Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Carpesitum

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senaste besök

  1. Men om ingredienserna inte ska vara attribut, ska de vara i parentes och element?
  2. Och det är vad jag kämpat med i flera dagar nu. Skulle du kunna visa hur den skulle kunna se ut?
  3. Såg vad du menade. Grejen är att det ska bli en textfil när det öppnas i webbläsare men ingredienserna försvinner.
  4. Nu har jag inte XML-filen med mig men ser du allt, inklusive ingredienserna, bara genom att ta bort den raden?
  5. Har en uppgift i XML och jag har försökt i dagar med att försöka få det rätt men blir tokig! Det är ett recept - ja, exempeltexten är menad att vara löjlig - där DTD:n är jobbig. När jag öppnar filen i en webbläsare syns allt utom ingredienserna. Hur ska det se ut för att bli korrekt? <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?> <?xml-stylesheet type="text/css" href="styling.css"?> <!-- Det här är en intern DTD --> <!DOCTYPE collection [ <!ELEMENT collection (description, recipe+)> <!ELEMENT description ANY> <!ELEMENT recipe (ID, serving, title, ingredient+, substitute, preparation, comment)> <!ATTLIST recipe ID CDATA #REQUIRED> <!ELEMENT serving (#PCDATA)> <!ELEMENT title (#PCDATA)> <!ELEMENT ingredient (name*, amount*, unit*)> <!ELEMENT name (#PCDATA)> <!ELEMENT amount (#PCDATA)> <!ELEMENT unit (#PCDATA)> <!ELEMENT substitute (#PCDATA)> <!ELEMENT preparation (step*)> <!ELEMENT step (#PCDATA)> <!ELEMENT comment (#PCDATA)>]> <collection> <description>Urval av Stomachum Archivos receptsamling</description> <recipe> <ID>no.249</ID> <serving>12 personer</serving> <title>Falsk sköldpaddssoppa</title> <ingredient> <ingredient name="kalvhuvud" amount="1"/> <ingredient name="vatten" amount="2" unit="liter"/> <ingredient name="salt" amount="1" unit="matsked"/> <ingredient name="vitpepparkorn" amount="6"/> <ingredient name="smör" amount="4" unit="matsked"/> <ingredient name="skivad rökt fläsk" amount="1"/> <ingredient name="rödlökar" amount="2"/> <ingredient name="morötter" amount="3"/> <ingredient name="purjolök" amount="1"/> <ingredient name="selleri" amount="½"/> <ingredient name="tomatpuré" amount="1" unit="matsked"/> <ingredient name="mjöl" amount="6" unit="matsked"/> <ingredient name="brun buljong" amount="2" unit="liter"/> <ingredient name="sockersoja"/> <ingredient name="salt"/> <ingredient name="cayenne"/> <ingredient name="madera" amount="1" unit="deciliter"/> </ingredient> <description>Beredning</description> <preparation> <comment> Kalvhuvudet skall vara skållat och rakat och huden ej avslaktad. Det klyves; tungan, hjärnan (användas till kroketter och stuvning) och ögonen tagas bort, huvudet sköljes och får ligga i rikligt med kallt vatten omkr. 12 tim., så att blodet drages ur. Det rensas och blancheras 10 min. (se n:o 47), sättes på i det kalla vattnet, tillsatt med saltet, skummas noga och får koka med pepparn, tills köttet lossnar från benen. Huvudet tages då upp, köttet skäres löst, lägges på flått fat under lindrig press, spadet silas och skummas. </comment> <step> Fläskskivan och de ansade, sönderskurna rotsakerna brynas väl i 2 msk. av smöret. Spadet och tomatpurén tillsättas och alltsammans får koka omkr. 2 tim. Spadet silas och skummas ånyo, mätes och bör utgöra 1 lit. </step> <step> Resten av smöret fräses med mjölet 2 min., spadet och buljongen spädas på, det i små, jämna bitar skurna köttet lägges i och soppan får koka under rörning 5 min. Den färgas med sockersoja (2 tsk. brynt socker, 2 msk. hett vatten), avsmakas med kryddorna samt vinet och serveras med hårdkokta äggulor och