Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Se.l

Medlem
 • Antal inlägg

  6
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Bra det, tack i alla fall, nu är jag nöjd.
 2. Hej. Nu har jag provat och funkar helt perfekt, precis vad jag var ute efter. Nu följer formeln fakturan var den än ligger. Hade aldrig kommit på det själv, har googlat o hållit på utan resultat och det var då jag hitta den här sidan och registrera mig. Fakturanumren är inte fasta utan bestäms av vad jag börjar med på första fakturan. Slutresultatet blir =OM($I$1<>"";FÖRSKJUTNING(R1;0;-9)+1;"") för att få tomma rutor när första är tom. Får tacka så mycket för hjälpen. En fråga bara, betyder 0 att R1 är nollpunkten och -9, nio celler till vänster om R1? Tack än en gång.
 3. Har inget med sidnumret i programmet o göra, utan löpande fakturanummer. Skriver 1 på första fakturan så är resterande numrerade till 32, nästa gång skriver jag 33 på första fakturan så är resterande numrerade till 64. Funkar perfekt. Om det tillkommer en ny faktura, så infogar jag den i bokstavsordning efter namn och då flyttar sig övriga till höger och alla formler anpassar sig efter nya platsen utom fakturanummer formateringen som följer fakturan före. Varför? Vad är det som fattas i formeln? Ni kan prova o infoga på filen jag bifoga, om ni hittar nån lösning. I annat fall så klarar väl inte programmet av det. Och då får jag göra om den formateringen manuellt varje gång jag gör nån ändring.
 4. Mallen är gjord redan med 32 st räkningar i följd, med utdebitering till vägsamfällighet. Alla beräkningar o länkningar funkar perfekt, fyller bara i specifikation o utdebitering på första fakturan, så står det samma på alla och uträknade o klara automatiskt på än gång. Kan flytta o infoga hur som helst alla formler anpassar sig till platsen. Det är bara formeln med fakturanumret som krånglar. I annat fall får jag väl göra om formateringen till den cellen varje gång jag gör ändring i ordningen på fakturorna, om det inte finns nån formel som fungerar. Det är ju irriterande när allt annat fungerar.
 5. Mallen är gjord redan med 32 st räkningar i följd, med utdebitering till vägsamfällighet. Alla beräkningar o länkningar funkar perfekt, fyller bara i specifikation o utdebitering på första fakturan, så står det samma på alla och uträknade o klara automatiskt på än gång. Kan flytta o infoga hur som helst alla formler anpassar sig till platsen. Det är bara formeln med fakturanumret som krånglar. I annat fall får jag väl göra om formateringen till den cellen varje gång jag gör ändring i ordningen på fakturorna, om det inte finns nån formel som fungerar. Det är ju irriterande när allt annat fungerar.
 6. Hej. Är ute efter en formel. Har gjort en fakturamall med ett antal fakturor sidledes med fakturanummer i övre högra hörnet cell I1 på första fakturan. På faktura två har jag formeln =I1+1 klistrar in den på övriga. Då blir numren löpade styrda av första fakturan. När första rutan är tom så står siffror i dom andra, det kan man trolla bort med OM formel, det vet jag och det gör inget. Frågan är, tar jag bort en faktura eller infogar en ny någonstans i mellan dom andra så håller inte programmet reda på platsen o alla efter blir fel, så man får göra om formateringen igen på dom cellerna. Vad är det som fattas i formeln =I1+1 för att programmet ska hålla reda på platsen? Inom samma sida går bra, men verkar inte klara av att hålla reda på formeln från sidan före. Bifogar en fil att öva på, så får jag se om jag får nån lösning på problemet. Mvh. se.l Exempel att pröva med.xlsx
×
×
 • Skapa nytt...