Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

gorano65

Medlem
 • Antal inlägg

  114
 • Gick med

 • Senaste besök

Om gorano65

 • Medlemstitel
  Aktiv

Senaste profilbesöken

3 221 profilvisningar
 1. Hej ! Jag börjar alltmer luta åt att det är nätaggregatet som fallerar (inte minst för att jag har en kompis som lovat byta det). Kan du göra en bedömning i procent hur stor sannolikheten är för att det är nätaggregatet som fallerar ? Just nu testar jag en inaktivering av "fast start up".
 2. Hej ! Jag har nu hållit på i ca 2 månader för att lösa problemet med omstart vid första start. Jag har haft den inlämnad hos reparatör 2 gånger. Första gången byttes hårddisken, andra gången sa de att det inte var något fel på själva datorn utan jag skulle kolla anslutningarna. Vilket gjordes men omstarterna blev kvar. Jag har sökt på nätet (tycks vara en hel del som har samma problem som jag). Kontakterna med dell har hitintills bestått i att kolla de råd, tips, tester som de har på hemsidan. Några förändringar kan dock noteras jämfört med när problemet uppstod. Efter delloggan och den snurrande cirkeln försvunnit är det enbart svarta skärmen med pil som visas. Tidigare fanns även en liten snurrande cirkel på skärmen. Den största förändringen verkar nu vara att ju oftare datorn används desto säkrare startas den på första försöket. I och för sig skulle man väl kunna leva under sådana förhållanden men risken är kanske att den plötsigt lägger av.
 3. Jag utgår från att Dells råd att byta moderkortet grundar sig dels på den redogörelse jag gav om hur datorn betedde sig under uppstarten dels på ett test som kördes. Jag frågade flera gånger om de var säkra på att felet låg hos moderkortet. Och det rådde ingen tvekan om detta. Några alternativa lösningar diskuterades inte. Det kanske finns någon alternativ lösning som innebär att moderkortet inte behöver bytas men jag känner inte för att dra ut på detta ärende längre och jag är inte heller säker på att jag har tillräcklig kunskap för att ge mig på en sådan lösning som några av er tagit upp. Jag är dock tacksam för det intresse och de förslag som lyfts fram under ärendets gång och det är alltid lärorikt att hamna i E-forum. Förmodligen hamnar jag snart där igen.
 4. Jag kommer tillbaka och rapporterar. Går nog inte som reklamationsärende så det kommer att kosta. Hur mycket vet jag inte. Dell återkommer med underlag.
 5. Jag har idag varit i kontakt med Dell angående mitt problem med omstarterna. Problemet är att moderkortet måste bytas. Detta kommer att hanteras av Dell och då måste väl problemet sägas vara slutligen löst
 6. Hej Jag tror att det är en fördel att inte ha alltför många bollar igång. Det är nog bäst att fokusera på skrivaren och med den som grund föra in de variabler du nämner ovan t.ex 10 starter vardera på ansluten,påslagen, (kanske också ej ansluten)?
 7. HEJ ! Bedömningsmässigt mellan spannet 6:e - 7:e starten, Jag kan ju föra en enkel statikstig tills det händer nästa gång. Nu på morgonen fungerade uppstarten felfritt
 8. Hej ! Det gick bra att ordna till energialternativen. Någonting som däremot aldrig verkar lösa sig är omstarterna. De kommer tillbaka med jämna mellanrum. Idag har jag varit inne på Dells hemsida och kört bl a Support Assist (Ca 40 min). Jag har svårt att värdera resultatet och vet framför allt inte hur komma tillrätta med det som kom fram. Jag har också startat i felsäkert läge. Det fungerade utan problem. Jag har också tagit ur kontakten från skrivaren i förhoppning att omstarterna skulle försvinna (sist försvann omstarterna när kontakten togs ut och kom tillbaka när jag satt tillbaka den men detta garanterar naturligtvis inget. I övrigt börjar det här problemet att bli alltför långdraget
 9. Hej 1 Jag har gått in via start-inställningar-energialternativ-etc. Jag har prickat för viloläge för att jag kan inte se att strömsparläge finns som alternativ att pricka för. Däremot finns på samma sida där jag prickat för viloläge texten "vad ska hända när du trycker på strömsparläget varvid tre alternativ anges ingenting,viloläge, stänga skärmen. På något sätt verkar strömsparläget redan vara givit men finns inte som alternativ när man trycker På/Av knappen. Hur skall jag få strömsparläget som alternativ
 10. Hej I uppfattningen att problemet är löst ligger självfallet en viss förhoppning. Eftersom datorn just nu fungerar som den ska kan jag inte ha någon annan uppfattning ("Imorgon är en annan dag"). Noteras bör dock att alldeles i början när problemet började (innan E-forum kopplades in) var jag i kontakt med Dellsupporten. Detta ledde till tester bl a vad avsåg hårddisken. Ingen av testerna visade på några problem. Självfallet ska man backup på hårddisken. Jag har varit försumlig eftersom jag inte kan få klart för mig vilken metod jag ska använda ur enkelhet, hantering och en bra beskrivning. Har du tips på detta ?
 11. Hej ! Nu har jag fått fram alternativet viloläge. Helst hade jag velat ha strömsparläge men fick inte fram det. Det spelar kanske ingen praktisk roll om det står viloläge eller strömsparläge. Just nu bryr jag mig inte. Jag gick in på inställningar, energialternativ och klickade vidare …….. Beträffande problemet omstarter verkar den frågan ha löst sig eftersom datorn uppför sig som den ska.Jag ser alltså detta problem som löst och får tacka för mig den här gången. Gorano 65 kommer nog med största säkerhet att dyka upp igen.
 12. Hej Tyvärr gick det inte så enkelt som jag trodde att få tillbaka strömsparläge utifrån dina punkter. För det första hittade jag ingen batterisymbol i aktivitetsfältet. Förmodligen för att jag har en stationär dator. Istället gick jag in på inställningar och energialternativ och följde dina punkter och avslutade med spara ändringar. Jag hade efter detta förväntat mig att alternativet strömsparläget skulle finnas med förutom alternativen starta om och stänga av när jag tryckt på AV/PÅ knappen. Det kanske måste till någon annan metod för att få tillbaka strömsparläget ?
 13. Tack nu vet jag hur jag ska göra och i helgen gör jag det
 14. Med anledning av problemet "Omstart krävs för att datorn ska starta" har jag bl a uppdaterat grafikkortet. Jag noterar efter uppdateringen att start/avslutknappen innehåller enbart två alternativ (starta om, stäng av ). Alternativet strömsparläge var borta. Går detta alternativ att få tillbaka eller är det för alltid borta ?
 15. De sista dagarna har det varit lugnt när det gäller omstart. Jag har installerat de drivrutiner jag hittat på Canons hemsida samt installerat Firmware. Jag har ingen aning om vad Firmware är. Det dök upp på skrivarens display "att firmware måste uppdateras och uppdatering fanns på serven. Jag hade ingen aning om var jag kunde hitta denna server. Jag kollade i manualen för skrivaren men hittade ingenting. Efter detta sökte jag på Google och fann ett program som heter Make Bot Print. Installerade detta men känner mig osäker på vad det är för program. Kan du ge mig information om detta program ? Funderar också på att uppdatera drivrutinen för grafikkortet. Vad tror du om detta ?
×
×
 • Skapa nytt...