Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Erki

Medlem
 • Antal inlägg

  1 684
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Erki vann dagen: 16 augusti 2011

Erki hade det mest gillade innehållet!

2 följare

Om Erki

 • Medlemstitel
  Flitig
 1. Såg det första mailet innan dementin kom och utgick ifrån att det var spoof. Har inte haft med CD-on att göra på 6-7 år. Enligt GDPR borde väl mina uppgifter vara raderade sen länge.
 2. Under förutsättning att du inte har några sammanfogade celler och då har värden på alla rader i alla kolumner skulle pivotabeller fungera bra. Se bifogad fil.
 3. Allt går. Det handlar om att förstå problemet. Är det ngot liknade detta du är ute efter. Se bifogad fil. Jag har bara lagt in formeler i Cell A1:E9 på blad2 men det är bara att utöka. Test.xls
 4. Som de flesta routrar verkar även den här ha hyfsad presentation av total trafikmängd och även möjlighet att de det per utdelad ip-adress. titta mer här, http://www.tele2.se/files/Huawei_B593_%28avancerad%29.pdf
 5. Länge sedan jag gjorde detta i Access-SQL. Du måste ha samma fält med från båda SELECT-satserna. Om fältet inte finns får du lägga in ett tomt värde. SELECT Avslutadeobjekt.objekt AS Objekt, NULL AS Typ, Avslutningskoll.avslutningsdag AS Avslutat, Null As Inläggningsdag FROM Avslutadeobjekt INNER JOIN Avslutningskoll ON Avslutadeobjekt.objekt = Avslutningskoll.objekt UNION SELECT AktivaObjekt.Objekt AS Objekt, AktivaObjekt.Typ AS typ, NULL AS Avslutat, AktivaObjekt.Datum AS inläggningsdag FROM AktivaObjekt ORDER BY Objekt; Jag är lite osäker på om det funkar med NULL eller om du får köra "" istället.
 6. Ger nu upp då det verkar som att något i Routern hjort det samma. Testade en annan router och då gick allt klockrent. Återställningen gjordes va knappen på baksidan. Lösenord, SSID med mera återställdes till standard. Då jag har Win7Pro på en dator i nätverket drog jag igång IIS på den. Med Netgearroutern kan jag inte se sidan från en annan dator vilket går bra med reservroutern. RDP funkar både internt och externt med Netgear. Det verkar bara vara http och https som stoppas. I denna router finns inte de inställningar som finns i brandväggen i den länkade tråden. Ingen annan blockering finns synligt aktiverat.
 7. Sedan några dagar har jag inte full internettillgång. Telia ADSL, Netgear modem DM111, Netgear router N300. Ansluter jag en dator direkt till modem fungerar allt. Kopplar jag mig med kabel eller trådlöst till routern kan jag pinga och köra tracert mot både ipadresser och t ex www.sunet.se. Skriver jag in en adress i webbläsare tuggar den i någon minut innan det blir timeout. Även om jag istället anger en ipadress. Däremot fungerar ftp.sunet.se och jag kan bläddra i kataloger och hämta filer. Provat att återställa routern utan resultat. Routern har funktioner för att kunna blockera vissa protokoll och t ex http men det har jag aldrig använt och jag kan inte hitta någon inställning som skulle kunna vara fel. Har tidigare kört med DNS inställning i routern mot OpenDNS och i datorerna satt erhåller adress till DNSserver automatiskt. Kör nu allt med automatisk inställning. Alla datorer och annat som ansluter trådlöst beter sig lika (Xbox,IPhone etc). Någon som har någon ide' eller har routern gjort sitt?
 8. Inställningar > Allmänt > Tangentbord > Kontrollera stavning. Jag tycker dock att den fungerar riktigt hyfsat.
 9. De flest om inte alla routrar har någon statistiksida där du kan se hur mycket trafik som gått över Wan-posten. Titta runt lite. Om du inte hittar något, åyerkom med uppgift om vad du har för modem/router så kan du säkert få svar hur du hittar uppgiften.
 10. Jag testade att öppna en databas skapat i Access 2002 format med Wordpad. I den går det då att läsa Standard Jet DB, några rader oläsligt som efterföljs av 4.0 som är versionsnumret på databasmotorn som används i Access 200 och uppåt. Denna databas konverterade jag till Access 97 format. Öppnade jag den i Wordpad ser det ungefär likadant ut men det kommer inget versionsnummer. En ledtråd kanske.
 11. Även jag har en längre tid haft problem med att uppdatera Itunes. Fick samma felmeddelande. Jag laddade hem Itunes på nytt http://www.apple.com/se/itunes/download/, sparade till disk och installerade den. Fungerade utmärkt utan att avinstallera tidigare version. På så sätt behölls alla gamla bibliotek etc.
 12. Tack för hjälpen. Det var Passa som jag var ute efter. Inte ofta jag haft behov av den tidigare.
 13. Det står helt still. På en rad har jag ett antal värden i cellerna. Kan jag med formel hitta sista cellen som innehåller ett värde större än noll. I bifogad fil finns ett exempel. Vad jag vill är att kunna ta fram att J7 är sista kolumnen med värde större än 0. Detta för att sedan i U3:U6 lägga en formel som beräknar summan av de sex senaste veckorna. KListrar jag sedan in ett antal värden i K3:K6 ska summan beräknas på kolumn F-K
 14. Och vill du ha hur många år personen fyllt gäller =DATEDIF(DATE(Right(A1,4),mid(A1,5,2),mid(A1,7,2)),TODAY(),"y")
 15. Om du har personnumret som text i Cell A1 och i en cell bredvid skriver =DATEDIF(DATUM(VÄNSTER(A1;4);EXTEXT(A1;5;2);EXTEXT(A1;7;2));IDAG();"y") får du antalet år personen fyllt.
×
×
 • Skapa nytt...