Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

magha

Medlem
 • Antal inlägg

  4
 • Gick med

 • Senaste besök

Om magha

 • Medlemstitel
  Nykomling

Senaste profilbesöken

471 profilvisningar
 1. Ok! Ja, då hoppas jag det löser sig när jag köper ny mobil. Det börjar verkligen bli dags för det
 2. Ja Mikael63, det är nog som du skriver att det enklaste är att kolla på demo-ex i butikerna. Men det är ändå väldigt irriterande att tillverkarna inte skriver ut exakt hur stor del av telefonens minne som de tilldelat för appar i specifikationerna. Det är nästan så att jag misstänker att de inte vill skylta med det, eftersom det inte direkt "låter bra" att skriva att du bara har ca 2 Gb av 16 Gb för appar....
 3. Nä vertpre, det stämmer (dessvärre) inte att hela minnet är tillgängligt för att installera appar på. Det är som jag skrev, nämligen att minnet är uppdelat i två delar (som pationer på en hårddisk ungefär). Dessa kallas "Enhetsminne" (vilken i min mobil är 1,97 Gb, jag har nu 330 Mb ledigt) och "USB-lagring" (11,50 Gb, jag har här över 8 Gb ledigt). Enhetsminnet är för appar jag installerar. i USB-lagring finns också en post för program, vilken är knappa 800 Mb (detta är rimligen det som är förinstallerat på mobilen). USB-lagring håller även bilder och liknande. Jag har även ett MicroSD-kort på 16 Gb. Och till detta har jag flyttat de appar som tillåter flytt till SD-kort (vilket tyvärr inte alla gör). Dessutom är det så att apparna bara flyttas delvis till kortet, en hel del ligger ändå kvar på Enhetslagringen. Möjligen kan man komma åt hela telefonens minne om man rootar den, men det vill jag helst undvika (speciellt om jag köper en ny mobil, eftersom garantin då försvinner).
 4. Jag har en Samsung GS II med 16 Gb minne. I den är telefonens minne uppdelat i USB-lagring och Enhetsminne. USB-lagringen är för allt utom program (alltså appar) och Enhetsminnet är för enbart appar. Mobilens batteri börjar ge upp och enhetsminnet är ordentligt fullt (fast jag rensat dumpstat/logkat via *#9900#). Min fråga är nu: När jag ska köpa en ny mobil, var framgår det hur stort enhetsminne den har för appar? Normalt listas ju bara hur stort "minne" telefonen har (16, 32 eller mer Gb) men detta säger inget om hur mycket appar som kan installeras på telefonen eftersom det inte framgår hur stor del av minnet som är avsatt för just appar (enhetsminnet). Vad jag förstått av frågor om fullt minne i detta och andra forum verkar detta fortfarande vara ett problem, i alla fall med Samsung-mobiler. Har detta lösts i de nyare modellerna? Eller hur ser jag det i specifikationerna för en mobil, hur mycket minne som den rymmer för appar?
×
×
 • Skapa nytt...