Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

redrose

Medlem
 • Antal inlägg

  4
 • Gick med

 • Senaste besök

Om redrose

 • Medlemstitel
  Nykomling

Senaste profilbesöken

1 899 profilvisningar
 1. Hej! Jag tänkte börja sälja digitala tjänster och produkter på min hemsida. Hemsidan kommer vara på engelska och vem som helst som tar sig dit kan köpa från den (från andra länder). Då undrar jag över just det som står angående Europeisk lag om konsumenträtt. T.ex. står det så här: "Implementation of legal guarantees and warranties in each country Each EU country implements the rules slightly differently. You can read more about how you should implement the legal guarantees and warranties in each EU country via the link below." Länk till sidan: https://europa.eu/youreurope/business/dealing-with-customers/consumer-contracts-guarantees/consumer-guarantees/index_en.htm Gäller det då alltså att man ska gå efter den lag som finns i det land man säljer från (Sverige) eller att man ska implementera varje lands lag enligt vart konsumenten köper ifrån? Det står att garanti är på minimum 2 år, men sedan finns det ju det ländernas egna lagar som specificerat ovan. Någon som vet lite mer? ☺️
 2. Tack till alla som svarat! Tittade på twitter och såg att företaget i fråga har fått en uppsjö av arga kunder på grund av detta. De skrev som svar på detta att de inte kan kräva att man ska betala, men att det uppskattas om man gör det - "generosity of those who are willing". Dock använde de sig av ord som "required" och meningar som tydde på det motsatta i emailet de skickade till EU bosatta, vilket fick vissa att betala. Tror de kommer få mycket problem på grund av detta nu. Ja, så kan det gå till när man inte gjort rätt från början som företag och sedan behöver betala, förmodligen, en hel del pengar i efterhand.
 3. Ja, jag tycker också det låter konstigt, men det verkar som att det är vanligt att vissa i USA inte tar VAT på sina försäljningar även fast det verkar vara lag på det, och sen blir dem påkomna och behöver betala summan. Så här säger någon på Investopiedia om VAT: "European Union Directive 77/388/EEC stipulates that companies selling electronic goods and eServices that are based outside of the European must submit VAT taxes to the European Union state where their customers reside. Only business-to-customer sales are applicable for a VAT charge. Business-to-business sales may be exempted." - www.investopedia.com/ask/answers/011915/what-valueadded-tax-vat-and-who-pays-it.asp Jag har skrivit till skatteverket och frågat om det också, så förhoppningsvis kanske dem har svar på det.
 4. Hej! Jag vet inte riktigt vart jag ska fråga om detta, men jag hoppas någon här kanske vet om VAT (Value Added Tax) och Europeiska lagar om detta. Det är så att 2015 så köpte jag en programvara av ett Amerikanskt företag online via deras webbplats. Idag så fick jag ett email från dem där de förklarar att de inte tog någon VAT på mitt köp och vill nu att jag antingen: 1. Betalar VAT summan $3.75 till dem. 2. Ger dem mitt VAT nummer, vilket jag inte har då jag inte äger ett företag med VAT nummer. 3. "Certify exemption from VAT", vilket jag antar betyder att man kan vara ett undantag om vissa förutsättningar finns. Jag har dock svårt att hitta information om detta. Ser nästan ut som att det enda valet jag har är att betala dem, men kan man verkligen kräva det i efterhand så här av en kund? Jag förstår att dem enligt lag, behöver samla in VAT från Europeiska kunder, men det ska dem ju göra under köpet, inte kräva flera år senare. Då tycker man ju nästan att de får stå för det själva. Någon som vet om man verkligen går göra så här? Jag har Googlat med inte hittat något som talar om just detta problem. Tacksam för insikter.
×
×
 • Skapa nytt...