Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Joman

Medlem
 • Antal inlägg

  26
 • Gick med

 • Senaste besök

Foruminlägg postade av Joman


 1. Hej! Planerar att köpa ett nytt WiFi-system men vet inte vad jag ska köpa. Har haft en Apple Airport extreme med 250/100 från min ISP och huset är 160 kvm, två våningar och ganska tjocka väggar. Med den nuvarande routern får jag som sämst ca 1-2 "pluppar". Har många uppkopplade enheter som tex två speldatorer. 

   

  Har funderat lite på denna router men vet inte ifall den räcker. Har också funderat på ifall ett mesh-system skulle funka, men är osäker ifall det funkar så bra med gaming. Och ja, jag vet att trådat är en självklarhet när man spelar, men jag kan helt enkelt inte dra en kabel i vårat hus 😣.

   

  Mvh Johannes

   


 2. På 2018-09-22 på 12:56, skrev Monshi:

  Problemet om det är en fysisk skada på skärmen är att du borde reklamerat denna inom rimlig tid efter upptäckt. Nu kan det blir svårt att bevisa att det är ett ursprungligt fel men alltid värt ett försök.

  Jag har chattat med dom. Dom tycker att jag ska åka till butiken så ska dom ta en titt. Jag lova att återkomma lite senare idag.


 3. 15 timmar sedan, skrev Flyfisherman:

  Helt oacceptabelt. Detta är inte pixelfel utan en skada i skärmen,  ett av dess ytterlager dock kanske ej orsakat av dig. Kan mycket väl skett under transport tex. där någon kant kommit emot under en viss tid

   

  Problemet är att pixelskador kan anses godtagbara om dessa är små och knappt påverkar ens vy och är få till antalet, men detta är inte en sådan av vad jag kan se av den dåliga bild du visar, men däremot mer av vad du beskriver.

  Tillbaks med skärmen och kräv en ny på garanti!

  Butiken har inget att säga om detta, eftersom bildskärmstillverkaren också har en garanti.


  Stå på dig och annars kontakta bildskärmstillverkaren och tala om detta för butiken att  bildskärmstillverkaren bör ju ha minst 3-års fabriksgaranti mot uppvisande av kvitto.

   

  Men du måste vara säker på att detta inte har skett pg.a. oaktsamhet från din sida.

  Mvh

   

  Jag tror att jag ska åka och reklamera den idag. Vad jag kommer ihåg så fanns märket redan efter första uppstart, men gjorde ingen grej av det. Har också märkt att märket syns bättre ifall rummet jag sitter i är mörkare, men detta är också ett problem då jag hellre använder datorn på kvällen.


 4. Hej! Jag har en ca 9 månad gammal, 144hz, 1080p, gaming skärm som jag har varit nöjd med, men jag har ett problem. Ända sen jag köpte den har jag märkt ett märke en bit upp på skärmen. Märket syns bara när en mörkare färg visas. Jag har vetat detta länge nu men har försökt glömma det, men jag stör mig på det, speciellt när jag spelar. Har också mixtrat lite med bildinställningarna men det blir bara dåligt. Jag har fortfarande garantin kvar, men är det värt att gå tillbaka till affären och försöka få den utbytt/lagad? Eller är det bara att bita ihop?

   

  Bilderna är lite otydliga men märket är tydligare i verkligheten än på bilderna.

  Mvh Johannes

   

   

  2czak37.jpg

  2wrhlld.jpg


 5. Hej, igår så köpte jag en ny Honor 8 pro men hittade bara ett genomskinligt skal. Han på phone house sa att jag skulle kolla efter fodral på nätet men jag verkar inte hitta något där heller.  :(  

   

   

  Jag söker något slags plånboksfodral i fake-läder. Någon som vet var det finns något liknande?

   

  Tack på förhand.

   

   

  PS, han i affären sa att telefonen var en "limited edition" och att dom inte skulle få in några mer sånna. Det kan vara därför jag inte hittar några skal.


 6. Hej,

   

  Hör knäppningarna också till HDD eller är det prassel och annat från skrivbordet? Men det verkar inte normalt ljud överlag.

   

  Kan du ta av sidoplåten på chassit och spela in ljudet närmare själva hårddisken utan att komma för nära fläktljudet?

  Förresten hur många diskar har du i datorn, så inte någon annan disk kommer in i ljudmixen?

   

  Men låter den styggt så ta omgående backup och reklamera disken på butiken du köpte den, för om så är fallet så kan den rasa närsomhelst.

  Nu har jag uppdaterat ljudfilen. Lyssna gärna :D


 7. Hej,

   

  Hör knäppningarna också till HDD eller är det prassel och annat från skrivbordet? Men det verkar inte normalt ljud överlag.

   

  Kan du ta av sidoplåten på chassit och spela in ljudet närmare själva hårddisken utan att komma för nära fläktljudet?

  Förresten hur många diskar har du i datorn, så inte någon annan disk kommer in i ljudmixen?

   

  Men låter den styggt så ta omgående backup och reklamera disken på butiken du köpte den, för om så är fallet så kan den rasa närsomhelst.

  Nu i efterhand insåg jag hur dålig inspelingen var, mikrofonen står utanför chassit och jag sitter och trycker på tangentbordet :blush: . Lite senare idag ska jag öppna chassit och spela in HDD'n. PS: Jag har en SSD och en HDD


 8. Hej! Köpte en HDD i julas och satte in den i mitt chassi. Den låter ibland väldigt högt och undrar om det är något problem med den.

   

  Här är en ljudfil hur den låter. (Spelar in utanför datorn) Man hör svagt i bakrunden.

   

  HÖJ VOLYMEN TILL MAX!

   

   

  (Nu har jag uppdaterat ljudfilen så att den är inspelad inuti chassit, i början hör man min mus)

  Inspelning (5).wav


 9. Har aldrig varit intresserad av att spela men blev inspirerad av ditt lättsamma sätt att berätta om spelet. Blev nästan lite sugen på att testa, ha-ha  :D

  Bra vad kul! Samorost 3 kan jag rekommendera. Jag skriver rätt så enkelt så att jag inte avslöjar så mycket  :D


 10. Hej,

   

  Jag såg din andra tråd nu också, gäller det samma dator? //eforum.idg.se/topic/350719-gaming-dator-f%C3%B6r-8000kr/

  Hur komplett skall datorn vara: jag menar behövs det operativsystem, monitor, tangentbord, mus etc. eller bara burken?

   

  Har du kollat något på dom färdiga paket som finns på Webhallen, Inet, Alina Systems, Komplett?

  På flera av butikerna ovan kan man ju också själv välja egna paket och butiken sätter ihop dessa och testar.

   

  Ang. trådlöst så finns det ju moderkort med flera nätverkskretsar för trådat och för trådlöst och ibland t.o.m Bluetooth. Tex.jag har det på mitt Asus Z97 Deluxe moderkort.

   

  Mvh

  Jag ändrade mig förresten :D Är det någon som vet en bra stationär gaming dator för typ 10k. Jag vill bara ha datorn ingen skärm

   

  Kollar på den här: https://www.komplett.se/komplett-winter-gamer/11066

   

  Ska lägga till en ssd istället för en sshd, och ett wifi-kort

×
×
 • Skapa nytt...