Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Cechise

Medlem
 • Antal inlägg

  1 414
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Cechise

 1. Det går faktiskt lösa ändå. Väljer man att spara ut den som en .mov finns möjligheten att spela in en viss tid av flashen (tex 1 min) och då spelar det ingen roll hur animationerna är uppbyggda.
 2. Jo, det kan den nog i vissa fall. Men jag tycker generellt att den håller lite dålig klass kvalitetsmässigt på releaser. Ostrukturerat och man vet inte riktig vad man får. Var ute efter något mer specialiserat och har hört mycket gott om dem. Hittade den här: http://invites.mashable.com/ Får se om jag får nån lycka där
 3. Så här, om knappen ligger på scenen och du vill röra dig i huvudtidslinjen: [namn] = instansnamn på knappen För att gå till frame 5 [namn].onPress = function(){ gotoAndStop(5); } För att gå till en namngiven frame [namn].onPress = function(){ gotoAndStop("frameNamn"); } Det går även att använda gotoAndPlay() ifall du vill att tidlinjen ska fortsätta spelas efter den hoppat till rätt frame.
 4. Om det är AS2 vi pratar om och du gör en projektor av filmen så kan du använda följande kod i början för att få den att gå in i fullskärmsläge: fscommand("fullscreen", true); Edit: Du behöver inte göra den till en projektor men om den ska kunna spelas upp på en dator utan en standalone flashplayer installerad krävs det. [inlägget ändrat 2008-09-28 23:24:27 av Cechise]
 5. Jag har precis inskaffat en fin ny full-hd tv som jag än så länge är väldigt nöjd med. Det som slår mig är dock att jag har en väldigt underskott på filmer i hd-kvalitet. Jag har kollat runt lite och hittat följande trackers för hd material: scenehd.org bit-hdtv.com Men bägge två kräver invites för att bli medlem. Finns det nån som har tips på andra ställen som fokuserar på HD-grejer, gärna både tv och film?
 6. Hej allihopa. Min flickvän pluggar till förskolelärare och är snart färdigt med det. Vi leker lite med iden att åka till Australien och jobba när hon är färdig. Jag har kollat upp lite med jobb osv och för mig verkar det inte vara några problem. Det jag funderar på är hur det funkar med lärare, som jag har förstått det behöver man någon slags lärarlicens i aus, "ECE" kallas det tror jag. Kommer min flickvän att kunna jobba som lärare med sin utbildning eller behöver hon läsa ytterligare där nere om hon ska kunna jobba? Nån som har nån erfarenhet av det här?
 7. Har du satt alla variabler på loadVars-objektet? form.firstName, form.lastname, form.email osv
 8. Cechise

  flash

  Det är möjligt, men frågan är hur mycket effektivare det är? [inlägget ändrat 2008-04-01 00:22:01 av Cechise]
 9. Jag har slutat röka mycket pga att min kondition farit riktigt åt helvete de senaste åren och jag tänkt träna upp den igen. Snusar nu bara. Är rätt övertygad om att det uppskattas av min omgivning. Även om det inte alltid ser så fräscht ut så luktar man iaf inte som en gammal inpyrd tapet. Summa sumarum. Jag tycker definitivt att det är bättre att ungdomar börjar snusa än röka (om man nu måste välja nåt av dem). Det är långt ifrån lika skadligt och stör inte omgivningen på samma sätt. Har för att jag läste nån undersökning i en gratistidning här om dagen vad som irriterade Stockholmarna mest. Där hamnade "folk som röker bland andra människor" (eller nåt i den stilen) på en fjärde plats efter bla "folk som går långsamt" [inlägget ändrat 2008-03-28 02:16:41 av Cechise]
 10. Cechise

  flash

  Problemet med flash är väl ofta att det används i fel syfte eller när det inte behövs. Tycker det är ett fantastiskt format som ger helt andra möjligheter än html/jscript osv. Med AIR kommer vi få ännu mer nytta av det. Aftonbladet skiter ju helt å fullt i hur deras site fungerar, de försöker bara trycka in så mycket innehåll och annonser som möjligt. Räknar till 28 annonser + en fet popup på deras startsida. Lägg till det allt deras egna ganska tugna innehåll med stora bilder och allt vad det är
 11. Nu har jag missat nåt. Vad är det för attack det snackas om?
 12. Du kan testa använda external interface istället: import flash.external.ExternalInterface; ExternalInterface.call("Example_Modal.initialize", 'http://www.example.com/1.html', 300,300); Står mer här: http://livedocs.adobe.com/flash/8/main/wwhelp/wwhimpl/common/html/wwhelp.htm?context=LiveDocs_Parts&file=00001599.html [inlägget ändrat 2008-03-27 13:59:34 av Cechise]
 13. Du borde kunna göra så att du lägger ihop de där två funktionerna i en ny javascriptfunktion och kallar den från flash. function jsFunktionen(){ changeid('a2'); MM_goToURL('iframe','abc.html'); } och i flashknappen knapp_mc.onPress = function(){ getURL("javascript:jsFunktionen()"); } Har inte testat men i teorin borde det fungera.
 14. Det verkar som att det inte längre delas ut några invites till beta-testarna. Som jag förstår det så är det bara crew som kan dela ut numera. Men medan man väntar på att det ska komma fler invites så kan jag rekommendera http://www.deezer.com/ och http://www.songbirdnest.com/ som alternativ.
 15. Cechise

