Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

iPelle

Medlem
 • Antal inlägg

  128
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

iPelle vann dagen: 8 januari 2018

iPelle hade det mest gillade innehållet!

Om iPelle

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

2 327 profilvisningar
 1. Vi Stockholmare slutade med kokkaffe och vedspis för 50 år sedan.
 2. Perkulator användes flitigt på 50-60 talet när man bryggde kaffe. Dom finns säkert nu också.
 3. Vi löste problemet. Apple återtar köpet. Eftersom transport ingår i köpet av ny iMac köpte jag en iMac med SSD disk och 16 GB Ram och betalar mellanskillnaden på 5500:- så när budfirman kommer med den nya datorn tar han med sig den med "Blånkljudet" Tack.
 4. Hej. Det skulle inte förvåna mig att ni som är PC människor är bättre på att lösa problemet med konstigt "Blånkljud" på nyinköpt iMac 21,5 tum i5 FusionDrive med 8 GB Ramminne med Retinaskärm. Jag är rätt bra på iMacs efter att haft två innan. På fabriken har man som default lagt skärmen i viloläge efter 12 minuter vilket jag fortsatte med på nya iMac:en. Det nya är att efter att skärmen gått i vila dyker det upp ett högt "Blånkljud" som är ett systemljud som inte går att ändra på och som försvinner efter någon sekund. Detta missljud hade jag aldrig haft på mina andra iMac:s. Jag ringde Apple Supportern där jag fick prata med självaste Senior Advicern (han som är proffs på Macdatorer) Jag hade honom i luren i i,5 timme där han gick in på min dator så han såg allt vi gjorde. Vi gjorde allt kändes det som Alt+Cmd+R+P och Alt+Cmd+R men "Blånkljudet" försvann inte. (Det uppstår bara när datorn går i vila) Jag misstänker att Fusion Drive är boven eftersom den disken inte fanns på de andra iMac:s. Man lovade att komma tillbaks när dom tittat färdigt på problemet, men det har nu gått 2 veckor och ingen har hört av sig. Har någon här på forumet någon lösning på problemet. Tack på förhand.
 5. Swedbank gick över till MasterCard för flera år sedan. Jag betalar räkningar regelebundet som aldrig behöver hjälp från min mobiltelefon för att godkännas. Men som sagt jag använder deras dosa.
 6. Min bank är Swedbank där jag loggar in med dosa på min iMac. Jag har en gammal Ericsson Elf mobil som jag bara ringer med. Behöver jag logga in på 1177 eller Santander bank använder jag mitt BankID, således behövs ingen mobiltelefon annat än när man snus:ar mig Jag har inte mer brottom än att jag kan vänta tills jag sitter framför min iMac.
 7. Det går att göra i gratisprogrammet Gimp bland annat.
 8. Det finns billiga och skräddarsydda prylar för ändamålet om du googlar. Jag bifogar ingen länk för att slippa att misstänkas för reklam, men delar av teknisk information utan produktnamn går nog bra. Lycka till.
 9. När jag i förra veckan köpte ny iMac 21,5 i5 med Retina märkte jag en del förändringar, bland annat under volymknappen i menyraden finns numera en lista där grannarnas Wi-Fi Apple TV dyker upp om dom ligger för nära din egen lägenhet om du bor i en Comhemfastighet som jag. Antal grannars Wi-Fi varierar, de mesta jag sett är 4 samtidigt. Dom poppar upp, stannar ett tag innan dom försvinner. Applesupportern misstänkte att någon kommit åt min routers lösenord, så jag ringde Comhem som enkelt kunde se om andra har loggat in på mitt Wi-Fi, men det fanns ingen. Comhem berättade att moderna datorer med modernt Wi-Fi har så starka signaler så dom jäser över till grannars Wi-Fi som ger utslag på mitt Wi-Fi men inte så pass mycket så det slår ut andras nätverk. Kan vara bra att veta, ifall att ni undrar.
 10. Låt en av admin utsedd moderator ta hand om betygsättningen, annars blir risken att det blir en klubb för inbördes beundrare som ryggdunkar varandras bedömningar.
 11. Det viktiga är att inte händer och fingrar glider omkring hållaren som lämnar skitränder efter sig på väggen. Lägg den på fösterbrädan där dom flesta har dom.
 12. Kommer inte att fungera om väggen är tapetserad. Tapeten kommer att gå sönder när tejpremsan drar i tunga fjärrkontrollen när du försöker att ta bort den. Tapeten kommer dessutom att se ut som du smetat smör på den, även om du tvättat händerna innan, för porerna i fingrarna som är fulla av fett och svett som trycks ut när du greppar runt fjärrkontrollen som fastnar på tapeten som är rena läskpapperet. Det finns fjärrkontrollhållare på Clas Ohlson gjorda i plast i olika färger som du skruvar fast med en skruv som aldrig släpper. Att limma dit den håller inte mer än en vecka som förstör tapeten.
 13. Jag ser flera hundra grannars nätverk utan att irriteras. Är man så lättirriterad så är det illa.
 14. Jag förstår faktiskt inte ditt problem. Det är flera år sedan jag var inne i mitt nätverksfönster och där ligger mitt nätverk som nummer 1. Det är ingenting som dyker upp om du inte själv går in i fönstret och då har du ju bett om att se det. Bry dig inte om ditt nätverk så sköter det sig själv, eller byt till macdator.
 15. Detta gäller windowsanvändarna. Men jag förstår inte vilka irritationerna skulle vara eftersom varje nätverk har sina egna lösenord. Har man dessutom som jag ett WPA2 så måste man verifiera med två lösenord för att kunna logga in. På min scrollista ligger flera hundra som använder samma nätverk i kvarteret där jag bor. Jag har inte en enda gång de senaste fem åren haft några som helst problem med nätverket efter att man böt ut kablarna i området. På min iMac ser min nätverkslista ut så här fast den är dubbelt så lång och den stör mig inte alls.
×
×
 • Skapa nytt...