Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

NoViz

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senaste besök

Om NoViz

  • Medlemstitel
    Användare

Senaste profilbesöken

1 874 profilvisningar
  1. Bästa vänner! Skärm: BenQ GW 2470HE/24”/4ms/VGA, HDMIx2/VA//VESA Tack för era mycket värdefulla råd, kämpar idogt vidare men börjar med att gå ut i ladan bland traktorer, mjölkmaskiner o.d. och skämmas över rysliga misstag nyss begångna. MVH NoViz
  2. Hej! Har blivit ännu värre, nu är skärmen svart och datorn går ej att starta, inte ens med F2 eller Delete. Kan bero på att jag lyckats få en kabel att hoppa ur och hitta vilken i härvan och sedan var den ska sitta... Måste nu använda nallen för att kommunicera men ska naturligtvis prova de mycket intressanta tips du gav mig i ditt senaste mejl. Får väl ändock börja med att försöka få en skärmbild, annars kommer jag ju inte vidare. Återigen tack & bock, kämpar vidare! MVH NoViz
  3. Bäste Flyfisherman! Har bara en skärm, den har en D-Sub kontakt (måste vara VGA), en DVI-kontakt samt en HDMI-kontakt. När jag började att använda skärmen så fick jag den inte att funka med HDMI-sladden utan fick sätta i VGA:n och då lirade det. Nu när jag satt i nya grafikkortet (nej, ingen VGA-port) så anslöt jag naturligtvis detta med HDMI-kabel till skärmen. Då satt fortfarande VGA-kabeln från interna grafikkortet i skärmkontakten. Provade med att ta bort denna och då blev skärmen svart varför den raskt sattes in igen. Självfallet förstår jag att jag måste använda HDMI-kabeln mellan nya grafikkortet och skärmen, men då sitter jag här med en svart skärm. Jag citerar en artikel i Pc för Alla nr 11 2016 om hur sätta i nytt grafikkort: "Beroende på ditt moderkort kan ibland den inbyggda grafiken användas parallellt med ett extra grafikkort, vilket exempelvis kan utnyttjas för flera skärmar. Men i många fall måste det integrerade grafikkortet stängas av för att det ska bli bild på det nya du monterat. Detta görs i bios där inställningarna ser helt olika ut beroende på dator. Leta efter något som heter Graphics Display, Onboard VGA eller liknande." På mitt moderkort ASROCK är bios ersatt av UEFI SETUP UTILITY som ska underlätta (jo, jag tackar jag...) dylika manövrer. Försökte naturligtvis och alternativen som stod till buds var Onboard, PCI-Express eller PCI. Jag markerade PCI-Express och klickade men nya kortet funkade inte. Gick vidare och försökte med PCI men det gick inte heller (dessutom hängde sig datorn här) och sedan gick jag tillbaka till Onboard som var förinställt. Inget nytt grafikkort synligt i datorn. Har kollat att nya kortet sitter ordentligt isatt i den första PCIE-kontakten och strömkabeln verkar också sitta okej. När kortet inte blir igenkänt så kan jag inte ladda hem drivrutinerna igen för att få igång det, vadå moment 22... Tack vare vännerna på nätet, exempelvis Flyfisherman, så är jag trots allt hoppfull om ett lyckligt slut på mitt kortbyte. Lefv väl! MVH NoViz
  4. Hej! Ingen måtta på eländet... upptäckte att nu är även ljudet borta. Inget sådant i "vanliga" högtalarna och fastän bluetooth-högtalarna är bekräftat anslutna tyst som i.... Har väl lyckats peta loss någonting när jag var inne i burken och satte dit nya grafikkortet??? NoViz
  5. Hej! Tack för dina goda råd, ska prova dem i morgon. Jag gjorde en chansning nyss, bytte HDMI-kabel i tanken att det kunde vara fel på den, men så var det inte. Jag vet inte om det i sammanhanget kan ha någon betydelse, men för ett bra tag sedan bytte jag skärm (till en Benq 24-tummare) och när jag skulle koppla in den så fick jag ingen bild med en HDMI-kabel. Provade då med en VGA-kabel och se på tusan, då funkade det. Nöjde mig just då med denna lösning men glömde sedan bort det hela eftersom det funkade. Har alltså haft både en VGA- och en HDMI-kabel inkopplade sedan dess. I samband med att ett byte av grafikkort blev aktuellt så kom jag på det här med dubbla sladdar och kopplade först ur HDMI-kabeln och det blev ingen skillnad. När jag däremot ryckte ur VGA-kabeln så blev skärmen svart. Och det är detsamma nu, VGA = bild, HDMI = ingen bild. Jag lämnar rapport när jag testat dina tips, mycket tack för dem! MVH NoViz
  6. Hej igen! Det gick inte så bra med nya grafikkortet (Asus GeForce GTX 1060 OC 6 Gb). Skulle ju funka med nVidia grafikkort ihop med en AMD-processor med inbyggt grafikkort. Jag har ett ASROCK FM2A88X Extreme 4+ moderkort med CPU med inbyggt grafikkort: AMD A10-7850K med Radeon (TM) R7 graphics, 3,29 Ghz (4 kärnor). W7 64-bit. När nya kortet var på plats så installerade jag drivrutinerna för det från den medföljande skivan. Men datorn hittar inte nya grafikkortet vilket jag inte var alldeles oförberedd på. Hade läst att detta kunde inträffa och att man då måste gå in i BIOS och stänga av det inbyggda grafikkortet i processorn. Jag försökte, har inte BIOS utan UEFI poppar upp och där kunde jag under North Bridge Configuration klicka på tre alternativ: Onboard, PCI Express och PCI. Onboard var förinställt så jag klickade på PCI Express, men nej inget nytt grafikkort. Gjorde om det men klickade på PCI och samma