Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

polken

Medlem
 • Antal inlägg

  131
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

Allt postat av polken

 1. Det var därför jag skrev " förutsätter att man har leverantörens utrustning".
 2. Det brukar sällan stå på leverantörens hemsida att man kan få en till publik IP. Man kontaktar supporten o ber dem brygga en port( förutsätter att man har leverantörens utrustning). Funkat för mig med Telia.
 3. Man kan nog be de flesta leverantörer att brygga en port så man får en till publik adress. T ex Telia av egen erfarenhet på ADSL,VDSL och fiber. Fiber från comhem gav alla från start 4 publika ip i vår Brf.
 4. Det är inte ovanligt att hitta uppdateringar på hp.se som inte flaggats för i supportassistenten. Via enhetshanteraren hittar jag alltför ofta fler uppdateringar än vad Windows update och assistenter gör. Oavsett datorfabrikat.
 5. Det skiljer beroende på vilken operatör du har, vilket avtal med dem, och vilket land du tänkt resa till. Fråga din operatör och berätta vilket land du reser till.
 6. Vad händer när du försöker installera programmet? Felmeddelanden?
 7. Här kommer 8st till hos netonnet Scrolla till slutet av sidan eller klicka på dölj filter.
 8. Det är kostnadsfritt att uppgradera till Windows 10. Du kan ladda ner Windows 10 från Microsoft via denna länk. Det är inte självklart att din dator är kompatibel med Windows 10 och fungerar klanderfritt. Speciellt om din dator är många år äldre än Windows 10. Kostar inte mer än tid att prova. Tänk på att säkerhetskopiera allt innan du börjar.
 9. Skapa en animering för varje rad. Sortera sen ordningen som du vill ha den.
 10. Du kan ha massor med e-sim i samma telefon. Du kan även ha ett plast-sim. Skiljer sig mellan telefonmodeller förstås. Till varje e-sim kan du ha separat telefonnummer. Mottagande nummer kan du ha flera till samma e-sim och plast-sim. Varje nummer kostar.
 11. Finns internetleverantörer(ISP) som ger dig flera (ibland publika) IP-adresser till fiberboxen. Koppla även din gästrouter direkt i fiberboxen så får du helt separerade nät. Ibland krävs en extra switch mellan om du t e x bara har ett uttag i fiberboxen. Om din huvudrouter kan brygga portar så går det utan switch. Har du t ex Telia så kan du be dem brygga routern du fått från dem. Då ansluter du frigga-routern till det bryggade uttaget.
 12. Nätverkssökvägen? Upprepar mig, var i Teams försöker du lägga in länken?
 13. Ok, testa med sökvägen till filservern istället.
 14. Hur ser det ut i Inställningspanelen för Delning ?
 15. Var i Teams försöker du lägga in länken ? C:\ är ju en lokal plats i datorn och den kan du inte delge andra utan att ange nätverkssökvägen och då måste de andra vara på samma lokala nätverk. Berätta hur du har tänkt att länken ska användas.
 16. Kryssa i rutan "Kom ihåg mina autentisieringsuppgifter så behöver du inte skriva in dem efter omstart av datorn.
 17. Tanken är nog att 0-6m är för handikappade och efter 6m övriga. Det är dock felskyltat med syftningsfel. Handikapp och 0-6m ska vara inom samma ram för att syftningen skall vara rätt. Som det är skyltat nu så är det endast tillåtet att parkera endast 0-6m. Oavsett handikapp eller ej.
 18. Har du Windows Pro kan du slå ihop två fysiska diskar till en logisk enhet.
 19. Alla iPhones har funktionen i iMovie som ingår i iPhone. Går bra att rotera sin 4K-video om man behöver det. Enkelt är det också, man vrider med två fingrar på skärmen, klart. Så där behövs ingen extra app.
×
×
 • Skapa nytt...