Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Spac3man

Medlem
  • Antal inlägg

    318
  • Gick med

  • Senaste besök

Om Spac3man

  • Medlemstitel
    Aktiv

Senaste profilbesöken

5 902 profilvisningar
  1. Spac3man

    Laga en "skrikande" dvd-brännare

    jag tänkte att folk här kanske kunde känna igen problemet då det ska finnas många här som är duktiga på datorer
  2. Spac3man

    Laga en "skrikande" dvd-brännare

    jag är förvånad att ingen kan hjälpa mig, men jag kör på min gamla ide-brännare så länge så får vi se hur jag gör i framtiden
  3. Spac3man

    Laga en "skrikande" dvd-brännare

    ok så vad kan det vara som är fel då? jag misstänker att det är släden för när det börjar låta så där och jag trycker lite på slädens framsida så låter det mindre. ser ju dessutom ut som att en plastbit har lossnat från slädens ena sida som bilderna visar
  4. Spac3man

    Laga en "skrikande" dvd-brännare

    här är lite bilder på hur det ser ut när jag öppnat upp brännaren. jag har 2 teorier på vad felet kan vara: 1. den runda plastgrejjen som sitter på ovansidan av metallkåpan sitter löst så det kanske är den som kommer åt skivan när brännaren arbetar? 2. en sidan på släden verkar sitta glappt. ser ut som om det är trasigt där, se bilderna plastkåpan jag nämnde närbilder på sidan där släden glappar
  5. har en satabrännare som fungerar bra men när man bränner en skiva eller kopierar data från skivan till datorn så låter den förskräckligt, ungefär som en gräsröjjare. jag testade den förut i min dator och om jag håller eller duttar lite på slädens lucka medans den skriker så lät det lite mindre. så det borde ju vara nått med släden som är pajj. nu kanske det finns massor med olika anledningar till att den låter så här men om någon känner igen detta och vet hur man kan fixa det så vore jag väldigt tacksam om jag kunde få hjälp med det
  6. förstår vad du menar men är mest irriterad och fundersam varför det inte fungerar. nej jag behöver gå in i bios för att ändra boot
  7. kopplade in en dvd-brännare och vid uppstart så står det att jag inte har någon boot-enhet att läsa från. så fort jag kopplar bort satakontakten som går från moderkortet till brännaren så startar det upp som vanligt. har gått in under sata configuration i bios och båda mina hdd och brännaren syns där så jag förstår inte varför det blir såhär. provade att byta plats på satakablarna på moderkortet utan resultat. det är en ide-brännare som ansluts med en ide-sataadapter och det har fungerat med samma system tidigare utan problem. om jag ändrar boot-ordningen så att hdd med windows ligger först så startar det upp och brännaren syns i utforskaren. men jag vill ju att brännbare ska ligga som etta så att jag kan starta från skiva om jag vill utan att behöva gå in i bios varje gång och ändra booten. vad är felet?
  8. Spac3man

    Problem med torrent-klient

    jag kör med transmission remote gui men på vissa sidor går det inte att seeda. står att jag inte är "connectable". jag har testat att byta port men det funkar inte. kopierade en port från en annan klient och jag fick det att funka på en torrent men inte på fler. nån som kan progget och vet hur man gör? jag vet att det ska funka för det står på sidorna jag vill seeda på att klienten och versionen jag har är godkända
  9. anledningen till att jag ville veta var för att jag ska sälja chassit och ville därför ha reda på så mycket som möjligt om det. men nu har jag fått reda på att det klarar atx
  10. köptes år 2004 från datorbutiken, till en färdigbyggd dator. är förmodligen ett noname så det jag i så fall behöver veta är om det klarar ATX-moderkort. jag vet att det klarar micro-atx då jag har haft ett sådant i chassit tidigare. så här ser det ut när ett m-atx moderkort sitter monterat avståndet mellan slutet på moderkortet och golvet i chassit är ca 7.5 cm, om det ger något..
  11. Spac3man

    mycket konstigt problem..

    har windowsimagebackup som jag skapat plus backup på det som ligger på partitionerna
  12. när jag gick in på en sida på internet, en jobbsida inget specielllt, så gick det inte att läsa texten på sidan. använde chrome btw. och jag fick upp ett meddelande om att jag var tvungen att installera någon teckenläsare eller något sånt för att det skulle gå att läsa sidan. jag tog hem och installerade det som webläsaren ville men när jag tryckte på run så hände ingenting och sidan såg likadan ut. efter ett par försök så lade jag ner och stängde ner chrome. upptäckte sedan att jag inte kunde öppna några bilder som låg i en mapp på skrivbordet som jag hade lagt över från telefonen. bilderna är jpg-format men det har även lagts till .GDCB på slutet av varje fil. upptäckte att det även hade hamnat en fil på skrivbordet som heter GDCB-DECRYPT.txt i den står följande: filen ligger överallt utspritt på alla mina partitioner. jag gjorde en sökning i utforskaren och tog bort över 300 filer med detta namn. men det finns mer kvar. jag körde en check med mitt avira antivirus och det tog i alla fall bort filen/filerna som jag tog hem i chrome för att tyda tecknen tidigare. men jag kan fortfarande inte öppna bilderna på skrivbordet. vad kan jag göra?
  13. ah, sorry..chassit heter coolbox f8 http://www.spire-corp.com/computer-cases/coolbox-f8-spf8b-420w-pfc/
  14. löste sig på annat håll
×