Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bobbymissen

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senaste besök

  1. Om jag tolkat rätt det jag googlat fram angående A2 och B2 så betyder det ram-minnesplatser på moderkortet, med den erfarenheten så provade jag att plocka ur minnet som satt i b2 då startade pc´n på samma sätt med 4st pip (inkl. vanliga pipet som sker vid en vanlig uppstart) det är ca 25sek mellan första och andra pipet, 25sek mellan andra och tredje pipet, 33sek mellan tredje och fjärde pipet...direkt efter startas allt upp normalt. Sen satte jag i det som jag plockade ut på samma plats och konstaterade att datorn inte startade upp efter dessa 4pip..så jag hoppa in i bilen och köpte 2x8gb nya ram-minnen (Corsairs Vengeance LP) stoppade in de i A2 och B2....samma sak igen...( Vet inte vad jag ska göra, svårt att hitta vad dessa pip betyder. Någon som vet???
  2. Inte helt genomtänkt av mig när jag skrev in skrivare, skärm...hehe. Men strömmen för högtalare tas faktiskt från PC´ns USB. Till saken Kan nu utesluta nätaggregatet då jag var och köpte ett kraftigare, uppstartstiden är den samma, 2-3min : / Aggregat: https://www.komplett.se/product/773377/datorutrustning/ntaggregat/ntaggregat/corsair-cx-750m-750w-psu# Datorn verkar fungera som den ska (förutom uppstarten då), har ej stängt av sig som jag beskrev tidigare, det gjorde den bara en gång. Nu vet jag inte vad jag ska göra, kan bara vara 3 saker kvar. RAM-minnet, processorn, eller grafikkortet i sig...eller??
  3. Stort tack för ert engagemang. En grej som hände som kan vara värt att nämna var att när jag spelade det helt nysläppta Battlefront star wars av DICE, så hann jag spel 2-3min sen började datorn brumma rätt så högt, höll på att skita i brallan. Sen kom det upp en bild i några sekunder som var extremt lågpixlad och det stod något i stil med att datorn kommer startas om och lite annat som jag inte hann reflektera då jag var i "chock" fortfarande. Provade spelet igen efter nån dag och stängde av alla externa laster (skrivare bla.) och kunde spela utan problem Dubbelkollat de sakerna du sa också, grafikort rätt insatt etc. Öppnade och kollade aggregatet och kikade på märkskylten: Tekniska specifikationer Allmänt Typ av enhet Nätaggregat - aktiv effektfaktorkorrigering (PFC) - intern Specifikationer ATX12V 2.2 Nätdel Inspänning AC 110-240 V Erforderlig frekvens 50/60 Hz Kontaktdetaljer för uteffekt 6 x 15-pin seriell ATA, ström 1 x ström, 6-pin PCI Express 1 x 8-stifts PCI Express-ström med löstagbar 2-stiftssektion 6 x 4 pin intern effekt 1 x 4 pin strömuttag för minimikontakt 1 x ström, 24-pin ATX med avtagbar 4-pin-del 1 x ström, 4 pin ATX12V-ingång 1 x ström, 8-stifts EPS 12 V Effektkapacitet 500 Watt Utmatningsström +3.3V - 24 A +5V - 24 A +12V1 - 17 A +12V2 - 17 A -12V - 0.8 A +5VSB - 2.5 A 80 PLUS-certifiering 80 PLUS Betyder ovanstående att den har 34A uppdelat på 2st 12v linor (2x17A), eller har den en max utström på 24A? När mitt problem uppstår har jag ovan blåmarkerade pins inkopplade i grafikkortet, vilket borde vara rätt? Hur ser man vilken 12v matning som är vilken om det finns 12v1 och 12v2? I alla fall så provade jag att byta den ovan blåmarkerade 8pin PCI-express med löstagbar 2-stiftare till ovan rödmarkerade 8stifts-EPS 12v, då startade datorn inte ens upp, grafikkortets "strömintagslampor" lös dock, men annars helt dött... Andra inkopplade laster - skrivare 17W - Skärm 34w - Högtalare ca 5w + 2 x ssd oklar effektförbrukning, kan inte vara mycket? + 1 x hdd oklar effektförbrukning?
  4. Hej. Jag har ett bekymmer jag inte kan lösa själv. Jag bytte nyligen grafikkort till Asus GTX 980, efter det har uppstarten av PC gått från ca 10-12 sek till ca 2-3min. När jag startar om datorn så kommer det upp en svart skärm med ett "minus" tecken uppe i vänster hörn samt att det står B2 nere i höger hörn, detta förblir så i ca 2min i kombination med att det piper 2-3 gånger under denna tid, samma pip som uppstår vid en "normal" uppstart fast då piper det ju till bara 1 gång. Aggregatet är på 500W, och rekommenderad effekt på grafikkort är just 500w. System. - Windows 8.1 Enterprice Processor - Intel® Core i5-2500 CPU @ 3,3GHz 3,3GHz RAM-minne - 8gb Systemtyp - 64bit operativsystem, x64-baserad processor Grafikkort - NVIDIA GeForce GTX 980 Asus Finns det någon som har någon förklaring eller några tips på lösning på detta?
×
×
  • Skapa nytt...