sak, inget nytt kort, hängde sig. Klickade åter på Onboard men den bistra sanningen kvarstår. Inget nytt fint grafikkort i tjänst. I manualen för moderkortet kan jag läsa under just North Bridge Configuration (UEFI) och rubriken Dual Graphics: This item appears only when you install AMD Radeon graphics card on this motherboard. Use this to enable or disable Dual Graphics feature osv. Detta kan jag alltså bara läsa i manualen, i datorn i UEFI finns inte denna möjlighet såsom det står ovan. Jag tackar högre makter för att det gamla grafikkortet funkar och därmed datorn. Därigenom har jag återigen möjligheten att kontakta mina fantastiska vänner på eforum som vet praktiskt taget allt om datorer och förmodligen även hur jag löser ovanstående problem. Så fantastiska vänner - mycket tack på förhand! MVH NoViz
  7. Hej vertpre och jannejanne! Tack för er assistans - sådan uppskattas alltid. Har för avsikt att köra flygsimulatorn FSX Steam Edition och tänkte chansa på att befintlig hårdvara kompletterad med ett 1050GTX- eller 1060GTX-kort kommer att räcka. Enligt era erfarenheter låter det som 1060 får bli valet. (Har haft ett ganska långt uppehåll med simmandet efter att förra datorn (höga prestanda/många slantar) pajade. Den funkade jättebra med simulatorn men i dag är jag inte beredd att satsa lika mycket.) Kunniga kamrater - må så gott! MVH NoViz
  8. Hej Cecilia! Återigen tusen tack för att du delar med dig av dina eminenta kunskaper. Nu känner jag mig trygg när jag tömmer sparbössan och ilar i väg för att shoppa grafikkort. Jag tror jag har skrivit tidigare att du är ovärderlig, tål att upprepas! Dagens stora sensation: jag ska nu avslöja att jag i alla fall vet någonting om datorer, nämligen att ett flertal grafikkort av senare årgång är så snåla på elström (75W) så de ej behöver mer sådan än vad moderkortet tillhandahåller. De har inte ens en kontakt för att ansluta extern el från nätaggregatet. Jo, och jag visste faktiskt att man måste använda tumstocken innan man ilar iväg. Borde ge bättre prestanda, om inte så ilar jag iväg till garnaffären och köper material för att i stället börja virka sängöverkast. Eller hittar på något annat kul... MVH NoViz 😀
  9. Hej igen! En till åren kommen datamaskinsoperatör (försöker...) har återigen hamnat i lite bryderi när han ska shoppa nytt grafikkort. I burken sitter ett AMD moderkort (ASROCK FM2A88X EXTREME4+) PCI Express 3.0 och 4xDDR3) och har integrerat grafikkort (AMD Radeon R7 graphics - angivet Radeon HD 8000/7000 series i manualen). Passar ett nVidia grafikkort typ 1050GTX eller 1060 GTX GDDR5 på mitt AMD moderkort??? Jag vet inte men det gör säkert alla ni andra i klubben. Vore evigt tacksam om någon av er hojtade till och hjälpte den stackars okunnige gamlingen innan han börjar shoppa. MVH NoViz
  10. Hej själv! Har nappat på ditt goda råd och avhåller mig fortsättningsvis i dylika fall att ägna mig åt vidare avstängningar. För detta värdefulla råd tackar å bockar NoViz
  11. Okej, har bara en dator samt en iPhone, båda med bluetooth. Oavsett innehavet av en router eller inte så vet jag nu hur jag går vidare, tack vare dina eminenta råd. Så, du fortsätter att må så gott och jag med mina numera tveklösa avstängningar! 😀😀😀 (P.S. Det är förstås inte helt osannolikt att en på området helt obildad individ lär återkomma... D.S.) Hälsar å det vänligaste gör NoViz
  12. Tack å bock Cecilia! Nä, en gammal gubbe som jag har ingen router, men frågan som jag har grubblat på såå länge har nu fått sitt svar. Du är ovärderlig... Strax ska här stängas av så att det står härliga till!!! Må så gott! Manar gubben
  13. Hej! För ett bra tag sedan kom jag hem med en ny, fin värstingdator. Började ta den i bruk och när jag skulle installera något av tillbehören så fick jag den klassiska instruktionen "Stäng av Antivirus och Brandvägg). Gjorde så och trettio sekunder senare så hade jag Sasser-viruset i datorn. Bara att åka tillbaks med datorn... Sedan dess har jag alltid skippat denna instruktion vid alla nya installationer eller uppdateringar. Rätt eller fel, kanske har någonting funkat sämre för att något viktigt inte har "kommit med". Nu ska jag installera nya drivrutiner för mitt AMD grafikkort (integrerat i moderkortet) och ska då börja med att ta bort samtliga gamla drivrutiner. Och gissa vad jag ska börja med? Jo naturligtvis, "Stäng av Antivirus och Brandvägg"! Jag ryser... Undrar just hur vännerna på Forumet gör i sådana situationer??? På förhand tack för era sedvanligt kloka synpunkter!
  14. Bästa Cecilia, Mikael63 och vertpre! Om ni visste vad jag är mallig nu... Oj, oj, oj! För nu vet jag allt om hur man fixar och donar i Startmenyen. Tack och bock från Gamle NoViz (Gjorde som vertpre föreslog och det funkade på bumsen, detta löste också det initiala problemet direkt. Heders!)
  15. Hej! Åldrig obegåvad pc-ägare undrar: hur tar jag bort autostart av ett program som kör igång direkt när jag startar datorn? Kanske vill jag få tillbaka autostarten av det, alltså inte avinstallera det. Det vet alla från säg fyra års ålder och en bra bit upp i åren, dock inte stackars NoViz
×
×
  • Skapa nytt...