Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

brgizmo

Medlem
 • Antal inlägg

  14
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Jag kör Windows10och får inte till det med hemgrupp. Om jag jämför bilden som ni på forumet skickade och min bild så saknas det flera inställningar. T.ex att gå ur hemgrupp, eller att lämna hemgrupp. Titta på dom två bilder jag skickar med så förstår ni vad jag menar. Jag har som det ser ut en hemgrupp som jag skapat en gång, kanske på en annan dator som inte finns längre? Jag kan alltså inte gå ur och jag kan inte skapa en ny hemgrupp, så vad gör jag? Bild nummer 1 är den som jag inte har, se bild nummer 2. Så som bild nummer 2 så ser det ut på 3st fasta och 2st bärbara datorer. Det måste finnas fler som kör Windows10 och där hemgruppen ser ut som min? Här finns inget om att gå ur eller skapa en hemgrupp. Tacksam för all hjälp.
 2. Hej, har 3st datorer och kör Windows10 svensk. Det går inte att ställa in Nätverks-ID på någon av dom datorn återgåt till Workgoup efter omstart, även inställningen om datorn är ansluten till ett företagsnätverk eller ett lokalt närverk strular den återgår hela tiden till ett företagsnätverk efter omstart. Störigt att det inte går att ställa in, kan det vara en bugg i windows10. Kan man göra dessa inställningarn på annat sätt. Datorna skall ha ett annat nätverks-ID, inte WORKGOUP och dom skall vara i lokalt nätverk inte företagsnätverk. Jag går in under SYSTEM och sen ÄNDRA INSTÄLLNINGAR och där ändrar jag Datornamn (Fungerar) och Arbetsgrupp (fungerar om jag inte försöker ändra till "använder datorn i hemmet " under NÄTVERKS-ID. Någon som har ett förslag?
 3. Hej. Tack! Det var en väldigt tydlig beskrivning men jag har nog varit otydlig, jag vill göra en anslutning till den andra datorn i mitt nätverk alltså koppla en dator i Utforskaren. Det har fungerat men inte längre och jag har både inloggningsnamn och lösen när jag startar datorerna.
 4. Hej. Jag försöker att koppla upp mig till annan dator i mitt nätverk men det fungerar inte. Det kommer upp att slå in nätverksautentiseringsuppgifter.? Vad skall här stå? Har testat med mitt inloggningsnamn och lösen och det är fel har även testat med datornamn går inte och jag är administarator på båda datorerna. Kör Windows10 och ser datorn jag försöker koppla mig till under nätverk, har jag missa någott? Tacksam för hjälp, mina datorkunskaper är för dåliga för att jag skall lösa det på egen hand.
 5. Hej. Det är så att jag har 4st datorer med samma konto, det har fungerat hela tiden sen jag hämtade den gratis uppdateringen till Windows10. Mitt microsoft konto har varit igång länge och registreringen fungerar bra, alla har blivet registrerade. Det är nu bara på denna dator som det står Lokalt-konto, kan vara att jag har testat med ett lokalt konto vid något tillfälle? Nu kan jag inte ändra tillbaka. När jag går in i inställningar på konton och försöker "Synkronisera dina inställningar" så är den begränsad med att jag inte är inloggad med microsoft-konto. Ps. Kan det vara så att man bara kan installera ett visst antal gånger, jag installerar om ganska ofta för att jag tycker om att testa olika saker och när det går för trögt så installerar jag om datorn, testar både program och hårdvara som nu har jag installerat om ett antal gånger för jag inte fick rätt på min SSD. Jag har samma konto och lösen på alla datorer.
 6. Hej. Undrar om någon har efter installation av Windows10 tittat i Diskhantering? Där får jag disken uppdelad så här (för det mesta), en partition som är reserverad av systemet och en C-disk-partition och en Återställningspartition? Har även haft installationer utan Återställningspartitionen. Vet någon varför den skapas, verkar inte som att den har någon funktion, finns inget på den! Kan man ta bort den med Partition master?
 7. Hej jag har ett problem. Jag kan inte ändra min inloggning från Lokalt konto till Microsoft konto? Det går inte att synkronisera i lokalt konto det är bara grått. När jag försöker ändra till Microsoft konto så skriver jag in min e-postadress och lösen sen ok, så kommer det upp en ny sida, "Logga in på den här sidan med ditt Microsoft konto" och där står det "Aktuellt Windows-lösenord" här fungerar inga lösen och det går inte att lämna den tom för då kommer det upp att lösenordet är fel. Hur löser man detta? Ps. Det står i texten något om Cortana? inget jag har använt?
 8. Hej! Jag har två nästan lika stationära datorer, en med SSD och en med vanlig hårddisk. I Enhetshanteraren kan det se ut som på bilden (Listan är dubbelt så lång som på bilden). Vad kommer det från som heter "Tap-Windows Adapter" det finns inte på den andra datorn. En skillnad jag ser är nätverkskortet som på denna dator heter "Intel® 82566DM-2 Gigabit Network Connection, det är 2:an som inte finns på den andra datorn. Någon som har en förklaring på varför det blir en så lång lista på denna dator men inte på den andra. Hur kan jag åtgärda problemet. Obs! Se bifogad fil. Bengt
 9. Hej! Kör du Pirateplayer fortfarande och vilket OP, (Windows10 eller?) Jag får inte det att fungera längre, det hittar inga kanaler, endast UR-Play går. Jag kör Windows10 och har även testat windows7 och 8.1, fungerar inte heller endast en kanal UR-Play som går. Första gången jag testade fungerade det bra på alla kanaler och den var när det var ganska nytt program. Om du kan köra det i Windows10 har du då gjort några ändringar eller hur har du fått det att fungera? Bengt
 10. brgizmo

