Just nu i M3-nätverket
Jump to content

iPelle

Medlem
 • Content count

  124
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

iPelle last won the day on January 8

iPelle had the most liked content!

About iPelle

 • Rank
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm

Recent Profile Visitors

1,026 profile views
 1. mobilt bankid

  Swedbank gick över till MasterCard för flera år sedan. Jag betalar räkningar regelebundet som aldrig behöver hjälp från min mobiltelefon för att godkännas. Men som sagt jag använder deras dosa.
 2. mobilt bankid

  Min bank är Swedbank där jag loggar in med dosa på min iMac. Jag har en gammal Ericsson Elf mobil som jag bara ringer med. Behöver jag logga in på 1177 eller Santander bank använder jag mitt BankID, således behövs ingen mobiltelefon annat än när man snus:ar mig Jag har inte mer brottom än att jag kan vänta tills jag sitter framför min iMac.
 3. Det går att göra i gratisprogrammet Gimp bland annat.
 4. Musikkassetter till datorn

  Det finns billiga och skräddarsydda prylar för ändamålet om du googlar. Jag bifogar ingen länk för att slippa att misstänkas för reklam, men delar av teknisk information utan produktnamn går nog bra. Lycka till.
 5. När jag i förra veckan köpte ny iMac 21,5 i5 med Retina märkte jag en del förändringar, bland annat under volymknappen i menyraden finns numera en lista där grannarnas Wi-Fi Apple TV dyker upp om dom ligger för nära din egen lägenhet om du bor i en Comhemfastighet som jag. Antal grannars Wi-Fi varierar, de mesta jag sett är 4 samtidigt. Dom poppar upp, stannar ett tag innan dom försvinner. Applesupportern misstänkte att någon kommit åt min routers lösenord, så jag ringde Comhem som enkelt kunde se om andra har loggat in på mitt Wi-Fi, men det fanns ingen. Comhem berättade att moderna datorer med modernt Wi-Fi har så starka signaler så dom jäser över till grannars Wi-Fi som ger utslag på mitt Wi-Fi men inte så pass mycket så det slår ut andras nätverk. Kan vara bra att veta, ifall att ni undrar.
 6. Anseende-nivåer och beteckningar

  Låt en av admin utsedd moderator ta hand om betygsättningen, annars blir risken att det blir en klubb för inbördes beundrare som ryggdunkar varandras bedömningar.
 7. Det viktiga är att inte händer och fingrar glider omkring hållaren som lämnar skitränder efter sig på väggen. Lägg den på fösterbrädan där dom flesta har dom.
 8. Kommer inte att fungera om väggen är tapetserad. Tapeten kommer att gå sönder när tejpremsan drar i tunga fjärrkontrollen när du försöker att ta bort den. Tapeten kommer dessutom att se ut som du smetat smör på den, även om du tvättat händerna innan, för porerna i fingrarna som är fulla av fett och svett som trycks ut när du greppar runt fjärrkontrollen som fastnar på tapeten som är rena läskpapperet. Det finns fjärrkontrollhållare på Clas Ohlson gjorda i plast i olika färger som du skruvar fast med en skruv som aldrig släpper. Att limma dit den håller inte mer än en vecka som förstör tapeten.
 9. Jag ser flera hundra grannars nätverk utan att irriteras. Är man så lättirriterad så är det illa.
 10. Jag förstår faktiskt inte ditt problem. Det är flera år sedan jag var inne i mitt nätverksfönster och där ligger mitt nätverk som nummer 1. Det är ingenting som dyker upp om du inte själv går in i fönstret och då har du ju bett om att se det. Bry dig inte om ditt nätverk så sköter det sig själv, eller byt till macdator.
 11. Detta gäller windowsanvändarna. Men jag förstår inte vilka irritationerna skulle vara eftersom varje nätverk har sina egna lösenord. Har man dessutom som jag ett WPA2 så måste man verifiera med två lösenord för att kunna logga in. På min scrollista ligger flera hundra som använder samma nätverk i kvarteret där jag bor. Jag har inte en enda gång de senaste fem åren haft några som helst problem med nätverket efter att man böt ut kablarna i området. På min iMac ser min nätverkslista ut så här fast den är dubbelt så lång och den stör mig inte alls.
 12. Du nämner ingenting om du kör på Windows eller Mac. Som macanvändare har du med i köpet en del gratisprogram, ett av dom är iMovie där du kan redigera filmklipp.
 13. Jovisst, den är tillräckligt gammal så den slänger jag.
 14. Detta kan bli en bra tråd för dom iMacanvändare som ledsnat på Radiotjänst svindyra Licens som förlorar massor med licensbetalare varje dag som anser att dom bara får skräp för licenspengarna som börjar närma sig 4000:- som letar efter ett billigare alternativ med bra mycket bättre utbud utan repriser och kan välja bland programmen och inte som nu tvinga på oss tittare att se Jag Muslim som ingen bett om. Samtidigt byta Comhem mot annan bredbandsoperatör som ger egen IP-Adress, egen router som inte är slav under Radiotjänstlicensen. Vad jag förstår så kräver detta att man ser alla TVprogram på datorn och inte på min 5 år gamla Samsung 36 tum TV som nu sitter på väggen, med en MotorolaBox från Comhem som ger mig 8 gratiskanaler (Som tyvärr bara visar repriser på samma avsnitt i över ett år. Gissa varför jag vill förpassa Comhems TV utbud till närmaste soptipp. När jag nästa vecka köper ny svindyr iMac passar det bra att sopa undan allt skräp som har med Comhem att göra (Trots att jag bor i en Comhemfastighet) och installera nya prylar och program som gör mig nöjd. Ingen skall inbilla mig att Skitstövlarna i USA som äger TV kanalerna törs ignorerar Bredbandsbolagen i hela världen som ger dem betalande kunder. Berätta ni som redan gjort detta och om ni är nöjd och att ni slängt Radiotjänstlicensen i Nilen där den bättre hör hemma. Jag är idel öra. Tillägg. Kan man trots att jag slängt Radiotjänstlicensen i Nilen ändå använda min SamsungTV att se filmerna från tvkanalerna jag köper hos nästa operatör. Kanske Viaplay eller måste jag se filmerna på nya iMacdatorn. TV hänger färdig för användning om det går. Tack.
×