Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Jan Uno

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senaste besök

  1. Hej och Tack. Jag följde Din instruktion och startade därefter om datorn, men tyvärr är problemet kvar. Finns fler idéer?
  2. När jag startar Chrome får jag alltid ett meddelande som säger "Google Chrome Det får inte att läsa inställningarna. Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga och ändringar i inställningarna sparas inte." Hur åtgärdar jag detta fel?
  3. Tack för uppmuntran, antar att det skall vara såhär då, bra på natten och sämre på dagarna. Får väl anpassa dygnsrytmen efter detta :-)
  4. Nu kl 03.00 har jag provat både Chrome och Firefox. Till min förvåning gick uppstarten precis så snabbt som man kan förvänta sig - faktiskt jämförbart med iPad. Hmmm.... Nu blir jag verkligen förbryllad. När jag kollar i Aktivitetshanteraren så är det ganska många processer igång med mig som användarnamn och där Privata arbetsminnet belastas, men dock inte CPU. Kan det ha med detta att göra och i så fall vad skall man rensa bort av alla processer?
  5. Explorer använder jag inte alls. Hade problem med den initialt och då försökte jag "avinstallera" den, men den ligger kvar som ver 8. Tillägg har jag i princip inga alls aktiva utom SiteAdvisor. När jag startar Crome så får jag meddelande om att den inte kan uppdatera (lägga upp) Bokmärksfältet.Antivirus "Telia säker sufr" ingår i tjänsten från Telias trippel play. Jag rensar minst en gång per vecka för add (CCleaner, Advanced SystemCare 8, Spybot-S&D mm) och kör defrag.
  6. Det är framför allt uppstart av webbläsaren, men också när jag skall byta till annan hemsida eller undersida till befintlig. Inte sällan så får jag typ time out. Säkerhetsprogram är tillhandahållet av Telia och ingår som tjänst i trippel play. Uppstart av t ex office-program är också lite segt men inte i jämförelse med webben. Regelbundet (minst en gång varje vecka) kör jag CCleaner, rensar för add mm.
  7. När jag startar upp endera av mina två aktiva webläsare (Crome och Firefox) tar det enormt lång tid innan de är klara för användning, dvs innan den första defaultsidan har lagts upp. Min laptop HP Pavilion G6) är uppkopplad på en router Netgear via kabel. TP-test 98,4. Om jag jämför motsvarande uppkopplingstid med min iPad och Safari via WiFi är det en enorm skillnad till iPad fördel. Misstänker att det ligger något och "skramlar" i Crome resp Firrefox som gör att det tar denna långa tid. eller kan det ha att göra med någon säkerhetsfunktion som tar lång tid på sig?
×
×
  • Skapa nytt...