Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

polken

Medlem
 • Antal inlägg

  82
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

polken vann dagen: 15 april

polken hade det mest gillade innehållet!

Om polken

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

2 899 profilvisningar
 1. Nä, jag reserverade mig med ett ”nästan”. Mail i mailprogram och synkat molndata kommer man dock åt. Sparade lösenord i webbläsaren är svårare att utläsa. Många ordningssamma sparar tyvärr( bra när jag ska rädda data från havererad dator) sina inloggningar i ett samlingsdokument. Gärna på skrivbordet.
 2. Lösenord är väldigt begränsat skydd om datorn blir stulen. Om inte disken är krypterad kommer man åt nästan all data från den på någon minut utan specialprogram eller verktyg. Lösenord är dock bättre än inget.
 3. 1. Ja, om det är ett lokalt konto. 2. Ja.
 4. Nu blandar du ihop mailkonto med Microsoftkonto. Inte så konstigt när det är som det är. Ett Microsoftkonto kan ha vilken mailadress som helst som användarnamn. I datorn kan du logga in med ett lokalt konto, Microsoftkonto, skolkonto eller arbetsplatskonto. Lokalt konto är det enda utan koppling till en mailadress. Det är också det enda du kan använda utan krav på lösenord.
 5. 1903 fungerar likadant som 1809. Hoppa över Microsoftkonto så kan du använda ditt vanliga lokala konto utan lösenord. MS kommer försöka få dig att skapa ett MS-konto men det går att hoppa över.
 6. Tänk på att PIN-koden inte ersätter lösenordet. Det är ett komplement. Jag har fått hjälpa många att nollställa lösenordet efter de har glömt det efter lång tids användning av bara PIN. Plötsligt en dag frågar Windows efter lösenordet. Med lokalt konto kan du hoppa över lösenord.
 7. Är det lika illa i Edge eller Internet explorer?
 8. Här hittar du allt du behöver: http://coincode.se/
 9. Är man inte så bra på programmering kan man göra det lite enklare för sig. En brytare som reagerar på ljud eller ljus monteras vid swish-mottagande telefon och kopplas till dörröppnaren. Stäng av notiser för allt annat än swish.
 10. Testa MS Outlook för Android
 11. Beror förstås på hur stor staden/kommunen är om det får plats. Zoomar man ut för mycket blir gatorna för smala att få plats med läsbar text. Många städer/kommuner har kartor tillgängliga. Sök på gis, arcgis eller karta helt enkelt på deras hemsida. Här exempelvis Uppsala kommun: https://uppsalakommun.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=433046a19cad4bca9de9d92026a8835a openstreetmap.org är ju simpelt att skriva ut från eller vad menar .M? Det är ju bara skriva ut precis som viken webbsida med utskriftfunktion som helst. funkar för mig i Chrome.
 12. Härligt, alltid skönt att få ordning på sånt elände. Bidra gärna med Google-länken.
×
×
 • Skapa nytt...