Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Blomman upps

Medlem
 • Antal inlägg

  5
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Blomman upps

 • Medlemstitel
  Nykomling

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 1. Jag har en exempelfil men lyckas inte ladda upp den till dig så du kan se vad jag menar
 2. Hej Som jag skrev just säkerheten är inte något nödvändigt då det inte är det som är det primära. Fann ett exempel jag provade som fungerar men detta hjälper inte mig i den funktion som jag är ute efter såvida jag inte lägger till en sträng som skriver ut namnet som en extra del i scriptet och vill istället kunna hämta data från en flik då det är enklare att hantera det på detta sätt. Tanken är att den som "loggar in" skall kunna läsas in i efterföljande formulär typ "Välkommen ...." men även kunna fylla i ett antal celler med användare i andra blad som exempel "Kalle Fiktiv" loggar in i nästa formulär kommer jag vilja i en Label att det då skall stå "Välkommen Kalle Fiktiv", vidare så i nästa formulär efter meny formuläret finns det TextBoxar som jag vill fylla i så att informationen hämtas när formuläret initieras. I användar fliken Finns följande uppgifter som skall hämtas beroende på vem som loggat in: - Namn -Telefon - Epost Här är det script jag provat men som sagt ger mig inte den funktion jag efterfrågar men här ser du att ett demo inlogg är ifyllt redan från start så säkerheten är inget som är aktuellt utan endast funktionen som är av intresse. Private Sub UserForm_Initialize() 'set properties for TextBox2 on initialization of UserForm2. ' Standard text användarnamn TextBox1.Value = "DEMO" TextBox2.Value = "DEMO" 'Maximalt tecken längd i lösenord TextBox2.MaxLength = 11 'Vilka tecken skall visas när lösenord skrivs TextBox2.PasswordChar = "X" 'Bakgrundsfärg i lösenord TextBox2.BackColor = RGB(102, 204, 204) End Sub Private Sub CommandButton1_Click() 'use TextBox to set up a password; click command button to validate password to proceed to UserForm1. Dim password As String If TextBox1.Text = "Admin" And TextBox2.Text = "1234" Then password = "True1" ElseIf TextBox1.Text = "User" And TextBox2.Text = "1234" Then password = "True2" ElseIf TextBox1.Text = "DEMO" And TextBox2.Text = "DEMO" Then password = "True3" End If 'om användarnamn och lösen är korrekta öppnas menyn: If password = "True1" Then MsgBox "Välkommen Administratör." Unload Me Meny_Frm2.Show 'Standardanvändare ElseIf password = "True2" Then MsgBox "Välkommen." Unload Me Meny_Frm.Show 'DEMO användare ElseIf password = "True3" Then MsgBox "Välkommen DEMO." Unload Me Meny_Frm.Show 'Vid felaktiga användaruppgifter: Else MsgBox "Felaktig inloggning, vg fyll i dina inloggningsuppgifter." 'clear both TextBox TextBox1.Text = vbNullString TextBox2.Text = vbNullString 'set focus to TextBox1 TextBox1.SetFocus End If End Sub Har någon ett exempel på hur jag löser min önskade funktion skulle jag bli oerhört glad. Känns stökigt att skriva för mycket text i scriptet för det kommer bli helt omöjligt att hantera med typ de 10-tal användare som det är tänkt för.
 3. Detta ska när formulär initieras och jag har givetvis andra namn på flikar dock inte i cellerna kanske bör fixa det Tack för svaret så tacksamt att kunna fråga om saker.
 4. Finns det någon som redan sitter på en sådan här lösning eller skulle kunna hjälpa mig att få till en lösning? Inloggningen jag är ute efter baserar på att när du öppnar dokumentet får du upp ett userform där du får ange användarnamn och lösenord. kryptering är inget krav och det behöver inte vara något avancerat. Användarnmnet och lösenordet skall matcha enligt ex kollumn a och b i flik användare på repsektive person angivna i bladet. när detta matchar kommer du till ett nytt formulär kalla det meny. Här ska du kunna få namnet på den som loggat in i en label och även ha en textbox som automatiskt fyller i dennes namn som hämtas från kollumn c ologiskt kanske men orkar inte rada upp de övriga formulären där text boxen skall finnas med utan mest intresserad hur en sådan kod skulle se ut så jag får lite starhjälp.
 5. Hej jag är helt ny i vba världen och har väl två frågor som jag vill ha hjälp med. Låt säga att jag har ett excelark vi kallar det "data" i fält "A1" har jag ett värde som jag fört över from ett formulär som vi kan kalla UserFrm men av någon anledning behöver jag ändra värdet genom formuläret igen hur skulle koden ser ut för att textboxen skall få med sig angivet värde från cell A1? nästa fråga skulle vara om en combobox har ett par olika rader med i mitt fall komponenter vill jag att intill liggande textbox skall kunna fylla i ett värde som baseras på vilken rad som valts i comboboxen hur skulle det kunna se ut i kod?
×
×
 • Skapa nytt...