Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bocken Bruse

Medlem
 • Antal inlägg

  156
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Allt postat av Bocken Bruse

 1. Lite drygt ett dygn tills den stora finalen går av stapeln. Nu gäller det bara att ladda upp med chips och lämplig dryck så får vi hoppas att bästa bidrag vinner.
 2. Idag har vi haft 13 grader varmt och enl senaste update från vädersajten vad beträffar vädret där just jag bor i södra Sverige så tror jag faktiskt på en fortsatt grön och fin höst fast vi är 4 dagar från julafton. Det trista kanske skulle kunna vara att julstämningen har svårt att infinna sig eller tomten har svårt med sin släde. En skärmdump från sajten ovan för mitt närområde.
 3. Ledsen att jag glömde bort LASER-vinylskivspelarna. The World’s Only Commercially-Sold Laser Turntable Can Be Yours For a Mere $15,000 http://diffuser.fm/laser-turntable/ Frågan är kanske snarare om TS är beredd att betala US$ 15.000.- (drygt 120.000 kronor) för en skivspelare för att få knasterfritt ljud med bakgrund av att han både uppger att han är "novis" samt att han tänker lägga vinylen på USB-pinne.
 4. Det enklaste bildbehandlingsprogrammet som finns och som dessutom är gratis och finns på svenska är PAINT.NET. Get PAINT.NET
 5. Jag minns när jag för många år sedan kom hem till en kompis och var på gång och köpa min första dator - en ATARI 1040 STFM (som hade byggt samman själva datorn och tangentbordet) och jag tittade på datorskärmen... en gammal 10" svartvit tjockburk och kompisen fattade att jag kunde noll om datorer och berättade för mig att det var i "tangentbordet" datorn var inbyggd och inte i datorskärmen. Detta var troligen sent 80-tal eller mycket tidigt 90-tal. Så, som svar på din fråga - NEJ, jag är inte datatekniker eller datakonsult utan en helt vanlig "svensson" (fan, vad trist det låter) men lite har jag väl lärt mig under de 25 - 30 åren jag har haft datorer. Idag har jag 5 eller 6 datorer om jag inte minns fel. Samtliga utom en är stationära burkar. Alla funkar självklart klockrent. Ska kanske också tillägga att jag kör MS Win och INTE LINUX eftersom jag inte anser LINUX är något för den vanliga hemmaanvändaren som inte vill hålla på att mecka med sin dator och OS var- och varannan dag. Men det är som sagt var min mycket personliga uppfattning om LINUX. Det är därför jag kör MS Win. Btw, för mig är datorer som bilar. En bil ska funka även om man nöjer sig med att bara tanka på bränsle, fylla på kylarvätska och motorolja och luft i däcken.
 6. Vore roligt och intressant att få reda på varför du måste ominstallera dina OS så ofta. Jag har ALDRIG under 20 års tid ominstallerat ett OS. Ex MS Win XP Pro hängde med från 2003 till gissningsvis 2013 med dagligt användande i min gamla dator utan att jag behövde ominstallera. Har faktiskt aldrig någonsin behövt ominstallera under mina 20 år med PC. Vad gör du med din dator som kräver ominstallation? Det kan väl knappast vara LINUX det är fel på??
 7. Frågan är väl vad du vill veta? Vill du veta vad uttrycket "vart vill du komma" eller vill du veta vad uttrycket "vad vill du veta" betyder? Det är ju två helt olika syftningar! Naturligtvis är det lättare att slå upp uttrycket eller orden i... SAO 1 SAO 2 Varför krångla till svenska språket med engelska översättningar?
 8. Jo, jag såg rubriken och jag var lika förvånad DÅ som jag är IDAG över vad elen kommer in i bilden. Tell me!
 9. Jag kör med "lågprisblad" från Biltema på mina standardbilar och det funkar utomordentligt sommar som vinter.
 10. Enl inslag i olika TV-program senaste veckorna kommer vi att få en invasion av mördarsniglar i södra Sverige p gr av att vi fått den tredubbla nederbörden i maj mot vad vi normalt brukar ha. Dessutom har vi haft betydligt lägre temperaturer i maj än normalt vilket gör att de små kräliga äcklen har blivit betydligt fler än tidigare somrar. Hur gör du för att bekämpa mördarsniglarna vars riktiga namn egentligen är spansk skogssnigel... eller fransk skogssnigel som enl vissa är dess riktigaste namn då den enl vissa egentligen kommer från Frankrike och inte från Spanien. För några år sedan var jag så ordentlig så jag grävde en djup grop och begravde dem i. Men iom torkan förre året i juli och augusti så lägger jag dom bara i täta plastpåsar och lägger som i soporna och överlämnar på det sättet ansvaret till kommunens renhållning. Uppåt en femlitershink brukade det bli som mest varje dygn förra sommaren/hösten. Något jag uppmärksammat i år är att de är något mörkare än vad de var förra sommaren.
 11. Jag tycker matte är superintressant och var vid sidan av fysik och svenska ett av de ämnen jag hade 5:a i. Perfekt om man vill räkna ut hur mycket bensinförbrukningen ökar om man är ute och åker hoj eller bil och ökar hastigheten från 70 km/h till 90 km/h och tar med fartvinden i beräkningen till hur mycket uppvärmningskostnaden ökar i mitt hus när tempen sjunker från "nollan" till 5 minusgrader samtidigt som vinden ökar från 8 m/s till 12 m/s.
 12. Jag har själv synfel dvs jag använder glasögon. Både när jag kör bil (närsynt) och när jag ser på dataskärmen (långsynt) och jag använder en 22" widescreenskärm med upplösning inställd på 1680 x 1050 och jag ser alldeles utmärkt.
