Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

J4K

Medlem
 • Antal inlägg

  12
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. I nuläget gäller bara Netflix via UHDTV eller någon enstaka mediaspelare med rätt hårdvara förinstallerat. I framtiden kommer dock 4k utbudet öka och med det nödvändigheten att hantera detta med dator. Vad jag vet kan inget grafikkort i dag hantera HEVC/H.265. Ett video kodek som sannolikt blir standard för att strömma 4k i framtiden. Som du säger, spel och video går om man har tillräckliga komponenter för detta i sin HTPC. En HTPC för framtiden bör dock ha möjligheten att strömma 4k, annars är det ingen riktig HTPC enligt mig.
 2. De körs 4K via satellit redan.
 3. Nej, precis. Uppskalning från 1080p kan ju bidra till bättre bild när det gäller video och spel, men nog inte så mycket i övrigt datoranvändande. Skall en 4k TV-monitor vara värt det tycker jag man bör ha rätt komponenter i datorn från början. Tips på vettiga grafikkort, processorer, moderkort, lämpliga för 4k?
 4. Låter som smidig och bra lösning det där. Det går såklart alltid och bygga till receiver om man vill, eller, om frugan vill, rättare sagt Lite av syftet med en bra DAC är ju att man använder den till högupplöst (24bit/192) musik. I annat fall går det ju lika bra med billigare lösningar.
 5. Är det något speciellt man bör tänka på, ex storlek, upplösning eller annat som påverkar datoranvändandet. Hjälper det med 4K på en större TV, med tanke på att antalet pixlar ökar? Erfarenheter eller tips uppskattas.
 6. Ok, tack för det utförliga svaret. Efter att ha kollat upp saken lite så har jag bestämt mig att köra med förstärkare och nätverksspelare, i två kanaler. Mest eftersom mina högtalare kräver en hel del kraft för att komma till sin rätta nivå. Tydligen så spelar det mindre roll om man kör med intern eller extern DAC, eller hur man kopplar den. Med USB-B, optisk eller HDMI. Det viktiga är dock vilken upplösning som den klarar av i respektive koppling. Ex om den klarar högupplöst musik eller ej. Så förstod jag det iaf. Mvh
 7. Nej, så enkelt är det inte. Samma Marantz ovan är lika nästan dyr som en vettig Marantz receiver, utan att vara i närheten av samma funktionalitet.
 8. Ja absolut! Är själv lite i valet och kvalet faktiskt Dessutom lätt att uppgradera både RAM och HDD om man vill. Tydligen 4K stöd. Kan passa på och tala om att den modell jag är bekant med var mycket lätt att installera. Men forska för all del noggrant om du tycker priset ger dig vad du vill ha.
 9. Hej! Vilka komponenter rekommenderas för ett 4k framtidssäkrat HTPC bygge. Exempelvis, vad behövs för att kunna strömma Netflix 4k tjänst genom en PC/MAC, och ttta på 4k video etc. En del tv har ju HDMI 2.0 men utan (HEVC/H.265) kodning. Vad finns isf för andra alternativ? Receiver med 4k strömning/uppskalning?
 10. Tack, men nej. Behövs inte eftersom jag använder PC och AV-R med strömningstjänster. OK, optisk är bättre än HDMI? Intern DAC lika bra? En annan anledning till varför jag frågar är att externa DAC och USB-B DAC-receiver är så pass dyra i jämförelse med en receiver med D/A omvandlare. Man får dessutom mycket mer för pengarna med en sådan receiver. Kolla bara på på de enorma prisskillnaderna på nedan produkter. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2757377 http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2662045 Vad beror detta på egentligen?
 11. Har testat ASUS VivoPC (win 8.1)och tycker den var en positiv överraskning. Ingen Blu-ray dock. Vad jag förstått så har det kommit ut kraftigare modeller nyligen. b.l.a med bättre grafikkort. Läcker liten grej som du kan VESA fästa till en monitor, eller t..o.m bakom tv'n.
 12. Hur sammanlänkar man bäst datorn (HTPC) till en receiver för bästa möjliga ljud till högtalare? Tänker i mitt fall på att strömma lossless (FLAC) till ett par golvhögtalare, samt titta på, video, DVD,youtube etc, via TV'n. Därav behovet av A/V-R och istället för vanlig förstärkare. Bör man använda en: 1. Extern DAC? 2. Receiver med separat USB-B/DAC kontakt & kabel? 3. Eller duger receiverns Interna D/A omvandlare, kopplad med HDMI eller optisk kabel, lika bra?
×
×
 • Skapa nytt...