Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Raesmus

Medlem
 • Antal inlägg

  27
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Har kommit på varför jag får värdefel. I kolumnen för färdigdatum är det inte samtliga order där det står något. Dessa betraktas som tomma, och verkar ge värdefelet. Finns det något jag kan göra för att formelen ska bortse från tomma rutor då den söker efter maxvärdet? Av någon anledning får jag 1900-01-01 som MAX-datum också, något som inte stämmer. Är det något jag missar?
 2. Får inte riktigt det att funka som jag vill, eftersom att pivottabellen visar samtliga datum för ett ordernummer, dvs 1 gång på ett visst datum och 1 gång på ett annat, om det förekommer 2 gånger. Jag har fått rätt på formelen för att unikt välja ut ordernummer. Problemet är nu att välja ut det senaste datumet (den sista kolumnen i mitt ursprungliga exempel). Jag googlade lite och hittade ett svar från dig i en annan tråd: //eforum.idg.se/topic/346618-excel-senast-registrerade-datum/ Jag får tyvärr inte den formelen att funka, endast VÄRDEFEL!. Det är lite samma upplägg som frågeställningen i den formelen, men förstår inte varför jag inte lyckas få till det. Om ordernumret finns i kolumn A, tidpunkten i kolumn B, varje unik order sorterad i kolumn C, och jag vill ha den senaste tidpunkten i kolumn D. Borde inte formelen funka?
 3. Återupplivar denna tråden lite med en liknande fråga som jag inte får till riktigt. Jag har ett exempel på hur jag vill ha det bifogat som bild. Det finns ett antal celler jag hämtat ur ett annat blad. Dessa kan vi säga är artiklar. Varje artikel tillhör en order. Jag har lyft ut alla order och filtrerat fram de där jag har ett satt leveransdatum. Mitt första problem är hur jag ska få en lista med unika order. Mitt andra problem är då jag satt olika datum på samma order, beroende på artikel. Jag vill att den artikel som har ett färdigdatum längst fram i tiden, ska visa sitt datum. Exempel: Om artiklar tillhörande order 489409 har färdigdatum 2015-02-13 och 2015-02-24 vill jag att det senare ska stå efter ordernumret. Bifogar ett exempel, och hoppas at någon har en bra lösning som inte involverar VBA eller liknande då jag inte har kompetensen. Med vänlig hälsning, Raesmus Bildexempel: http://imgur.com/Cln0cnZ EDIT. Det som är inringat i rött är resultatet jag vill ha, som jag har simulerat genom att skriva in värdena manuellt.
 4. Du är onekligen otroligt kunnig på excel och en räddare i nöden. Tack än en gång!
 5. Hej! Nu är jag tillbaka igen med ett problem, dock ett mycket mindre sådant. Jag vill veta om det är möjligt att göra följande, och i så fall hur: I varje kolumn har jag som titel en vecka. I en rad har jag skrivit en funktion som ser ut såhär: =ANTAL.OMF($C:$C;"JA";$B:$B;"<=2") Detta leder till att om svaret är JA och det är vecka 2 eller mindre, så räknas det. Nu är tanken att jag ska göra ganska många veckor, uppåt 100 st. Jag kan sitta och manuellt ändra "2" till "3" osv, men eftersom att jag redan har veckorna skrivna ovanför resultatet, så vill jag hämta värdet därifrån. Provar jag att sätta in cellen istället för "2" så står det bara 0 i rutan och cellen ändras inte när jag kopierar vidare formeln till nästa ruta. Hur gör jag? Tack på förhand!
 6. ÄNTLIGEN! Problemet är helt löst, tack vare dig Moshi! Jag kan inte tacka dig nog, du är en klippa! EDIT: Kan jag markera tråden som "löst" eller något liknande?
 7. Tack för tipset! Ska ha det i åtanke till nästa gång. Dessvärre är det excel som gäller just denna gången, handlar om kompabilitet som ska sträcka sig till så många människor som möjligt.
 8. När jag använder formeln som du angav så får jag alltid värdet SANT, istället för * om rutan är tom, Jag verkar inte kunna få bort det hur jag än gör, är det jag som är helt hemmabilnd på detta arket eller går det inte? EDIT: Får jag bara detta att funka verkar dokumentet fungera som jag vill!