  Roten

  Tack för svaret. Fick aldrig nån chans att testa det dock. Det löste sig så att vi helt enkelt bytte från ett Windowskonto till ett Unixkonto där alla funktioner fungerar.
 16. Cechise

  Roten

  Hej Jag har ett konto hos loopia på en Windows server där jag försöker utveckla en php-site. Jag har en del sidor som ska inkluderas på olika platser i siten och försökte då använda include("/inc/header.php"). Det visade sig dock att / i början av sökvägen inte räckte för att den skulle gå tillbaka till rooten. Så jag tänkte att jag kunde använda include($SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "/inc/header.php"). Då visade det sig att document_root inte funkar på windowsservrarna hos loopia. De rekommenderar istället att man använder dirname(__FILE__) men den ger hela sökvägen till katalogen jag är i och inte till rooten. Dvs /root/undermapp/ och inte /root/ Nån som har nån idé om hur jag kan lösa det här. Vill inte sätta en massa relativa sökvägar överallt som pajjar om strukturen skulle förändras.
 17. Precis den jag menar. Man öppnar den med extensionmanager som lägger till den i flash på nån meny (komponentmenyn tror jag) Det följer med ett gäng exempel och en dokumentation till hela paketet, den är rätt enkel att använda så du borde nog fixa det med lite fipplande. Om inte annat kan du utgå från ett av exemplen som funkar och byta ut sidorna (följer ju med fla-filer osv där du kan se hur dom har gjort).
 18. Ja alltså nu vet jag inte vad du har för kunskaper i flash. Men den komponenten som jag länkade till fungerar så att man installerar ett tillägg i flash (MXP) sen kan man från komponentbiblioteket välja FlipBook och får en tom flipbook som man kan ställa in parametrar på (sidor, skuggor, hastigheter osv). Med detta följer från början ingen meny eller dyl. Det får man isf bygga själv med hjälp av de funktioner som finns inbyggda i komponenten. Besvarade det din fråga?
 19. Många av swf->fla ger ganska scramblad kod tillbaka (även om den funkar), så det kan nog vara idé att få tag i komponenten istället. Då har du också möjligheterna att ändra precis vad du vill och anpassa den. Har ingen erfarenhet av den där komponenten. Jag har använt den här: http://www.page-flip.com/component.htm Som 2advanced har gjort och den är väldigt lättanvänd och flexibel imo. Går säkert att hitta på nätet om man inte vill betala för sig. En sk "fullösning" som kanske skulle funka är att ladda in swfen i en annan flashfil och i den täcka över de delar av flashen som är panel med tex bakgrundsfärgad rektangel.
 20. I de allra flesta fallen är svaret nej, det går inte. Finns säkert vissa mailprogram som visar den men den stora massan kommer inte göra det. Samma sak med animerade giffar, i stort sett bara webbmailsapplikationer visar såna med animation.
 21. Uppdrag granskning kommer köra ett 1h inslag om yreg, comitnet, yellowregister (eller vad fan det där företaget heter nuförtiden) på onsdag.
 22. Tjenare Jag har byggt en liten chatt i AS 2.0, fp9 och med Flash media server. Allt funkar bra när jag testar det lokalt på den dator som servern ligger på och man kan chatta om man öppnar flashen i två fönster. Problemet uppstår när jag ska testa den från en annan dator i nätverket. Jag försöker ansluta till server med den lokala ipadressen till datorn med servern (192.168.10.130) får tillbaka "true" från netconnection men sedan händer inget mer. Händer inget i serverloggen heller. Hittar inte ens något bra sätt att felsöka detta på. Nån som har nån ide?
 23. Men det jag inte förstår riktigt är varför tex last.fm får finnas om man stänger ner Pandora? (Verkar i det närmaste vara en identisk tjänst) Pandora verkar ju fö finnas kvar, men bara för amerikanska användare.
 24. Det enklaste är att du sparar svaren i en array i rooten när du byter fråga. svar_array.pus("svaret"); Sen när du ska skicka allt får du göra ett loadVars object och använda .sendAndLoad() istället om du vill skicka något. [inlägget ändrat 2007-10-12 11:01:13 av Cechise]
 25. Ja. Har också funderat över detta. Som jag har förstått det ska det hela finansieras via annonsörer och eftersom musik aldrig kopieras till användaren antar jag att det ses som en radiokanal och de får betala Stimpengar. Känns dock som det kan bli jäkligt mycket Stimpengar. Man får väl betala för varje påbörjad minut? Företaget finns iofs i Luxemburg, det kanske har nåt med saken att göra :-) [inlägget ändrat 2007-10-12 10:57:30 av Cechise]
×
×
 • Skapa nytt...