Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Henrik Jansson

Medlem
 • Antal inlägg

  7
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Henrik Jansson

 • Medlemstitel
  Nykomling
 1. Jag gör en grundlig rengöring av ett tangentbord och har skruvat isär det och funderar nu på hur man bäst rengör kontaktytorna för tangenterna. Det är en tunn mjuk plast med ledningsbanor i med en gummimatta ovanpå som trycker på en kontaktyta för varje tangent, så som knapparna i en fjärrkontroll brukar va gjorda. Är det bäst att inte alls röra kontaktytorna, eller kan man göra rent med tvål och vatten, alkohol, 5-56? Mår gummit bra av silikonspray eller blir det sämre kontakt? Minskar 5-56 risken för dålig kontakt?
 2. Den skrivaren som jag skrev om, Brother DCP-J4120DW, matar in A4 med långsidan först. Jag har inte skrivit ut någon 10x15 cm bild. Skrivare måste jag ha ändå till lite allt möjligt. Jag använder påfyllningsbara patroner då det är mycket billigare. En uppsättning nya originalpatroner kostar lika mycket som en ny skrivare.. Att fylla på patronerna kostar nästan ingenting.. Hur som helst. Det jag främst funderar på är om inmatning av långsidan först kan vara någon nackdel, exempelvis att det är större risk att papperet kommer lite snett. Beträffande påfyllningsbara patroner skulle det vara intressant om någon har erfarenhet av auto-reset chip, eller om det är bättre med en "chip-resetter"?
 3. Hej! Ja, det är en bläckstråleskrivare jag tittar på. Det jag funderade på var om det är större risk att papperet kommer på sned vid inmatningen när pappersfacket sitter med långsidan mot valsen, som det gör på A3-skrivare, eftersom det blir kortare stöd på papperets sidor vid inmatning. Vid så kallad kantlös utskrift skulle det väl isåfall innebära än vit kant som inte är parallell med papperet. Eller har kantlös utskrift en marginal, så att den skriver ut en bit utanför papperskanten för att undvika detta. Någon som vet? Jag funderar också på om den längre sträckan för skrivarhuvdet, , ca 30 cm istället för 21 cm, kan påverka noggrannheten i utskriften, genom mer svaj i materialet i skenor för skrivarhuvudet och drivrem och så vidare. Min tanke är alltså att en skrivare som är gjord för enbart A4 kanske ger bättre utskrifter på A4, än en A3-skrivare.
 4. Jag skrev ut foton idag med mina föräldrars skivare som också är en brother men en annan modell. Den är gjord för max A4, men jag skrev ut på små foton, 4x6 tum, och då kunde man se att bilden inte var riktigt parallell med kanten på papperet. Så om man ska skriva ut "kantlöst" så antar jag att det skulle bli problem. Nu försökte jag visserligen skriva ut kantlöst, men av någon anledning så blev det 3 mm kvar i kanten på kortsidan, och långsidan var det 8mm kvar men det berodde på att bilderna inte stämde med 4x6 format. Början av fotot fattades också nån mm, så det verkade som att den hade börjar skriva innan papperet började.
 5. Ok! Jag använder Linux och där ska den funka iallafall. Det jag mest oroar mig för är om skrivaren får svårare att mata in A4 från pappersfacket med tanke på att det ligger med långsidan först, och därmed blir det kortare stöd på sidorna på papperet.
 6. Hej! Ja, skrivaren har ett slutet fack där man stoppar i papper, och det sitter så att långsidan matas in först om jag har förstått det hela rätt. Det går alltså inte att lägga i papper "som vanligt" med kortsidan mot valsen i pappersfacket. Det ska gå att mata in papper för hand bakifrån, ett och ett, främst avsett för A3-utskrift, då de inte går att ha i pappersfacket. Men jag vet inte om det går att mata in A4 på andra hållet bakifrån. Kanske går, kanske inte. Min nuvarande skrivare, också en brother, ca 9 år gammal tror jag. Har inte möjlighet att ta in papper bakifrån. Om man inte lurar skrivaren som jag gjorde ibland, genom att ta bort en lucka på baksidan som man ska ta bort vid pappersstopp, och så lurade en sensor där att det fanns papper, och sen stoppa in papperet i exakt rätt ögonblick när skrivaren matade fram papper. Men det var bökigt och lyckades inte så ofta. Men det som främst oroar mig är att papperet har lättare att komma på sned när det matas in med långsidan först. Nu finns det dock en brother A3-skrivare till extrapris för 799 kr så det blir nog den ändå. Sen måste jag köpa nya påfyllningsbara bläckpatroner också, eftersom de gamla inte passar till denna. Jag har kört med påfyllningsbara patroner sen jag köpte skrivaren och har sparat mycket på detta, då det kostar mindre än 1/10 att fylla på än att köpa nya patroner.
 7. Jag ska köpa en ny skrivare. Jag har haft en brother i nästan 10 år som jag är väldigt nöjd med, tills nu när några av munstyckena för rödfärg har slutat fungera. Därför tittar jag på några av brothers modeller. Jag har inte så stort behov av A3, men ibland kan det kanske va kul. Dessutom är det lustigt nog så att det finns en A3-skrivare som är 100 kr billigare än motsvarade A4-skrivare, och dessutom har den bättre mått för platsen där den ska stå.. Men finns det några nackdelar med A3-skrivare? Är den mindre noggrann? Det är ju längre sträcka för skrivarhuvudet. Kan det möjligen påverka utskriften negativt, med tanke på att det blir mer svaj i hela konstruktionen och så vidare. Och med tanke på att den matar in A4 ( som jag ju oftast ska skriva ut) med bredsidan först, får den då svårare att mata in papperet rakt? Jag tänker mig att ju kortare stöd papperet har på sidan, svårare blir det att få det rakt. nu blir det ca 20 cm istället för 30. Med min förra skrivare så hade jag ibland problem med tjocka fotopapper, 240 gram och tjockare. De klarade inte svängen runt valsen eftersom de helt enkelt var för hårda och då stannade skrivaren och varnade att det var pappersstopp. Är papperet 30 cm brett istället för 20 så borde det ju gå 50% trögare att få in. Är detta ett problem med A3-skrivare? Brother DCP-J4120DW är en av de jag har tittat på.
×
×
 • Skapa nytt...