Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

BlondBimbo

Medlem
 • Antal inlägg

  47
 • Gick med

 • Senaste besök

1 följare

Om BlondBimbo

 • Medlemstitel
  Användare

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://blondbimbo.net

Profil

 • Kön
  Kvinna

Senaste profilbesöken

3 388 profilvisningar
 1. Som rubriken säger - hur stänger man (temporärt) smidigast av (det inbyggda) Anti Virus programmet i Windows 10 (v1903) så att inte automatiskt AV-programmet kollar igenom nertankade filer och raderar de suspekta? Följdfrågan blir - var exakt hamnar de filer som AV-programmet har lagt i karantän (sökvägar)?
 2. Jag har missat denna svarta fredag tidigare om åren. Visste inte ens att den fanns i Sverige. Men är det bara elektronik som det är extra låga priser på eller gäller det i princip allt som kläder och smink?
 3. Jag har använt WinRAR i över 20 år och tycker att det är ett väldigt bra program för att packa och packa upp många filer med. Men jag har faktiskt aldrig kollat filstorleken på det opackade resp det packade förrän häromdagen när jag tankat ner en större musikfil i FLAC på över 50GB och reagerade på att den packade var betydligt mycket STÖRRE än den opackade. Vilket verkar helt mot allt praktiskt tänkande. Den packade borde ju vara mindre än den uppackade. Eller tänker jag helt fel? Nu har jag kollat massor av äldre filer och det är faktiskt likadant med alla - den packade är större än den opackade. Man slutar aldrig att förvånas. 😀
 4. Det var väl nästan vad jag själv misstänkte. Men tror du att filmfilen (AVI-filen) också kan vara infekterad? Den är på 838,8 MB. Försökte som sagt spela filmen i de två program jag nämnde i mitt inlägg men det funkade inte. Själva codec-packen är på 12.582.912 byte. Ja, det gäller en film som hade världspremiär 16 sept. The Beatles Eight Days A Week.
 5. Har just tankat ner en film i .AVI format men av någon anledning går det inte att spela filmen varken i VLC Media Player eller i Windows Media Player. Med filmen följde det med ett program som heter Ultra XVid Codec Pack.exe Har kollat filen både i https://www.virustotal.com och http://www.virscan.org och i både testerna så ger denna fil en mängd varningar om både virus och malware. Är detta XVid Codec Pack.exe jämställt med det som finns på https://www.xvid.com eftersom det senare anger Microsoft är ett säkert program. Trodde ärligt talat att jag hade XVid installerat redan så jag är lite förvånad över att det inte går att spela upp filmen?
 6. På mina två datorer... en med Win 7 Sp1 och en med 8.1 så installerade jag ett program som heter GWX Control Panel så slipper jag allt strul med att datorn tankar ner Win 10 mot mitt önskemål. Klart bra!
 7. Stort TACK för hjälpen... du är en ängel. Nu har jag uppdaterat mitt YAHOO-PW till 32 tecken och det funkar perfekt. Lite märkligt för övrigt att GMAIL accepterar 100 tecken när YAHOO "bara" accepterar 32 tecken!??
 8. Jag tillhör dom där som älskar långa och krångliga passwords. Ju längre desto bättre och gärna med !"#¤%&/()=?. Får sedan några dagar tillbaka meddelande när jag loggar in på mitt Mail.Yahoo.Com mailkonto att det är dags att uppdatera mitt PW. Men det står inget om hur långt passwordet får vara. Någon som vet? Accepteras alla tillgängliga tecken? Skulle för något år sedan öppna ett konto hos Svenska Spel och tänkte satsa på ett rejält säkert PW för att säkerställa att miljonvinsterna i framtiden skulle komma in på rätt konto och tänkte satsa på ett PW på 96 eller 128 tecken men det gick inte hem hos Svenska Spel.
 9. Att du inte kan maila Paypal och diskutera ditt konto tror jag är jämförbart med att du inte kan maila din bank och diskutera ditt bankkonto, kontoställning osv utan du måste först logga in med BANKID eller liknande. Det är väl helt enkelt en säkerhetsåtgärd och det ska vi naturligtvis bara vara glada för eftersom det är våra pengar dessa säkerhetsåtgärder "försöker" skydda. Om du sedan har nedsatt hörsel är naturligtvis det ett problem som jag har full förståelse för. Försök att ring Paypal på detta gratisnummer (020-nummer) 020-10 91 00 som har öppet måndag - fredag 09.00 - 17.30 så kan de säkert ge dig mer vägledning UTAN att du behöver engångskod till inloggning.
 10. Jag har haft ett Paypal-konto sedan många år tillbaka eftersom jag handlar/köper mycket på Ebay. Fick problem för något år sedan när jag skulle uppdatera med mina kontouppgifter till mitt MC när jag inte lyckades få in mitt postnummer rätt. Försökte knacka in typ SE-12345 med Paypal accepterade bara postnummer 12345. Ringde deras support på deras gratisnummer (020-nummer) och kom till en trevlig kille i Sthlm som svarade inom bara några sekunder och inom någon minut var mitt problem löst. Personligen har jag ju mycket hellre en personlig telefonkontakt - som dessutom är gratis - med en support än en mailkontakt. Så mitt råd till dig om du nu har ett registrerat konto hos Paypal är du slår dom en signal. Den lilla omständigheten att du får be om en engångskod tycker jag personligen att du får acceptera.
 11. På lite längre sikt är det troligen inte människan som kommer att utplåna allt liv på jorden utan hotet kommer med stor sannolikhet utifrån. Asteroiden som slog ner i Mexikanska Golfen för 65 miljoner sedan och som bl a slog ut dinosaurierna var 10km i diameter och tog död på 70% av allt liv på jorden. Björn Davidsson, astronom vid Uppsala universitet, sa i en intervju för något år sedan... det riktigt stora hotet heter dock 1950 DA, en jätte på över en kilometer i diameter. En asteroid som i värsta fall skulle radera ut mänskligheten. Oddsen att den ska kollidera med jorden är cirka 1 på 4 000–0,025 procent. Den goda nyheten är att datumet då detta riskerar ske är 16 mars 2880. Och 865 års förvarning borde väl räcka till för att göra något åt det. Den som lever får se.
 12. Jag antar att du syftar på att filerna inte får det ursprungliga datum och tid utan får det datum som kopieringen sker? Har alltid det problemet när jag flyttar filer och mappar till externa hårddiskar men även till andra hårddiskar i den stationära datorn.
 13. Ska din dotter köra 4K Ultra HD (UHD) filmer så vill jag minnas att det krävs minst Intel Quad Core i7 4770 / 3.4 GHz processor.
 14. Åtminstone något positivt för oss som bor på landet och har kvar vår gamla antenn på taket som fortfarande funkar när snöstormarna drar fram vintertid. ...
 15. Jag äter på läkares inrådan 50 µg (2000 IU) D3 per dygn samt 532 mg kalcium samt 316 mg magnesium eftersom jag sedan årsskiftet äter kortison på nedtrappning. Startade på 30 mg kortison vid årsskiftet och är nu nere på 15 mg per dygn. Inom tre år ska jag vara fri från kortisonet. Är mycket ute i solen (minst tre timmar per dag vår-, sommar- och höst) och går oftast halvnaken. Ack... dessa sjukdomar.
×
×
 • Skapa nytt...