: "0 dagar kvar till aktiveringen av Windows7". Återkommer.
 15. Blåste bort fabriksåterställningspartitionen för en tid sedan på rubricerade dator, så nu står jag där med min tvättade hals beträffande saknade drivrutiner efter återbörd av OS. Jo, jag vet att man ska gå till tillverkarens hemsida och där problemfritt ladda ned drivrutiner, så inga pekpinnar tack! Men jag hittar bara kommersiellt skräp som 'Driver ToolkitInstaller', vilken söker igenom datorn, hittar saknade drivisar, och sedan hänvisar till registrering och betalning för att installera dem! Så fasiken heller! Därför efterlyser jag person(er) på eforum som kan vara behjälplig(a) med konkret länk till en 'offline' genuin installationsfil. En sådan som käcka fabriksinstallatörer en gång använde vid tillverkning av datorn. OS är 'Windows7 Sp1'.
×
×
 • Skapa nytt...