Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Skorpion76

Medlem
 • Antal inlägg

  223
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Skorpion76 vann dagen: 5 Maj

Skorpion76 hade det mest gillade innehållet!

Om Skorpion76

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1976-11-18

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://klotterplanket1.egetforum.se/portal.php

Profil

 • Kön
  Kvinna
 • Ort
  Oskarshamn
 • Intressen
  skriva, surfa på internet, hänga på diskussionsforum, hästar

Senaste profilbesöken

2 112 profilvisningar
 1. Skorpion76

  Språkundervisning i skolan

  Naturligtvis är det verkligen mycket viktigt att man kan prata och skriva danska ordentligt innan man ens ska tänka tanken att lära sog andra språk. I området där jag bodde som barn fanns det en familj där pappan var norrman och mamman var från Österrike. De hade två eler tre barn innan och de pratade svenska, men för deras yngsta pojke som vi kan kalla för Marcus blev det problem. Han lärde sig inte prata alls, utan bara pekade. Han fick som en tvättmaskin i huvudet när pappan pratade norska, mamman tyska och de andra barnen svenska. Dessutom flyttade familjen ofta och mycket! Stackars unge! Marcus hette egentligen något helt annat.
 2. Skorpion76

  Språkundervisning i skolan

  Hur tidigt ska man egentligen börja med ett främmande språk i skolundervisningen? När jag gick i skolan fick vi börja läsa extraspråk när vi gick i sjuan, men nu heter det att man ska börja med det redan i sjätte klass. En språklärare som mamma pratade med sa att barnen är som bäst mottagliga för ett extra språk när de är 14 år gamla och då går de i åttan. Vad säger du som läser detta?
 3. Skorpion76

  Fredagens Musikbidrag

  Fredagsparty - disco!
 4. Skorpion76

  De+dem = dom

  Okej, tack så mycket!
 5. Skorpion76

  De+dem = dom

  Jag har hört ett rykte om att orden de och dem ska ersättas av dom rakt igenom. Är det verkligen sant? Själv tycker jag att det ser knäppt ut, men jag erkänner att jag är gammalmodig som hellre skriver de respektive dem än bara dom rakt igenom!
 6. Varför anses det som så enormt stötande och nedvärderande att säga just neger (ojsan förlåt!)? Observera att jag aldrig någonsin skulle få för mig att säga eller skrika n-ordet till någon! Tvärtom tycker jag att det är riktigt fint med mörk hudfärg och att de som har mörk hud ska vara stolta över sin bruna hud. Nog för att ordet eller uttrycket anses vara föråldrat, men jag tycker att det blir lite väl överdrivet när ett ord eller uttryck blir så förbjudet att man inte ens kan säga det, utan måste hitta på andra omskrivningar som n-ordet eller n-personer.  För några år sedan ledde det här till en debatt i Svt Debatt på grund av att ordet användes i filmen eller serien om Pippi Långstrump. Debatten togs upp på grund av att man hade klippt i originalverket som är en så gammal serie att de värderingar som vi har idag inte fanns då. 

   

 7. Det här var den första bilden jag ritade på par som dansar tryckare med varandra. 

  tryckare00.JPG

 8. Skorpion76

  Fredagens Musikbidrag

  Precis! Det är ett alternativ och ett mycket bra sådant.
 9. Skorpion76

  Fredagens Musikbidrag

  Jag har faktiskt haft funderingar på at starta en tråd där man ska kunna slänga in en skärmdump med den musik som man gillar att lyssna på oavsett om det är fredagsmys eller inte!
 10. En mäktig låt som faktiskt fungerar som rock också!
 11. Skorpion76

  Fredagens Musikbidrag

  Fredagsparty - Disco!
 12. Skorpion76

  Lars Roos - Hjälp!

  Nej, det var en bra gissning, men det var inte den! Jag tror att den var utländsk.
×