Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MacAttack

Medlem
 • Antal inlägg

  8
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av MacAttack

 1. Hej, Har sökt svar på detta men hittar tyvärr inte det jag söker. Försöker spara ett datum till min Access-databas. Min databas innehåller en tabell som heter Narvaro med bla med en rubrik som heter Datum, som har datatyp Datum. När jag försöker spara datumet använder jag mig av en DateTimePicker i viusual studio. DateTimePicker1.Value får datatypen Date i Visual Studio, som jag tycker ser liknande ut som datum, YYYY-MM-DD HH:MM:SS. Använder mig av parametrar i visual studio. koden ser ut som följande: Access.AddParam("@Familj", FamId.ToString) Access.AddParam("@Datum", DateTimePicker1.Value) Access.AddParam("@Mamma", nudMamma.Value) Access.AddParam("@Pappa", nudPappa.Value) Access.AddParam("@Barn", nudBarn.Value) Access.AddParam("@Rest", nudRest.Value) 'execute insert comand Access.ExexQuery("INSERT INTO Narvaro(Familj, Datum, Mamma, Pappa, Barn, AndraVuxna) " & "VALUES(@Familj,@Datum,@Mamma,@Pappa,@Barn,@Rest); ") Får felet "Data type mismatch in Criteria expression" och tar jag bort datumet så funkar det fint. Antar att jag måste omvandla DateTimePicker på nått sätt men vet inte hur. Någon som kan detta bättre? Vill inte spara datum som string då jag vill kunna filtrera enkelt med hjälp av datumet. Tack på förhand!!
 2. Tar hjälp av VB Toolbox för att lära mig lite programmering, så om man behöver se mer kod kan man kolla in Finns en länk till hela hans projekt där.
 3. https://www.dropbox.com/s/hiynsqpjt55ljcj/L%C3%A4gg%20till%20anv%C3%A4ndare.PNG?dl=0 Hittar inte hur jag lägger till media på forumet so länkar till dropbox för att se en bild på koden när jag lägger till en användare. Tabell ser ut så här just nu ID Username Password Email I msgboxen där det står att en ny användare är sparad vill jag även visa den nya användarens ID. Tack för hjälpen!
 4. Hej, Jag har gjort ett program där man lägger till nya användare. För att förenkla i andra steg för användaren skulle jag vilja visa den nya användarens ID (Unika id:et från databasen) i en msgbox när man sparar. Lyckas dock inte lösa detta. Använder mig utav Access-databas. Tack på förhand!
 5. Tack för hjälpen, nu har allt återgått till normalt igen!
 6. Hittar tyvärr ingen zoom. Försökt goolga på det och verkar inte finnas någon zoom i deignvyn. http://stackoverflow.com/questions/19119740/zooming-in-the-visual-studio-form-designer
 7. Länk till bilder: https://www.dropbox.com/sh/71uguvorqkg52m5/AAAwaH9ldf5vadVZ8BPAPVraa?dl=0 Det var i normal storlek från början, men så blev det litet utan att jag vet vad jag gjorde. Om jag skapar ett nytt projekt blir det också i samma storlek. Tack för hjälpen!
 8. Hej, jag är nybörjare när det kommer till programmering men försöker programmera vb i Visual Studio 2015. Har på något viss lyckats göra allt som är i mitt Form1.vb väldigt litet, allt från knappar till Datagridview. När jag kör programmet blir text väldigt liten. Jag vet inte hur jag lyckades med detta och hittar inte hur jag ska kunna fixa detta. Tacksam om någon vet hur man kan fixa detta och kan hjälpa mig?
×
×
 • Skapa nytt...