Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

stefanowich

Medlem
 • Antal inlägg

  316
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Skulle nog ge rådet att se över minneskonfigurationen, vad jag kan förstå får du ingen post från biosen?
 2. Håller med i mycket men jag tror många litar för mycket på tillverkaren av datorn och dess strömförsöjning. Jag antar att just batterier är det tillbehör som säljs mest till bärbara.
 3. Finns vissa Linux versioner som hanterar alla windows versioner som finns,en del kan man boota på cd eller dvd skiva...
 4. Har för mig att när man ska lufta element så ska det komma vatten om det är ordentligt gjort. Kanske du var litre snabb att stänga ventilen...
 5. Håller fullständigt med förgående skribent. Förr, på 286 ans tid satt det rejäla fläktar, som jag av erfarenhet vet snurrar än i dag. de låter inte speciellt mycket heller. Köpte nyligen en fläkt av känd tillverkare, samma typ som den som satt i 286 an, det var en skrattretande skillnad på qvaliten.
 6. Nä, egentligen inte men det beror på vilken chipset man har i boxen eller moderkortet, orkade inte leta efter ditt moderkort, men det sägs att stora diskar funkar i xp, trots att moderkortet inte vill kännas vid disken. Är dock inte helt säker där...om jag har fel kommer säkert någon vänlig själ att rätta mig.
 7. De brukar också va av keramik, bara för att krångla till det:)
 8. Det ska räcka med åtta kablar, att det finns tio på moderkortet är för extra jord, du får kolla manualen vilka du ska koppla på, har du otur ska du använda dem i kanterna, men jag har för mig att det är där jorden vanligtvis sitter. För att placera om kablarna i kontakten använder man tex, en knappnål och trycker in hullingen och drar försiktigt ut kabeln, kan vara lite pillrigt, sen är det bara att föra in dem på rätt ställe. Var noga med att du kopplar rätt.
 9. Har bara ett inlägg om moderbordet, om man har tur kan det finnas stöd för force bios reload, en liten funktion som finns på vissa moderkort just för tillfällen som en flash som går fel. Eftersom det i princip bara laddas drv till diskett och funktioner för biosflashen så får man ingen bild , men man blir guidad genom ljudsingnale för att veta vad man ska göra. Ett litet problem kan dock vara att få tag på filen om stödet finns, Tillverkarna kan vara lite tjuriga på att ge ut denna fil eftersom den kan även "låsa" upp biosen på stulna datorer...
 10. Helt klart en bra ide, om man tar allas åsikter till beaktelse. Att utnyttja kraften som finns lagrade i däcket är en fenomenal tanke, mindre bra med tanke på luften, kanske man kan driva en pump som ger friskluft i andningstakt genom masken.
 11. Nemas problemas, bara glad att man kan göra nån nytta:)
 12. Instämmer helt, har man ett rör i ena ändan i luftriktningen tror jag att man måste ha en rör snutt på den andra sidan också för att utjämna det hela, måste nog se till att den inte tar tjyvluft också för balansens skull. Hur den "stängda" delen utformas har den största betydelsen. Helt klar att en viss förlust blir det, om jag har fel har vi kommit en bit till att bygga en evighetsmaskin:) Vinsten ligger i att trots förlusten så får jag mer kylning till det som behövs. Ett undantag är just processorn, ska jag kyla den med slang väljer jag givetvis en kraftigare fläkt.
 13. Tror det var något sånt här: Det första vi gör är att ta reda på ip nummret på maskin som ska köra activ mode. Vi gör detta genom att klicka----->start----->kör-----Skriv cmd----->skriv ipconfig/all Bra att veta är även Mac addressen på nätverkskortet dvs, fysiska addressen. Kliv sen in i routern, vanligen med webgrännsnitt. 192.168.254.1 eller 192.168.1.254 brukar vara default inställning. Gå in på globalport eller wan ip och skriv upp detta nummer, gå sen till Advanced setup eller något liknande och sök efter virtual server i menyerna.Lägg sen till en server by port----->välj Typ. Tcp---- --->singel range----->ange portnummer tex, 400---->ip nummer till burken(192.168.1.x) Tryck på spara... Nu till dc inställningar. Öppna dc----->inställningar------>General----->Klicka i active och skriv sen ip nummret på wan porten och porten 400, eftersom vi skrev det tidigare... Nu ska routern och dc vara ok, ber om ursäkt för svengelskan och att uttrycken kan skilja mellan olika märken av routrar, till och med finns det tydligen problem med vissa isp och routers.Jag kommer att fylla på mer info och rätta till eventuella felskrivningar... Ip-nummer : Mac-Address: Portnummer : Wan ip eller Globalport(Ip- nummer från isp):
 14. Titta in här senare i veckan, så ska jag nog ha fått ihop en liten text. För trött nu och måste sova...
 15. kanske denna länk kan hjälpa. http://www.s3graphics.com/index.html eller denna http://www.driversguide.com
×
×
 • Skapa nytt...