 13. En fundering i största allmänhet när det gäller nätaggregat och datorer rent allmänt - finns det någon annan produkt i våra hem som för varje år bara har högre och högre och högre strömförbrukning? Tom våra älskade bilar blir mer och mer bensinsnåla men den enda produkt jag kan komma på är datorerna som för varje år som går bara drar mer och mer och mer ström. När får vi se vändningen när datorer drar mindre och mindre ström för varje år som går?
 14. Topic är ju processoröverhettning så jag vet inte riktigt hur du kom fram till den suspekta kommentaren?
 15. Får jag vara nyfiken och fråga vad du gör med en stationär dator som gör att den blir så överhettad så att den tom stänger av sig själv? Jag har haft stationära datorer i över 20 års tid men jag har aldrig någonsin varit med om att en stationär dator blir så överhettad att den stänger av sig själv!??? Att damm-, katt- och hundhår kan sugas in och minska luftgenomströmningen har däremot en granne varit ute för. Varför placering på golvet inte direkt är att rekommendera.
 16. Good News! Your browser appears to be safe from the FREAK attack. Firefox 36.0.1 Cipher Suite TLS_ECDHE_ECDSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256 TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256 TLS_ECDHE_ECDSA_WITH_AES_256_CBC_SHA TLS_ECDHE_ECDSA_WITH_AES_128_CBC_SHA TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_128_CBC_SHA TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_256_CBC_SHA TLS_DHE_RSA_WITH_AES_128_CBC_SHA TLS_DHE_DSS_WITH_AES_128_CBC_SHA TLS_DHE_RSA_WITH_AES_256_CBC_SHA TLS_RSA_WITH_AES_128_CBC_SHA TLS_RSA_WITH_AES_256_CBC_SHA TLS_RSA_WITH_3DES_EDE_CBC_SHA
 17. Utvandrarserien dvs Utvandrarna, Invandrarna, Nybyggarna och Sista brevet till Sverige som är baserad på Vilhelm Mobergs böcker och som regisserades av Bengt Ekerot resp Jan Troell. Svensk kultur när den är som bäst!
 18. Vad är syftet med att starta dotterbolag utomlands? Att få ner bolagsskatten från våra nuvarande 22% till lägsta möjliga? Bl a Estland och Panama har NOLL %. Malta har 5% om jag inte minns fel. Du kan läsa mer på... http://www.startaeget.se/forum/thread/starta_bolag_utomlands/48283 http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Skatter/Skatt-pa-foretagande-och-kapital/Bolagsskatt/ I dagsläget och med tanke på närheten till Sverige är Estland det mest intressanta alternativet för svenskar. http://www.foretagestland.se
 19. För den som är intresserad finns det ett utförligt reportage i senaste PC WORLD (January 2015) om MS Windows 10. Större bild: http://www.ephotobay.com/image/pcworldjan95.png
 20. Imponerande! Men är det någon av de svenska leverantörerna VISAT eller CANAL DIGITAL som levererar 1080p? Jag minns att jag hade ett snack med någon av dom på någon marknad för något år sedan och då sa de att det fortfarande är 720p som gäller. Likaså för dom (liksom jag) som även tar ner via marksända master.
 21. Har inget svar på din fråga men eftersom du tycks vara insatt i detta med olika upplösningar. Har du några årtal på när de tänker skicka ut 4K via satellit/parabol? Om jag förstått allt rätt så skickar de fortfarande idag år 2015 bara ut 720p. Dvs de har inte ens börjat (planera) när de ska börja med 1080p. Ännu mindre 4K. Hur är det ex med Japan och USA? Skickar de satelliter som ligger över Japan resp USA ut 4K eller får även dom nöja sig med 720p?
 22. Ett bra program för backup är Macrium Reflect Professional som både fixar att både klona hårddisken samt göra en image av den. Har du något belägg för detta? Det enda som talar för att livslängden skulle vara kortare på en extern hdd än en intern skulle vara att det finns en risk att den externa skulle bli för varm eftersom den är inbyggd. Tar du fram en skruvmejsel och öppnar en extern hårddisk så vad tror du att du finner? Jo, en intern hårddisk! Exakt samma disk som saluförs som interna men inbyggd i en "låda". Värmen är väl rent allmänt största hotet mot livslängden på hårddiskar. Samt att man har sumpat att defragmentera så disken får jobba mer än vad den behöver.
 23. Just detta att jag vill minnas att skolios är just att man har krokig rygg men min rygg är "för rak". Dvs svanken som alla människor har är inte så utvecklad hos mig. Men jag klarar mig hyfsat ändå trots min skoliosdiagnos. Framöver ska jag vandra Inkaleden i Peru och senare även upp och vandra i Himalaya. Söker man på "skolios forum" så kommer ju din sida upp som Nr 5 i Google och det är väl bra! Hade det gällt musik, HiFi, bilar eller MC hade jag kunnat ge dig tips om sponsorer men jag har dessvärre mycket små kunskaper i medicin.
 24. Lite märkligt att du har startat just ett skoliosforum. Jag minns en läkare som sa till mig för många år sedan att jag hade just skolios. Fast vad jag vill minnas är skolios att man har "krokig" rygg men i mitt fall berodde det på att jag hade för "rak" rygg. Som redan sagts... för att pengarna ska rulla in via reklam så krävs det en välbesökt sida med mängder av besökare. Men eftersom du vänder dig till just skoliosdrabbade där både patienter, läkare och läkemedelsindustrin kan ha ett intresse så varför inte istället försök att få sponsorer? Men i både fallen krävs det ju att det är lite drag på sajten.
×
×
 • Skapa nytt...