 9. Det kan vara så att jag inte fullt ut förstår Tunes exempel på grund av bristande excelkunskaper. Allt funkar som det ska med =OM(C3="";"<>""""";"=" &C3) i exempelboken, men jag verkar inte kunna få in den i min riktiga fil. Hur fungerar formeln, med alla ' och & och <>? Måste säga att du är en riktig livräddare, finns det något jag kan göra som tack för hjälpen? EDIT: Verkar ha fått den att funka i mitt vanliga blad också, skyller på att det är morgon! Men jag har svårt att få till * som då ska symbolisera att inget val är gjort, så att man kan sorera på en variabel åt gången. EDIT 2: Har fått till så att * syns då inget val är gjort, men sorteringen fungerar inte :/ Kan endast sortera på den kategori som ligger "överst", i exempelboken blir det kön. Om jag låter en * stå där och försöker sortera på nästa kategori, i exempelboken ålder, så står det endast fortsatt 0 på Ja / Nej kolumnerna. Vilken soppa detta är, och deadline imorgon :/
 10. Skulle man kunna kombinera OM och LETARAD för att returnera en text i en specifik ruta?
 11. Tack för att du tar dig tid! Tyvärr går det inte på det viset. Det finns 5 variabler som jag behöver filtrera på gällande varje objekt. (Ex ålder, kön, vikt, längd, etnicitet) Det är inte jag som utlformat formuläret, men den som har gjort det har varit väldigt specifik med att samtliga frågor måste besvaras med ett svar, ingen ruta får lämnas tom i raden. Som sagt, tack för att du tog dig tid!
 12. Här har jag något så när simulerat mitt problem. När rutan där rullistan finns är tom, visas en * under "valt index". När något väljs står det endast VÄRDEFEL!. Hur får jag bukt med detta? Tack på förhand! Raesmus exempelbok 2.xlsx
 13. Jag TROR att jag är förbi just detta Annars vet jag nog inte riktigt vad du menar. Det jag är fast på just nu är att jag får värdefel när jag försöker returnera värde från ett index i form av bokstäver/tal. Jag kan just nu filtrera på nummer. Står där 0 så visas * i indexformeln (Jag inser att detta börjar bli riktigt krångligt). De övriga valen jag har finns det t.ex "M22" att välja bland. Även i denna lista visas * då 0 står i cellen. Men väljer jag "M22" så står det värdefel i rutan för indexformeln. Detta värdefel måste jag få bort. Om jag får bort det så kan jag nog lösa detta dugligt. EDIT: Försöker knåpa ihop en exempelbok för att visa dig men fastän jag kopierar formeln rakt av från den riktiga boken så funkar formeln i det ena dokumentet men inte det andra. Logiskt.
 14. Hatar verkligen att säga så här när du är schysst och hjälper, men jag använder mig inte av tabeller, så skulle du kanske kunna skriva utan tabellkommando?
 15. Jag ska testa detta, jag har gjort på lite annat sätt än du visade i testboken. I min riktiga fil hämtas värdet direkt ur rullistan, istället för en extern lista som du har gjort i exempelboken (med extern lista menar jag G16:H17). Men jag är inte säker på att vi förstår varandra. Min tanke är att samtliga svar ska visas om inget annat väljs. Om vi väljer t.ex man, så ska samtliga svar från män stå. Om vi sedan ytterligare väljer ålder, ska svaren givna av män i det åldersintervallet stå. Är det så du också förstått det? Tack på förhand! EDIT: Provat använda formelen som du skrev. Den funkar för siffror, så som ålder, men jag får inte den att funka för filter som blandar siffror och bokstäver. T,ex om jag har en lista där det står M20,M21,M22 osv i lodrätt riktning, och vill returnera ur den listan, så står det bara värdefel. Du som kan, hur bör man tackla värdefel? EDIT 2: Kollat närmare på felet, får enligt rapporten detta: "OM(FALSKT;#SAKNAS!;INDEX(N12:N31:'M22'')) Nästa beräkning kommer att resultera i ett fel." Varför gör det det? M22 i detta fallet är vad jag vill ska stå i rutan.
×
×
 • Skapa nytt...