Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Stevert Aspeborn

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senaste besök

Allt postat av Stevert Aspeborn

  1. Hej, jag "försökte" klona, och allt såg bra ut bortsett från att kortet inte fungerade i bilen!!!!! Intressant notering var följande: origianlkortet är på 16 GB, så jag startade med ett av samma storlek. Men då meddelades jag att kortet var för litet!!! Därefter övergick jag till 32 GB, kortet accepterades, men som sagt, även om allt såg bra ut, så blev resultatet noll. Beträffande program, så kunde Partition Wizard inte se vare sig originalkort ett målkort. Använt program blev Macrion. Här inträffade följande: genom att klicka på "Clone" kom jag vidare med då hette det inte längre "Clone" utan "Copy". Enbart ett språkligt fel eller kan det vara så att originalkortet inte tillåter kloning? /Stevert
  2. Hej och tack för tipset. Jag har ännu inte haft tillfälle att testa kloning, men kommer sannolikt att ha möjlighet att göra det under helgen. När väl resultatet föreligger kommer jag att höra av mig på detta forumet. Jag kan nämna att uppdatering av originalkortet mot biltillverkarens server gick problemfritt. Något förbryllande är att man vid uppdatering inte kräver någon form av inloggning, lösenord eller någon annan form av information. Kanske är det så att kontrollen av om man är berättigad till uppdatering lagts in i originalkortet? MVH Stevert
  3. Hej och tack för snabb respons. För att svar på din första fråga är korten (original och min misslyckade kopia) lika stora, både fysiskt och kapacitetsmässigt. För det andra: det kort jag kopierat TILL är ett SDHC. Vad originalet är vet jag inte, finns ingen information tillgänglig på kortet eller i instruktionsboken. För det tredje: kopieringen har jag gjort på det vanliga sättet. Men jag har därutöver gjort på följande sätt. Bilmärket erbjuder uppdatering var sjätte månad, dvs. infon finns på nätet, tillgänglig utan PW eller USERID. Jag har laddat ner direkt från servern till mitt SDHC-kort, men inte heller den vägen resulterar i ett användbart kort. Ett nästa steg kan vara att jag kontaktar bilmärket och frågar vad för slags kort det handlar om. MVH/Stevert
  4. Jag har en fråga/ett problem med kopiering av minneskort. Min GPS (del av bilens standardutrustning) kör mot ett minneskort, som är en del av bilens utrustning vid leverans. Av säkerhetsskäl skulle jag vilja kopiera kortet, vilket går, men när jag placerar kopian i GPS-en går det inte att läsa. Observera att originalminneskortet inte kräver inloggning, password eller liknande. Vad kan vara problemet?
  5. Hej, USB-porten sitter i chassit, så jag satsade på att det var kontaktfel i porten. Helt rätt, så var det. Felet åtgärdat. Tack för insatserna
  6. Hej, jag valde att gå in på Telia Web Mail och åtgärdade därifrån. Tycks fungera. Skulle problemet återuppstå kommer jag att välja något av de andra två förslagen jag fått tips om. Med detta kan vi säga "case closed".
  7. Hej och tack för snabb respons. Jag har Telia. Beträffande App, så vet jag inte vad den heter, men den fanns med i telefonen, som är en Samsung. Om jag skall försöka beskriva appens utseende så är botten röd, och på denna finns ett upp-och-nedvänt "L" och inuti det tecknet, ytterligare ett tecken. Är detta begripligt? Det är reklam som sköljer in helt ohämmat. Med tanke på mängden kan det kanske även vara spam. Saknar uppfattning. Stevert
  8. Hej och tack för snabb respons. Den "döda" USB-porten sitter direkt i PCn, så sladdproblem kan uteslutas. Jag testade genom att flytta det stick jag trodde hade lagt av till en annan port, och det fungerade. Alltså inget problem med USB-sticket. Sedan testade jag den döda porten med ett annat stick - och den är fortfarande död. Jag har även kollat enhetshanteraren och där syns inga gula symboler. Mysteriet kvarstår. Stevert
  9. Helt plötsligt meddelade Windows (10) att en USB- port lagt av. Vilket kan den sannolika orsaken till detta vara? Den fysiska porten? Moderkortet? Eller?
  10. Vet någon hur jag kan blockera oönskade mejl i en smartphone?
  11. Efter körning med WinZip System Utilities försvinner möjligheten till förhandsgranskning av PDF-filer i Utforskaren. Word, Excel, osv fungerar fortfarande. Hur återställa funktionen?
  12. Jag uppgraderade från W7 till W8.1. Inga problem bortsett från att hela skärmytan inte längre utnyttjas, utan det blir en svart ram runt bilden. Hur göra för att kunna utnyttja hela skärmytan? Utöver det problemet får bilden sneda proportioner, enkelt beskrivet som att t.ex. en människa blir kortare och därigenom tjockare än i verkligheten. Finns bot?
  13. Jag bytte nyligen PC och Modem/Router. Nya PCn kör W8.1, Modem/Router är Asus DSL-N55U. Skrivaren är fortfarande den jag körde med W7, HP Photosmart Printer Wireless B109. Nu hittar inte PCn skrivaren. Några bra tips?
  14. Jag har fått lära mig att inte defragmentera en SSD. Programmet WinZip System Utilities Suite har bl.a. den funktionen. Vågar jag installera programmet?
×
×
  • Skapa nytt...