Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bjourklund

Medlem
 • Antal inlägg

  26
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Jag hittade vart man kunde låsa bladets layout så man inte kan ta bort innehåll i bladet eller ändra dess utseende, men jag vill att man inte ska kunna ta bort bladet alls, ska ej kunna gå att trycka på knappen "ta bort blad", Vart gör jag det? Jag vill inte flytta cellen som datumet står i utan jag vill skriva datumet i en annan cell. Den cellen som du hade skrivit datumet i är under kolumnen "kod", den vill jag inte ha, utan cellen till höger alltså under kolumnen "Specifikation" Måste väl ändra någon formel då?
 2. Och en till liten fråga: Om jag vill byta cell där man skriver i datumet till cellen bredvid alltså under spalten specifikation i mallbladet istället för under spalten kod, vart gör jag detta? Förstod att det borde i alla fall vara i modul 4 som jag ska pilla, men vart?
 3. Tusen tusen tack för detta! Allting fungerar som jag vill att det ska, du är en riktig klippa du! Märkte en sak bara som inte är så bra. Råkade radera mallbladet, och då var då tvungen att stänga ner filen och öppna den igen, som tur va hade jag inte sparat. Hittade själv ett ställe där man kan låsa vissa celler i bladet men jag vill ju att bladet inte ska gå att kunna radera i över huvud taget, typ att om man trycker radera på mallbladet så får man en upp en ruta att den här sidan går ej att radera. Går det att lösa? Märkte att det är lätt hänt om man är trött i huvudet någon dag!
 4. Gick att lägga den i en zip fil. Så här kommer den. TEST.zip
 5. Jag kan inte bifoga en fil med makro, hur gör jag????
 6. Det är jag som är förbannat vimsig va det gäller det här ämnet. Vi gör ett sista försök, om du inte kan hjälpa mig nu så lägger vi ner det. Jag ska försöka va så tydlig som det går. Jag bifogar en ny fil som du kan kolla i hur jag lagt upp det i och som du kan ändra formlerna i så det blir bra gjort. Hela filen bygger på att man ska kunna göra olika mätspecifikationer för varje kod som synns på första sidan. Om du prövar att klicka först på skapa ny mätspecifikation och sedan på någon utav koder som du finner i kolumn A12 till A15 så skapas ett nytt arbetsblad som får namnet på respektive kod du tryckt på. Det jag vill få gjort nu och som jag inte lyckats med själv är: 1. Projektnummret som står i cell B5 på första sidan ska kopieras in i det nya bladet. Samt även alla andra nya blad som skapas. 2. Dem nya flikarna som man skapar ska hamna i alfabetisk ordning, har försökt det med en formel utan lyckat resultat. 3. Och nu till det svåra. Du skapar ett nytt blad för tex kod BCB.1 (cell A12). I det nya bladet som nu finns för den koden BCB.1 vill jag nu lägga till en summa under fältet "Pågående" och ett datum under fältet "specifikation". 4. I bladet BCB.1 skriver vi nu någon siffra bara, tex 70, i cellen H11, och i cell B11 skriver jag tex datumet "2015-11-16". 5. Det som skrivs i dessa två celler ska uppdatera första bladet på så sätt att, det som skrivs i cell B11 ska hamna under fliken för november (cell N12) på första bladet eftersom de va det datumet jag skrev i BCB.1 bladet. Alltså siffran 70 jag skrev i bladet BCB.1 och cell H11 ska hamna under november månad och cell N12 på första bladet. Kan man göra ett makro på så sätt att den förstår vilken månad den ska klistra in värdet i. Går detta?? Hoppas att du förstår vad jag menar med detta och att de inte blir för rörigt. Följ mina punkter så ska du nog förstå. Tack på förhand!
 7. Men hur ska jag tillämpa detta i mitt exempel? Förstår inte hur det fungerar?
 8. Hmmmm... Kan du inte hjälpa mig med att göra ett sådant exempel i den filen som jag har bifogat längre upp i denna tråd???
 9. Men hur fungerar det i mitt fall när mina blad inte finns från början, utan jag skapar nya blad för varje mätning och dem nya bladen får den specifika cellens namn, Exempel: Om jag skapar en mätspecifikation för kod BCB.1 så kommer bladet heta BCB.1. Om jag skriver något nu i det nya bladet BCB.1, så vill jag att det jag skriver sen hamnar på första sidan "Upparbetat Acc". Hur fungerar det?
 10. Hej igen. Hur lägger jag in min 3D-formel? Skulle du kunna göra skriva den formeln i mitt exempel jag gjort som finns lite längre upp? Jag är som sagt helt värdelös på sånt här. Tack på förhand!
 11. Ja de har snarare blivit en mängd data som ska föras in i en tabell. Kanske har lagt upp strukturen lite fel. Är som sagt ingen höjdare på detta. Så som filen kommer se ut när den är klar för användning, kommer bli snarare att det enda man har på första sidan är mängd och a´pris och inte alla summor som finns nu, och sen ska man knappa in nya summor via mätningarna med hjälp av knappen som finns och utav detta ska dessa summor hamna på första sidan. Är du med mig då? Vart lägger jag in det du skrev senast?
 12. Hej! Måste börja med att tacka för all hjälp jag fått. Nu har jag äntligen fått tid efter semester och annat att sätta mig in i mitt projekt igen. Det senaste problemet jag hade löste sig, det handlade om att kopiera text från bladet "Upparbetat Acc", jag fick en kod som jag lyckades få att fungera. (Se bifogad fil "Projekt X" två inlägg upp) Nu till mitt sista problem: När man skapar en ny sida med hjälp av min knapp "Skapa ny mätspecifikation", skapas den nya sidan. I den nya sidan som skapas får jag in text från första sidan. Det jag nu vill ska hända är att: Om jag vill skriva något i dem nya sidorna som jag skapar, tex en kostnad så vill jag att den nya summan ska uppdateras på första sidan. Tex. Jag skapar en ny mätspecifikation via min knapp för cellen A:12, den nya sidan öppnas, i denna nya sida skriver jag nu in en mängd i cellen J:9 och ett pris i K:9. Dessa siffror jag skriver in här ska nu på något sätt kopieras tillbaka och uppdatera min första sida "Upparbetat Acc" i cellen H:12 för upparbetad mängd och I:12 för summa. Hoppas de är någon som förstår mig och kan hjälpa mig! Tack på förhand!
 13. Här är filen! Projekt X.zip
 14. Tack för att du vill hjälpa, förstår om jag är jobbig. Jag skickar istället filen jag arbetar med! Om du trycker på skapa mätspecifikation om trycker på valfri kod som finns ute i vänsterhörnet så skapas en ny sida, precis som det ska, sidan innehåller mall. I den mallen vill jag få med vissa värden för den specifika koden. Så om till exempel skapar en ny mätspecifikation för koden BCB.1 alltså cell A12 så vill jag att cell A12, B12, C12, D12 ,E12 ska klistras in i det nya bladet. Och om du skapar en ny mätspecifikation för Koden BFE.21 alltså cell A15 så vill jag att cell A15, B15, C15, D15, E15 ska klistras in i den fliken. Det är alltså inte samma rad hela tiden som ska kopieras. Jag vill även att cellen B5 från förstasidan ska kopieras in i alla nya blad som skapas? Är du med mig då? Hoppas du kan hjälpa mig. Tack på förhand.
 15. Ne precis, du har helt rätt, de är inte alltid samma cell som ska kopieras. Vart klistrar jag in dessa formler?
×
×
 • Skapa nytt...