  win10 update

  Har två datorer med Windows10, den ena har uppdaterat till ver:1511,10586 men den andra står kvar på 10240. Någon som vet varför den inte uppdateras. Kan jag ha gjort fel när jag installerade windows10? Se bifogad fil. Obs. Det står högst upp: Vissa inställningar hanteras av din organisation. Varför står det så, det står inte på den andra datorn.
 11. brgizmo

  E-Post

  Jag har nu testat med dom förslag och inget fungerade, stänger ner efter 2-3 sekunder. Jag har 10 mailadresser (gmail, live, com) men det skall väl inte vara ett problem? Andra förslag. Windows10 är nyinstallerat men hade samma problem innan jag installerade om. Har andra datorer med Windows10 och där är det inga problem.
 12. brgizmo

  E-Post

  Jag kör en dator med Windows10 Pro Insider Preview build 10565 och har ett problem med E-post programmet som stänger ner efter några sekunder, går alltså inte att se någon e-post. Någon som har en lösning, kan man installera om E-Post? Ps. Verkar även som att det inte går ut och hämtar någon post.
 13. Hej, någon som är bra på Modem-Router inställningar. Har fått ett Modem-Router från Telia ”Technicolor TG799vac” Skall man byta namn och lösenord på modem eller måste det ha sin fabriksinställning om nu Telia ansluter då och då för att uppdatera modemmet. Det finns även ett Wi-Fi 2,4 och 5GHz, skall man ha ”VPS” till, kan inte då andra lätt koppla in sig på mitt Wi-Fi genom att trycka på VPS-knappen. Jag gör ju så när jag ansluter min trådlösa skrivare och då hämtar den alla inställningar utan att fråga om lösenord. Vad står detta för, står under inställningar i Wi-Fi: Understruket är inställt. Short Guard Interval on/off Cyclic-Delay Diversity on/off Space Time Block Code on/off ACL mode (val) Blacklist, Disabled, Whitlist, Register Om det finns någon nätverksguro hoppas jag att ni kan ge mig svar på ovan. Tack!
×
×
 • Skapa nytt...