Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Globetrot

Medlem
 • Antal inlägg

  112
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Globetrot vann dagen: 25 juli 2016

Globetrot hade det mest gillade innehållet!

Om Globetrot

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

6 489 profilvisningar
 1. Som vet jag de flesta digitala boxar har minst en analog utgång tex. SCART då kan man koppla in tex. analog video inspelare VHS. Digital box kunde man köpa begagnad men jag skulle rekommendera skaffa en digital box med inspelningsbar funktion HDD, kvalitet skyler markant digital och analog samt digital och digital HD. Varmt rekommenderar digitala boxar av Samsung. Har själv Samsung SMT-C7160 som jag har uppgraderat med 1 TR HDD den har Twin-tuner man kan spelar in en kanal och samtidig tittar på den andra eller spelar in 2 samtidigt. Att skaffa ett abonnemang och med Tivo från Comhem tycker jag dyrt på lång sikt.
 2. Skulle vilja köra emulering av Android direkt i Windows (Windows 10 Pro x64) ladda ned och köra Appar från Google Play. Nyligen hade provat Bluestacks https://www.bluestacks.com/ men har fått Blue Screen flera gånger !? hade inte det förut.
 3. Tack ! Det går framåt kunde installera ny Android (Lineages OS) på de nyaste modeller av Samsung Galaxy (på äldre inte än det är lite svårare, där är något annorlunda Bootning och är svårt att hitta TWRP som skulle passa). Hade problem med de nyaste TWRP ! och hade lös problem genom att installera lite äldre versioner. Med Sonys Xperia är mycket svårare tycker jag, har inte lyckats än...Det svår att hitta en bra guide på internet.
 4. Dessvärre när startar jag om telefon i Recovery mode igen då ser jag Android system recovery inte Custom Recovery i mitt fall skulle jag se Team Win Recovery Project. Alltså Custom Recovery installeras inte !? Hur man installera sedan ROM / GAPPS med hjälp av Custom Recovery har jag förstått (tror jag iallafall)
 5. Som jag har förstått det är samma (ungefär) uppdatering/uppgradering av samtliga Samsung-enheter med Samsung Odin då är inte viktig modell av enheten … eller ? Annars är exakt: Samsung Galaxy S GT-19000, Samsung Galaxy S III GT-19305, Samsung Galaxy Ace 4 SM-G357F. Sony Xperia M2 Aqua (D2403), Sony Xperia Z1 (C6903) Jag följer guiden laddar ner från officiell sida TWRP (Team Win Recovery Project) https://twrp.me/Devices/ senaste img.tar (finns bara i img.tar och img format) som passar den aktuella telefonen men i guiden står ’’Packa upp den tar.md5-fil som zip-filen innehåller.’’!!? Sedan starta telefon i ’’Odin mode’’ och starta programmet Odin. Under Log ser att Added !, vilket betyder att telefonen är ansluten. Klickar på knappen AP och bläddra fram den img.tar-filen. Sedan klickar på Start. Odin flashar (?!) telefon och sedan när telefon har startat om ser man att det är bara Factory reset med samma Android version. Då förstår jag att hade misslyckas att bränna nytt återställningsprogram i telefonsminneskretsen som är grund att gå vidare för att uppdatera/uppgradera Android … eller ?! Med Sonys mobiler vet inte riktigt än. Måste man Roota mobil innan användning av Odin ?
 6. Hej ! Skulle vilja uppgradera Samsungs mobiltelefoner till ett högre OS (nu är Andoid: # 2.36 / 4.1.2 / 4.4.4 / 5.0). Det finns inte några officiella uppgraderingar från Samsung. Har försökt i flera gånger enligt guiden utan framgång. https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.696176/uppgradera-android-sjalv Använder Samsung Odin https://odindownload.com/ och som jag har förstått måste först installeras ’’Ett nytt återställningsprogram (Recovery), exempelvis Clockworkmod Recovery eller TWRP (Team Win Recovery Project)….Packa upp den tar.md5-fil som zip-filen innehåller.’’ men på den officiella sida ’’TeamWin – TWRP’’ https://eu.dl.twrp.me/jflte/ finns bara filerna i img.tar och img format ej zip ?! På ’’Clockworkmod’’https://www.clockworkmod.com/ fattar inte riktig hur skulle man göra om man gör detta genom Odin (om det möjligt ?) Samt skulle vilja också uppgradera Android på Sony Xperia nu är Android #5.0 (finns inte några officiella uppgraderingar) men som jag förstår det är lite krångligare. Kan någon hjälpa / tipsa till bra guider. Tack.
 7. Kolla i inställningar: ljud - uppspelning - kanske är inställt till ''digital output'' Efter uppgraderingen från 7 till 10 Har du uppdaterat också drivrutiner just för Windows 10 ? Som jag förstår att den är bärbar dator.
 8. Funderingar kring dåliga hårddiskar. Jag brukar kolla HDD innan installation av OS och använder bland annat program Crystal Disk Info https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskinfo/ då visar sig ibland ''Varning'' om HDD men om man reparera/justera hårddisken försvinner varningen och visar att är ''Bra'' Kan man lita på programmet att det är bra ?! Kan det fixas verkligen rätt ?! Här ett exempel.
 9. Skulle vilja rekommendera kolla först på tillverkarens sida att dators modell är kompatibel med Windows 10 särskild drivrutiner som brukar ställa stora problem. (Googla först)
 10. Skulle lägga till att jag menar gratis program inte molnbaserad tjänst som GoogleDrive, OneDrive o.s.v.
 11. Hej ! Kan någon rekommendera gratis program för komprimering av filer (stora bilder / film) som kan skickas genom e-post samt att mottagare skulle ta emot samma kvalitet som originalet ?
 12. Skulle vara intressant veta om någons erfarenheter användning av interna hårddiskar (HDD) 2,5" och 3,5" (mest intressant mekaniska HDD men SSD också) hållbarhet, märke/modell m.m. Är det något rekommenderas just för operativsystem (OS) och andra är just bäst för lagring ? Är det klokt att installera SSD i stationär dator för OS och för lagring skulle vara HDD ?! Jag själv brukar partitionera HDD vid nyinstallation av OS (om finns bara en) en del för OS och program andra del för dokument, foto o.s.v. (då är mycket lättare vid ominstallation av OS). Är det rekommenderas / kan man installera program också separat från OS !?
 13. Skulle vilja lägga till att jag kunde starta Windows i ''Felsäkert Läge'' men USB portar fungerade inte heller.
 14. På kvällen innan var allt bra men dagen efter blev fel direkt när Windows har startat. Inget nytt var inkopplat eller tagits bort.
 15. Plötsligt har slutat fungera alla usb-portar (stationär dator med Windows 10) !? Först trodde att det är fel på moderkortet - kopplat bort allt och stäng av dator med på/av knappen. Sedan när Windows har startat kopplat in bara mus och tangentbord - samma fel (mus/tangentbords lysdioder lyser inte). Stäng av dator och startade från installationsskiva för Windows då är allt fungera som det ska ?! Hade försökt att reparera Windows men lyckades inte och till slut blev tvungen att installera om. Aldrig varit med sådana problem. Skulle vara tacksam för kommentarer, lösningar.
×
×
 • Skapa nytt...