Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Markus Ehnberg

Medlem
 • Antal inlägg

  42
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Markus Ehnberg

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1985-07-11

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Lund
 1. Markus Ehnberg

  Excel i Mac med länkar

  Han kan inte öppna noderna i Pivottabellen för den klagar bara på att länken till datakällan är felaktig.
 2. Markus Ehnberg

  Excel i Mac med länkar

  Hej, Varje natt så uppdaterar jag ett Excelark på en server och sen mailas Pivotabellen ut till användarna. Fungerar bra, förutom på en av användarna som kör MAC. När han öppnar Excelarket så får han klagomål på att länkarna inte fungerar (det är klart eftersom länken pekar mot servern som han inte har kontakt med) Trycker han då ignorera länkarna så öppnas arket men han kan söka i pivotabellen. Den klagar bara på att länken är felaktig. För windowsanvändarna är det inga problem de kan jobba fritt i pivotn förutom att uppdatera den såklart. Användaren säger att han har Office 365 men finns det någon version för Mac som kan lösa detta problemet som Windows hanterar?
 3. Markus Ehnberg

  Beräkna fält i pivottabell från PowerPivot

  Tackar för hjälpen! Fick till min procentfördelning!
 4. Hej, Enda sedan jag har börjat med powerpivot har jag inte förstått hur man kan beräkna fält i pivottabellen. Jag vill göra en så enkel sak som att visa fördelningen av totala antalet vid varje prisgrupp. Det kan inte vara svårt känns det som. Exempel Grupp Antal Fördelning A1 10 50% A2 10 50% Total 20 100%
 5. Markus Ehnberg

  Plocka ut delar av ett fält

  Hej, Ska bygga en relation mellan två fält i det ena fältet är där alltid 2 checksiffror i slutet som jag inte kan ha med. Fältet är just nu 9 tecken långt Skriver jag LEFT(PURESK.D4204_Lev_fakt_nr,7) AS LevFakt så blir det korrekt. Men LEFT(PURESK.D4204_Lev_fakt_nr,(LEN(PURESK.D4204_Lev_fakt_nr)-2)) AS LevFakt ger felmedelande. Kan jag inte använda LEN på detta sättet i en SQL-sats? Felmeddelande "ERROR [HY000] [PSQL][ODBC Client Interface][LNA][PSQL] Error in expression: LEFT ( PURESK . D4204_Lev_fakt_nr , ( LEN ( PURESK . D4204_Lev_fakt_nr ) ) - 2 ) ERROR [HY000] [PSQL][ODBC Client Interface][LNA][PSQL][SQL Engine][Data Record Manager]Invalid user-defined or scalar function."
 6. Markus Ehnberg

  Datum i PowerPivot

  Hej, Har ett problem i pivot som jag skapar från Powerpivot. Se bild nedan. Datum la jag ut för ett tag sen och vill hade det i det formatet. Men när jag nu lägger ut ett nytt datum får jag det uppdelat i fyra nivåer. Hur ändrar jag för att få visningen likadan?
 7. Hej, Jag har två fält som jag vill ha ett stapeldiagram på. Markerar båda fälten och sen skapar jag en graf. Fungerar fint. Men hur ändrar jag namn under staplarna? Som ni ser på grafen under så heter den röda Serie 2 och den blå Serie 1. Hur kommer jag åt texterna så de kan hete budget och utfall?
 8. Hej, Jag har ett excelark som ska mailas iväg via mail varje dag. Då tappar dom koppling till datakällan som är gjord via ODBC. Kan jag på något sätt schemalägga ett Excelark så att det automatiskt uppdateras varje natt?
 9. Markus Ehnberg

  Arbetsdagar i PowerPivot

  Hej, Jag jobbar i PowerPivot och vill räkna ut hur många arbetsdagar det är denna månaden. Ser inte att formeln NETWORKSDAY* verkar finnas i PowerPivot. Någon som löst detta?
 10. Markus Ehnberg