fiskqueneller. </step> </preparation> </recipe> <recipe> <ID>no.623</ID> <serving>6 personer</serving> <title>Stekt and</title> <ingredient> <ingredient name="änder" amount="2"/> <ingredient name="späck" amount="1" unit="hektogram"/> <ingredient name="smör" amount="3" unit="matsked"/> </ingredient> <substitute> <title>Sås</title> <ingredient name="mjöl" amount="2" unit="matsked"/> <ingredient name="köttsky eller buljong" amount="3" unit="deciliter"/> <ingredient name="tjock grädde" amount="3" unit="deciliter"/> <ingredient name="salt"/> <ingredient name="socker"/> <ingredient name="vitpeppar"/> </substitute> <description>Beredning</description> <preparation> <comment> And bör anrättas genast den är skjuten. Fågeln är ung om simhuden är tunn och lätt kan slitas itu. Den brednäbbiga gräsanden är bäst. De med spetsig näbb äro vanligen så traniga, att de äro nästan oätliga. </comment> <step> Fåglarna rensas, sköljas väl, torkas in- och utvändigt, uppsättas och beläggas med späckskivor, som fastbindas med fint segelgarn. </step> <step> Stekas i gryta som fasan och äro möra efter 1 1/4—1 1/2 tim. </step> <step> Skäras och hopläggas åter på fatet, så att de se hela ut, garneras med brynt potatis, persilja och oliver. </step> <comment> Serveras med gelé eller kompott. </comment> </preparation> </recipe> <recipe> <ID>no.299</ID> <serving>6 personer</serving> <title>Ölsupa</title> <ingredient> <ingredient name="mjöl" amount="5" unit="matsked"/> <ingredient name="mjölk" amount="1" unit="liter"/> <ingredient name="svagdricka" amount="½" unit="liter"/> <ingredient name="sirap" amount="2" unit="matsked"/> <ingredient name="socker" amount="½" unit="matsked"/> <ingredient name="ingefära" amount="½" unit="tesked"/> <ingredient name="salt" amount="1" unit="tesked"/> <ingredient name="äggula" amount="1-2"/> <ingredient name="tjock grädde" amount="2" unit="deciliter"/> </ingredient> <description>Beredning</description> <preparation> <step> Mjölet utröres med 1/4 lit. av mjölken och får stå att svälla omkr. 2 tim. </step> <step> Resten av mjölken kokas upp, avredningen tillsättes och vällingen får koka under vispning 8—10 min. </step> <step> Drickat kokas upp med sirapen och kryddorna och hälles i vällingen under jämn vispning. Äggulorna och grädden vispas upp i soppskålen och soppan tillslås under stark vispning. </step> <comment> Serveras genast med stekta brödtärningar. — I enklaste fall uteslutas äggulorna och grädden. </comment> </preparation> </recipe> <recipe> <ID>no.98</ID> <serving>6 personer</serving> <title>Biff av svinfilé</title> <ingredient> <ingredient name="svinfilé" amount="6" unit="hektogram"/> <ingredient name="vitpeppar" amount="½" unit="tesked"/> <ingredient name="salt" amount="½" unit="matsked"/> <ingredient name="smör" amount="3+2" unit="matsked"/> <ingredient name="buljong" amount="2" unit="deciliter"/> <ingredient name="stor portug. lök" amount="1"/> <ingredient name="persilja"/> </ingredient> <description>Beredning</description> <preparation> <step> Filéerna putsas, torkas med en duk, urvriden i hett vatten. De skäras därefter på tvären i 1 cm. tjocka skivor, vilka bultas lätt på båda sidor och kryddas. </step> <step> En stekpanna upphettas långsamt, smöret brynes däri, biffarna läggas i och stekas hastigt på båda sidor samt uppläggas på varmt serveringsfat. Pannan vispas ur med den kokande buljongen och såsen hälles över biffarna. </step> <step> Löken skalas, skäres i skivor samt brynes i smöret, och biffarna garneras därmed tillika med persiljan. </step> <comment> De serveras med potatis eller ärter som frukosträtt. </comment> </preparation> </recipe> </collection>
×
×
  • Skapa nytt...