Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kenneth T

Medlem
 • Antal inlägg

  12
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Jag hade lagt problemet åt sidan och inte lagt något mer felsök på det. Tack ska du ha för info om detta, nu vet jag åtminstone vad som är fel och att jag måste uppgradera för att få det att fungera.
 2. Nu strular mitt Elements - igen. Nu tänkte jag äntligen ta tag i katalogiseringen av mina bilder, jag använder Elements 14. Problemet uppkommer när jag ska lägga till platstaggar till bilderna, med min gamla installation så öppnades alltid en ny flik med en karta där jag kunde söka efter orter eller manuellt söka efter en plats och markera vart bilderna är tagna. Jag har inte den funktionen i kameran där bilderna taggas med GPS-information utan jag gör det manuellt. Nu krånglar funktionen, fliken öppnas men någon karta dyker inte upp, jag kan göra en indexsökning och få fram plats, men vad hjälper det när inte funktionen med platstaggar fungerar. Det verkar som det inte finns någon länk i elements som öppnar kartan, misstänker att det är Google maps som ska öppnas. Någon som har någon vettig lösning på problemet?
 3. Tack för tipset, nu har jag ordning även på den.
 4. Det blev mycket stök för att Premiär slutade att fungera. Nu efter att jag fick installera om op så saknade jag helt plötsligt tillstånd till en av mina hårddiskar. Jag har kommit så långt att jag kommer åt och kan öppna mapparna på första nivån, till undermapparna däremot är det stopp. Får inforutor om fel, och att jag saknar läsbehörighet för att komma åt dessa mappar. Går jag in på egenskaper och säkerhet så har både användare och administratör fulla behörigheter så det borde ju inte vara några problem. Det är denna hårddisken som är säkerhetsbackuppen så det är lite extra tråkigt att det ska krångla. Alla tips är värdefulla.
 5. Nu ominstallerade jag op, först gjorde jag ett försök med reparation med bibehållna program och egna filer, men en sådan reparation fungerade inte det heller. Så jag blåste ut alltsamman och gjorde en ren windowsinstallation och nu fick jag Premiär att fungera. Datorer kan göra en ordentligt frustrerad ibland. Tack för tipsen, även om de nu inte hjälpte.
 6. Det hjälpte inte det heller, registret var exakt som fixen föreslog så några andra ändringar vågade jag mej inte på, nu testade jag även med en äldre version av Premiär, och med en testversion av den senaste 2018, samma dystra resultat på båda - helt dött. Så nu funderar jag på att köra en reparation/ominstallation av win 10. Jag kommer inte på något annat just nu. Tusen tack för hjälpen, det var värt ett försök, har du något annat så återkom gärna.
 7. Det har jag redan testat, och det ger ingen som helst info. Har också testat kompatibilitet med tidigare Windowsversioner som 8.1 men ingenting. Det startar helt enkelt inte, och jag kan inte begripa vad som hänt. Datorfel eller programfel, någon Windowsuppdatering som krånglar i bakgrunden???
 8. Jag har redigerat videofilmer i Premiär ganska länge och har aldrig haft problem tidigare, nu när jag skulle ta tag i sommarens filmer och skulle starta programmet så händer absolut ingenting. Photoshop elements 14 startar och fungerar som vanligt, men inte Premiär. Jag avinstallerade och ominstallerade, backade tillbaks med systemåterställning på Win 10 för att se om det kunde hjälpa, men ingenting, uppdaterade grafikdrivrutiner, men ingenting. Nu har jag slut på idéer om vad som är fel. När jag stängde ner programmet sist så var det inga problem. Nu kan jag inte ens öppna de filerna som jag en gång redigerat i Premiär, utan får köra dom i andra visningsprogram. Inga felmeddelanden kommer upp, jag har letat på Adobes hemsida men hittar ingen information där. Funderade på om det är någon windowsuppdatering som gör att Premiär inte startar, men jag blir inte klokare. Kör Win10 64bit och har aldrig haft problem tidigare med några konflikter mellan program och operativ. Någon här som råkat ut för liknande problem och lyckats lösa det. Jag har funderat på att uppdatera Elements till senaste versionen 2018, men nu är jag tveksam till det.
 9. Intressant, jag kanske skulle ta och experimentera lite, telias router är ju inte känd för sin höga kvallitét och att jag använder den beror ju på att vi även ringer via fibernätet och då har Telia det så att det går via samma router. Men de ska väl gå att bygla dom tror jag.
 10. Jag har haft tillgång till fiber under ett par år, men aldrig funderat så där mycket över vad det levererar. kollade då det var nytt, men inte sen dess. Så vid en koll nu då jag är på g att bygga om en del av nätverket och kanske även köra TV,n över nätverket så gjorde jag en hastigheskoll idag. Med kabel så kommer jag upp i 96-98 mbit/s av det teoretiska 100-100 mbit/s. En meter från routern TG799TSVN V2 som tillhandahålles av Telia så är uppkopplingshastigheten nere i 40-45 mbit/s när ja kör trådlöst, en hastighet som inte försämras märkbart mer, var jag än befinner mej i huset. Det är således Telias router som stryper hastigheten, och tappet på ca 50 % som i detta fall är fullt normalt enligt dom och jag tycks inte komma någon vart. Nätverkskortet är ett "ralink 802.11 b.g.n wifi adapter". I min fasta dator körs nätverket över elnätet med hjälp av två sk. Homeplugs där första pluggen är direktkopplad i telias router, med det systemet får jag inte ut mer fart där heller, hamnar på 40-46 mbit/s. Jag har nu funderingar på att byta bredbansleverantör inför ombyggnaden av hemnätverket. Vad tror ni som är kunniga i detta med hemnätverk? Är det normalt med så kraftig strypning av hastigheten eller vad kan felet ligga. Telias router körs i normalläge då jag ogärna går in och pillar i inställningar som jag inte känner till. Tar tacksamt emot ideer.
 11. Det gör ingen skillnad på format, även bilder som tidigare konverterats till JPG har drabbats. Och formatet från början är Canons RAW-format som får filändelsen CR2. Och jag har installerat om Elements, men det hjälpte inte det heller. Så det återstår kanske Adobes support om ingen mer än jag drabbats av det och lyckats lösa det.
 12. Som den bifogade bilden visar så blir samtliga bilder helt kass när de visas i Elements, bilden är en skärmdumt från sorteraren. Öppnar jag dom i t,ex Paint, eller Windows fotovisare, eller ett webbläsarfönster så visas de korrekt, men inte i Elements 14. Jag har de senaste drivrutiner till grafikkort , skrivbordsbakgrunden jag har visas helt korrekt på skärmen så jag har svårt att se att det är den som har havererat, eller grafikkortet, och nu är jag helt ställd, fattar absolut ingenting av detta. Jag kör windows 10 64 bit. Och vet inte varför eller när felet kom, det fanns där bara helt plötsligt när jag skulle redigera ett par bilder. Alla tips mottages tacksamt.
×
×
 • Skapa nytt...