Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

hjklö

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

hjklö vann dagen: 9 augusti 2016

hjklö hade det mest gillade innehållet!

Om hjklö

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Tack alla. Det här är på gränsen till grekiska för mig, så jag ska låta min bror kika på detta som förstår bättre. Jag har ett "Konvertera till GPT-disk"-alternativ när jag högerklickar på C i diskhantering, men det är grått. Som sagt, tack snälla! Jag tar med mig era kommentarer och länkar så kan säkert bror min klura ut detta.
 2. Tack Pelle och Åge, ni verkar ha identifierat orsaken. Jag har Windows 10. Hur tar jag bort partitionerna? Testade att högerklicka på dem men då är alternativet "Ta bort volym..." grått. Vad händer med all data om jag tar bort partitionerna, försvinner den?
 3. Det skulle vara alternativet "Ny enkel volym..." alltså? Det går inte, det valet är grått
 4. Jag köpte en 4 TB hårddisk i hopp om att få stort lagringsutrymme. Men på enhetens C:'s kapacitet står det knappt 2 TB – här borde det väl stå 4? Jag förstår inte hur jag ska göra för att kunna utnyttja allt. Se skärmdump från diskhantering där jag högerklickat på den streckade delen (inte allokerat). Någon kunnig och vänlig som har något tips?
 5. Har startat om ett antal gånger och är ansluten till nätet, och Premiere funkar fortfarande som det ska, så jag antar att drivrutinerna inte uppdateras automatiskt.
 6. Tack för detaljerad och tydlig instruktion. Tyvärr funkade det bara fram till att jag skulle söka efter gpedit, som inte hittades. Antar att det beror på Home-versionen som du skrev.
 7. Tack, flyfisherman. Letade i menyerna för att göra inställningarna enligt ditt första tips, men jag hittade inte detta i min Elements-version. Egentligen borde inte kombinationen Premiere + grafikkortet vara problem eftersom det funkade tidigare (det var i samband med hårddiskbyte som jag uppgraderade till Win 10, så jag gissar att problemet ligger där någonstans), men enligt flera inlägg på Adobes forum finns problem mellan Premiere och Nvidia. Testade Åges tips och det funkar faktiskt! Tar gärna emot instruktion för att Windows Update inte ska återställa nuvarande inställningar.
 8. Har sökt vidare på problemet och tydligen är jag inte ensam. Detta är visst ett problem för fler som försöker använda Premiere med Nvidia-kort. Denna kombon funkade för mig på tidigare hårddisken, före Win 10-uppgraderingen. En föreslagen lösning är att installera drivrutiner för grafikkortet från 2013, men några så gamla hittar jag inte på Nvidias webbplats tyvärr. Och det är inte heller troligt att de är kompatibla med Win 10 tänker jag... Gissar att jag får söka reda på ett nyare redigeringsprogram. (Postar detta ifall någon annan undrar samma sak som jag...)
 9. Tack för engagemanget! Ok, så Movie Maker kan jag glömma med andra ord. Jag har en Acer Aspire X3995. Ram 8 GB. Processor 3.4 GHz (Intel Core i7-3770 CPU @ 3.4 GHz). Grafikkortet är Nvidia GeForce 630 där drivrutinerna är de senaste, omstart har skett. Filmerna går att spela upp i t ex datorns app Film&TV, Win Media Player och Quicktime, så systemkraven borde väl vara uppfyllda?
 10. Tack för programtips! Med krångligt menar jag att det är ett extra arbetsmoment – det borde ju fungera att använda mp4 direkt i redigeringsprogrammet (som det gjorde tidigare).
 11. Hej! Jag försöker redigera videosnuttar i mp4-format (från Iphone SE och PowerShot G16) i Windows Live Movie Maker, men förhandsgranskningen är blank. Man hör bara ljudet. Installerade därför Adobe Premiere Elements 10 som jag hade hemma sedan tidigare. Samma sak där, fast wmv-filer funkar med både bild och ljud i Premiere av någon anledning. Både hårddisken och Win 10 är nya för mig, men detta fungerade på förra hårddisken (med bägge programmen, Win 7 tror jag det var). Jag har Windows 10 64-bitar, grafikkort Nvidia GeForce 630 (senaste drivrutinerna, men har även testat med drivrutin från 2015 utan skillnad). Sökte codec på Microsofts sajt, men hittade inget som verkar lämpligt för min dator. Som ni kanske märker famlar jag i mörkret. Tacksam om någon kan tipsa mig om hur jag får förhandsgranskningen att fungera. Sista utväg är att fråga hur man konverterar mp4-filer till wmv, men det verkar onödigt krångligt tycker jag.
×
×
 • Skapa nytt...