  Byta vecka

  Tack, det fungerade med system 21, hade tidigare kört system 2 därför jag fick fel.
 11. Markus Ehnberg

  Byta vecka

  Hej, Jag har gjort en rapport där jag vill gruppera per vecka. Om jag 2017 kör Week-formatering på 2017-01-01 får jag vecka 1. Men det ska vara vecka 53 Finns det något sätt att få till detta så jag inte har en förskjutning på en vecka hela detta året?
 12. Markus Ehnberg

  söka ut en del poster

  Hej, Jag har ett register på 6.500.000 poster som de önskar få ut till Excel. Vet inte om jag la frågan under rätt rubrik. Excel klarar 1.000.000 poster Därför får jag läsa ut 7-8 gånger Men hur gör jag en SQL-sats som bara tar ut de först en miljon posterna. Sen i nästa läsning hur skriver jag en SQL-sats som tar ut post nr 1.000.001 till 2.000.00? Tack på förhand!
 13. Markus Ehnberg

  Casha data i Power Pivot

  Hej, Jag läser till PowerPivot från en databas. Det tar lång tid. Kan jag casha data i powerpivot så jag bara behöver uppdatera med nya poster. Tack på förhand
 14. Markus Ehnberg

  dubbelsökning i pivotabeller

  Hej, Jag har skapat en pivotabell med massa lagerplatser och olika order. Detta för att få till en lageroptimering i Excel. då ser jag att en viss lagerplats är utsatt och då kan man ta beslut om den lagerplatsligger rätt där eller inte. Men om jag skulle vilja en djupare analys av min lagerplats. Att hitta systerlagerplatser till denna lagerplatsen. När jag plockar från denna lagerplatsen vilka andra lagerplatser använder jag då också. Hoppas det är förståligt. Sökningen då 1 sök fram alla order där denna lagerplatsen ligger 2 vissa alla artiklar som ligger på dessa order. selectsatsen bör se ut något i stil med. SQL sats 1: SELECT [Ordernummer] FROM [Orderradsregistret] WHERE [Artikelkod] = ”vald artikel”) SQL sats 2: SELECT [Artiklar] FROM [Orderradsregistret] WHERE VALUE IN (: SELECT [Ordernummer] FROM [Orderradsregistret] WHERE [Artikelkod] = ”vald artikel”)) Tacksam för hjälpt vart jag skulle kunna lägga in denna SQL-sats
 15. Markus Ehnberg

  Effektivare SQL-sats

  Hej Jobbar med Excel Powerpivot och skrivit en SQL-sats som fungerar på en liten databas men tar jättelång tid att uppdatera i större databas. Söker tips för att kunna effektivisera SQL-satsen. SELECT PURESK.D4002_Förfallodatum, PURESK.D4005_Status_reskont, PURESK.D4011_Fakturadatum, PURESK.D4015_Senaste_bet_da, PURESK.D4021_Ordernr, FROM PURESK LEFT JOIN PURESTRA ON PURESK.D4004_Fakturanr = PURESTRA.D4402_Fakturanr AND (PURESTRA.D4415_Betalningssätt Not Like '%5%') LEFT JOIN PUPROHUV ON PUPROHUV.D3003_Ordernr = PURESK.D4021_Ordernr LEFT JOIN PUPROKRO ON PUPROKRO.D3402_Ordernr = PUPROHUV.D3003_Ordernr LEFT JOIN PUPROTRA ON PUPROTRA.D3602_Ordernr = PUPROKRO.D3402_Ordernr AND PUPROTRA.D3603_Radnr = PUPROKRO.D3403_Radnr AND (RTRIM(PUPROTRA.D3687_Kundfaktura) = PURESK.D4003_Fakturatyp+LTRIM(PURESK.D4004_Fakturanr)) WHERE ((PURESK.D4005_Status_reskont<>'9')) AND PURESK.D4003_Fakturatyp = 'F' AND ((PURESK.D4035_Kommentar = ' ')) ((PUPROKRO.D3426_Beställarens_o<>' '))
×