Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

bjornfonden

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senaste besök

  1. Ja, det känns som att smidighet är väldigt viktigt! Tänker dock att eftersom jag ändå bär med mig min MBP till skolan varje dag nu på gymnasiet så lär jag även kunna göra det på högskolan? Men större vill jag nog inte ha! Angående batteritiden tänker jag att det för det mesta finns uttag i föreläsningssalarna? Vet inte av egen erfarenhet så rätta mig gärna men känns som att det borde finnas i Sverige 2015. Självklart vill man dock ha hyfsad batteritid så att den faktiskt är bärbar om man ska sitta på något fik eller så, så har det i åtanke! Det är en tanke! Tror du att det är prisvärt att ha det så? Ex. köpa en mindre "dålig" dator till skolan och en större, mer kraftfull dator att ha hemma?
  2. Vad anser du är fördelen med att köpa en Air? Har hört många som rekommenderat den men känns ovärt att betala så mycket pengar utan att egentligen få någon bättre prestanda och endast lite lättare?
  3. Hej! Jag tar studenten nu om en månad, ska börja plugga till miljövetare i höst och behöver en dator till mina studier. Har fått erbjudande av att köpa ut min nuvarande skoldator; en Macbook Pro (13 tum, mitten 2012, 2,5 GHz i5, 4 GB RAM) för 4000:-. Den är närmare tre år gammal, men i väldigt fint skick. Jag har varit väldigt nöjd med den under åren och den fungerar fortfarande väldigt bra, så jag funderar på att köpa ut den - men samtidigt känns det dumt att köpa ut en tre år gammal dator för 4000 kronor? Vad har ni för åsikter kring detta; är det värt att köpa ut en såpass gammal dator för det priset? Köpa ut och uppgradera? Några tips på andra datorer? Krav: Jag vill inte "gå ner mig" om jag köper en ny, utan prestandan ska självklart vara minst lika bra som på min MBP. Smidig! HÖGST 15" men gillar 13" formatet väldigt bra då det är lätt och smidigt. Jag ska kunna bära med den till skolan varje dag. Den ska klara av lite redigering i Photoshop samt lättare spel, typ League of Legends. (och >20 flikar i Chrome) Skärmupplösning är av liten vikt. Storlek på hårddisk är inte jätteviktigt. Gärna SSD, men som sagt fungerar bra även nu med mekanisk HDD. Inte för högljudd fläkt. (I know, subjektivt, men vill inte att alla inne på föreläsningen ska kolla på mig för att fläkten låter...) Lägger stor vikt att den ska vara av bra kvalitet. Köper jag ny är tanken att den ska hålla några år. Har inget maxtak på hur mycket den får kosta, utan det handlar om vad som är mest prisvärt för mina behov. Tänker att jag inte behöver någon 15 000:- dator direkt iom att den inte kommer användas till något superkrävande, men vad har ni för förslag och tankar? Har bland annat spanat på HP Spectre x360, Dell XPS 13 och Asus Zenbook UX305, men frågan är väl om det är värt att köpa såpass dyra datorer jämfört med att köpa ut min MBP? Och hur stor skillnad tror ni det ger om jag skulle köpa till mer RAM och kanske ny hårddisk till min MBP? Vad är mest prisvärt skulle ni säga? Tacksam för alla svar! Björn
×
×
  • Skapa nytt...